Æblekage med marcipan

æblekage_med_marcipan3Æblekage med marcipan
ca. 8-10 personer

Æblekage:
100 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
2 store æg
100 g revet rå marcipan
150 g hvedemel
2 stk. bagepulver
1 økologisk citron, saften + skallen
500 g økologiske revet æbler (gerne med skral)
70 g fint hakket mandler

Sukker og smør æltes sammen. Tilsæt æggene og den revet marcipan. Sigt hvedemel og bagpulver i dejen og rør rund og herefter tilsættes citronsaften og citronskal. Æblerne rives og vendes i dejen sammen med de hakkede mandler. Jeg brugte RIG-TIG nye springform, som har form som en ring (men ellers brug en alm. bageform. huske bagetiden kan ændres efter formen). Bages ved 175 grader i ca. 25-35 min. Lad den køle af inden kagen frigøres fra formen og placeres på et kagefad.

Mascarponecreme:
250 g mascarpone
2,5 dl fløde
2 tsk kanel – til drys

Kom begge dele op i en skål, og pisk det til en let og luftig creme – vil meget gerne skille – så vær forsigtig. Ikke overpisk den. Tilsæt evt. lidt citronsaft. Kom cremen ovenpå kagen, evt. sprøjt nogle flotte toppe og drys med kanel.

æblekage_med_marcipan2 æblekage_med_marcipan3 æblekage_med_marcipan æblekage_med_marcipan1

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentar (1)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.