Koldhævet fastelavnsboller med remonce og æble
24. januar 2017

Koldhævet fastelavnsboller med remonce og æble

9 store boller eller 12 små

Ingredienser

Dej

1,4 dl sødmælk
15 g gær
1 æg, str. M/L
20 g lyst rørsukker
90 g smør, smeltet
300 g hvedemel
1 nip salt

Æblefyld

3 æbler
1 god vaniljestang
50 g lyst rørsukker
1 spsk citronsaft

Remonce

50 g lyst rørsukker
50 g ren rå marcipan
50 g smør, blødt

Samling

1 æg, til pensling

Glasur

100 g flormelis
1 past. æggehvider (prøv dig frem)
grøn pastafarver

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Opløs gæren i mælken. Rør ægget og sukker i mælkeblandningen. Smelt smørret og hæld det i mælkeblandningen. Sigt mel og salt i, og ælt dejen godt sammen – gerne 10-15 minutter for at opnå en silkeblød dej. Læg dejen op i en stor skål, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil dejen til hævning i køleskabet i 12-18 timer (perfekt at lave om aften og gå igang om morgen).

2
Æblefyld

Skræl æblerne og skær dem ud i små stykker. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, æblerne, vaniljesukker, sukker og citronsaft op i en gryde og bring det i kog. Kog æblerne møre i 15 minutter. Tag vaniljestangen op og mas æble til mos med en gaffel (de må godt have lidt struktur). Lad æblefyldet køle helt ned.

TIP: Æblefyldet kan laves aften før sammen med dejen. Så er æblefyldet kølet af og klar til brug.

3
Remonce

Ælt alle ingredienser godt sammen.

4
Samling

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en 0,5 cm tykkelse. Skær 9 eller 12 ens stykker. På hvert stykke lægges en tsk remonce og en tsk æblefyld. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud. Vend bollerne, så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 30-60 min.). Pensl dem med ægget (sammenpisket) og bag fastelavnsbollerne ved 200 grader varmluft i 13-16 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

5
Glasur

Pisk flormelis og æggehvider sammen til en sej glasur. Kom lidt glasur op i et kornet eller sprøjtepose, og tegn et mønster på bollen (se billede). Fyld mønstret ud med glasur og afsæt en lille bitte smule grøn pastafarve og træk et mønster med en ske.

Fastelavnssæson – Koldhævet fastelavnsboller

Fastelavnssæsonen inden for bagningen er skudt igang – Karla og jeg har været i køkkenet og lege. Vi har i denne omgang lavet koldhævet fastelavnsboller med remonce og æblefyld. Jeg er en ægte mormor inden i, når det kommer til bagning – jeg synes det gamle traditionelle køkken er undervurderet og er PJATTET med at tænke nye tanker, men stadig holde fast i det grundlæggende – det kommer der nogle VIRKELIG gode fastelavnsboller ud af – blandt andet 😉

Er du på udkig efter endnu flere af mine opskrifter? Du finder mine nyeste opskrifter uge for uge inde på Klub Ditte Julie.

fastelavnsboller_Ditte_julie_jensen fastelavnsboller_Ditte_julie_jensen1 fastelavnsboller_Ditte_julie_jensen2 fastelavnsboller_Ditte_julie_jensen3fastelavnsboller_Ditte_julie_jensen4

GemGem