Teknik med mousse – mousebomber

Screen Shot 2015-09-02 at 22-compressedMin lagkage med moussebomber på toppen, har givet anledning til lidt spørgsmål, hvorfor jeg har prøvet at lave en lille video til jer. Jeg vil altid gerne hjælpe og give gode råd fra mig, også selvom jeg er en amatørbager.

Opskriften på lagkagen og moussen finder I her : Lagkage med blåbærmousse og brombærmousse

Håber den kan hjælpe jer og RIGTIG god fornøjelse! 😉

 

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (35)
 1. Hej Ditte 🙂
  Vil disse bomber også kunne bruges som pynt på en bryllupskage? Altså kan de tåle at stå i de timer ved stuetemperatur som det kræver når det er en bryllupskage?

  1. Hej Emma
   Det ville jeg helt bestemt mene – bomberne er lavet af samme mousse som indeni kagen, og når de første har sat sig, så holder de 🙂

   1. Tusind tak! Dine kager er enormt smukke og jeg glæder mig til at se den store bagedyst når programmet bliver lagt på nettet 🙂

 2. Hej Ditte

  Kan man lave “bomberne” nogle dage i forvejen og så have dem i fryseren eller køl ?

  1. Vil ikke afvise det – men tænker faktisk nej, fordi de ikke vil blive blanke og flotte, når de ikke kan “skubbes” ud?

 3. Hvor længe tror du de kan være frosset ned inden brug? ? tror du 2 uger kunne lade dig gøre, så man kan lave dem i god tid ?

 4. Undskyld alle mine spørgsmål ☺ jeg er ved at forberede kage til min datters barnedåb og vil rigtig gerne lave sådan en kage med bomber på? men hvad har du på bunden under bomberne? Har du noget fondant eller?? Og tak for en god hjemmeside forresten ☺

  1. Helt okay. ? Hop ind og kig på opskrifterne med moussebomber på – så finder du mange svar. Men nej, ingen fondant under (bruger jeg nærmest aldrig?), de er sat på en bund eller mousse ?

 5. Hej Ditte.
  Dine kager er virkelig fantastiske!
  Jeg vil høre om det kan lade sig gøre at lave moussebomber med chokolademousse? Jeg tænker at det burde det da, men jeg kan ikke lige finde noget eksempel på det herinde – så vil lige være sikker.
  Kh. Hanne

 6. Hej Ditte,
  Tak for mange fantastiske opskrifter, det er så inspirerende 🙂
  Og jeg har endnu en gang ladet mig inspirere af dig og vil denne gang forsøge mig med moussebomber. Jeg skal lave tre ens kager, hvor jeg forestiller mig, at der skal være en chokoladekagebund i bunden sjovt nok, skovbærmoussebomber og chokolademousse ovenpå bomberne. Jeg har tre springforme, men problemet opstår, idet jeg kun har en enkelt bombeform, så derfor vil jeg høre, om man kan – hvis man laver moussebomberne nogle dage i forvejen – poppes bomberne ud af formen og så bare stille dem på en tallerken i køleskabet, hvor de kan hygge sig, indtil de skal i kagen, eller skal de bruges i en kage. lige efter de er poppet ud af formen?
  Håber mit spørgsmål giver mening 🙂
  Vil forresten også lige høre, om man kan smøre en kage op direkte oven på moussen, for oven på kagen skal der gerne ligge et stykke marcipan?

