Glaze lagkage med rabarber, lakrids og yoghurtmousse
20. februar 2017

Glaze lagkage med rabarber, lakrids og yoghurtmousse

14 personer

Ingredienser

Nøddebund

150 g hasselnødder
100 g mandler
1,5 tsk vaniljesukker
1,5 tsk bagepulver
40 g Digestive fuldkornskiks
20 g Mariekiks
150 g æggehvider
300 g lyst rørsukker
1,5 tsk lakridsgranulat

Bagte rabarber

200 g rabarber
1 god vaniljestang
70 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, saften og skallen heraf

Rabarbermousse

1,5 blade husblas
150 g rabarber
70 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
1,5 dl piskefløde

Yoghurtmousse

6 blade husblas
1 god vaniljestang
60 g lyst rørsukker
4 dl piskefløde
3,5 dl A38 1,5 %

Glaze

6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
lidt hvid pastafarve

Marmoreret marcipanomslag

300 g ren rå marcipan
150 g flormelis
30 g glukosesirup
pastafarve – hvid, rosa og gul
1 dl piskefløde

I øvrigt

spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Nøddebunde

Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 10 minutter til de begynder at skalle. Gnid dem fri for løstsiddene skaller. Hak hasselnødder og mandler groft i en minihakker. Blend vaniljesukker, bagepulver, digestivekiks og mariekiks til fint mel i en minihakker. Rør æggehvider og sukker sammen til en sej masse. Kom både nødder og kiksemel i æggehviderne. Rør det hele godt sammen med lakridsgranulat. Fordel dejen i en justerbar kagering (22 cm i diameter). Bag den ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter til kagerne har sat sig. Lad bunden køle af inden kagen samles. Rengør formen og læg bunden tilbage i formen. Læg et stykke kageplast ned lang siden.

2
Bagte rabarber

Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker (ca. 1-2 cm rabarberstykker). Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kom rabarberstykkerne, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, fintskrevet citronskal og citronsaft op på et lille fad. Bag rabarberne ved 160 grader varmluft i 30 minutter. Fjerne den tomme vaniljestang, og lad dem køle lidt af. Læg dem oven på kagen, og forbered moussen.

3
Rabarbermousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Rabarber skyldes og renses. Skær dem i små stykker – 2 cm. Kog dem møre i 10-15 minutter med rørsukker, citron saft og skal. Blend rabarberne til en fin og glat puré. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas. Lad den køle let af ved stuetemperatur. Pisk fløde til flødeskum og vend den i massen. Fordel rabarbermoussen over kagen og stil kagen på køl i mindst 2-3 timer.

4
Yoghurtmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 3 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas. Rør det sammen. Rør 1 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt. Hvis massen nu er meget flydende sættes den på køl til den begynder af tykne let. Hæld vaniljemoussen op i en sprøjtepose.

Befri kagen fra justerbar kagering og placer den på en papplade. Anvend en kagering der er ca. 24 cm i diameter. Læg et stykke kageplast på 8-10 cm i højden ned langs kanten. Placer bunden i midten af kageringen. Hæld den flydende vaniljemousse ned langs kanten og henover toppen af  kagen. Glat overfladen med en kagespartel. Sæt kagen på køl i 1 time til den har sat sig og stil den herefter på frost i mindst 3 timer, til den har er frossen (eller gerne natten over). Befri kagen fra kagering og kageplast, ved at skære med en skarp kniv langs kanten.

5
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade (se videoen for tip og trick og undgå luftbobler). Tilsæt den hvide pastafarve og før en stavblender skråt ned i kanden. Blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til ca. 35 grader.

Befri moussen fra formen og placer den på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over den frosne kage. Se VIDEOEN på glaze.

6
Marmoreret marcipanomslag

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen. Pak det ind i husholdningsfilm og læg det på køl i 1 time. Opdel herefter din marcipan i de portioner du ønsker og indfarv dem. Fremgangsmåde til et flot marmoreret marcipanbånd – se videoen på min YouTube kanal. Pisk fløden til flødeskum. Flet marcipanen sammen og rul marcipanen ud til et marcipanbånd, så det passer til kagen (lav gerne båndet en 5 mm mindre en kagens højde). Pisk fløden til flødeskum. Smør kagerne op, der hvor der skal være marcipanbånd og beklæd kagen med et marcipanbånd.

7
I øvrigt

Pynt af med friske blomster.

Glaze lagkage

Glaze lagkage med rabarber, lakrids og yoghurtmousse. Blogly har holdt fastelavnsfest hos Hamleys, og i den forbindelse skulle jeg naturligvis lave en lækker kage. Jeg valgte at lave en feminin, elegant og SMUK glaze lagkage med rabarber, så den passede til os Blogly tøser. Sikke en fantastisk dag!! Meget glade børn og glade mødre (kage og champagne til de voksne, og masse af underholdning for børnene) Win win 😉 Der kommer billeder af festen imorgen 😀

glaze lagkage rabarber marmomeret marcipan lagkage glaze rabarber

GemGem