 7. Hej Ditte ?
  Tak for opskriften!
  Hvor meget afkøler du frugtsaften (efter tilsætning af husblas) før det blandes med flødeskummet? Skal det have samme temperatur som fløden for ikke at skille eller er det nok at det er lunkent?
  Mange hilsner
  Marie

  1. Den skal være lunken – den må ikke gå hen og blive kold, så vil din mousse gerne skille. 🙂

 8. Hej Ditte.
  Jeg kan simpelthen ikke få bomberne ud af formene. De bliver ujævne og “popper” ikke ud som hos dig. Hvad er dit trick?
  Tak for mange fine kager og god inspiration

 9. Hej Ditte.
  Jeg følger glædelig med i alle dine tips og tricks.
  Skal lave chokolademousse bomber som skal have glace på.
  Håber at du kan hjælpe med svar på et par spørgsmål.
  Har forsøgt med to opskrifter men moussen bliver alt for stiv og gummiagtig.
  Jeg har begge gange brugt en opskrift med husblas for at sikre mig at de kan holde formen.
  Men har du en opskrift der giver en luftig og lækker mousse?
  Sidst jeg forsøgte med glace blev resultatet virkelig flot…. I kort tid.
  Men glacen løb nærmest helt af og ville ikke sætte sig.
  Selv efter 6 timer på køl, så kunne den nemt stryges af med en finger.
  Kan det være fordi jeg havde portvin i moussen??
  Mvh
  Maria

  1. Hej Maria
   Alle mine mousser også med husblas, er luftige og kan holde til mousebomber og til at blive glazet. Det er i hvert fald hvad jeg selv bruger mine opskrifter til.
   Hvis du bruger en af mine glazeopskrifter eller bruger nogle af mine glazevideoer på youtube, lover jeg glazen vil sidde fast på moussen.
   God jul.

 10. Hej Ditte, har du nogensinde problemer med at de frosne bomber begynder at ‘svede’ ud på kagen, når de tøer op? Og har du et godt trick til at undgå det?
  Jeg er lidt træt af den sø af vand/saft, der ligger rundt på min ellers fine mousse-top på kagen 🙂

  1. Hvis dine moussebomber sveder, så er det typisk fordi din mousse er en smule skilt. Fløden afgiver væde, når de tør op, hvis moussen er skilt.

   1. Hej Ditte
    Jeg skal forsøge at lave dine mussebomber og har også tænkt på det med hvis de kommer til at “svede” når de er lagt på kagen. Hvad betyder det at moussen skiller og hvad er vigtig at være opmærksom på for at undgå det?
    Hvis jeg skal lave dobbelt så mange bomber som jeg har forme, kan jeg så godt lave dem, tage dem ud af formen når de er frosne, lægge dem på frost igen (uden form), imens jeg bruger formen til en ny portion?

    1. Når moussen skiller kan det betyde, at det er gået galt forskellige steder i processen. Ofte kan det skyldes, at råvarerne har haft forskellig temperatur (ikke har været stuetemperatur), når de bliver blandet sammen. Det kan også skyldes, at moussen er blevet overpisket. Sørg for at tage råvarerne ud min. 1/2 time, før du begynder bagningen, og vær opmærksom ikke at overpiske moussen.
     Du kan sagtens tage dine moussebomber ud af formen, når de er frosne, og lade dem ligge i fryseren, indtil de skal bruges. Da der er husblas i, kan de sagtens holde formen, mens du laver anden portion 🙂 God fornøjelse med dem!

 11. Hej Ditte,
  Jeg leger med tanken om at få noget skrift på mine moussebomber – enten i form af chokolade eller icing efter de er støbt – alternativt med noget der lægges i formen inden de støbes. Har du prøvet noget lignende og har evt. En ide til hvad der kunne fungere – enten støbt i eller lavet udenpå efterfølgende?

  1. Hvordan tænker du? Skal lige forstå det 🙂 Du kan godt skrive på moussebomberne med chokolade fx. 🙂

   1. Jamen egentlig at bogstaverne bliver støbt ind i moussen. Fx med chokolade eller gele der har sat sig, som man så lægger ned i formen når man støber moussebomben. Tænker bare at bogstavet flytter sig når moussen kommer i. I al fald hvis det er en ‘farvet’ mousse, hvor bogstavet helst skal sidde på ‘siden’ af moussen
    Det må jo alt andet lige komme an på en prøve

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.