Julelagkage med amarena kirsebær

julelagekage_3Glædelig 24. december !!!
julelagekage_4
Så blev det juleaften 🙂 Weehuuu – det betyder også, at min julekalender er slut for i år. Jeg håber I har nydt at følge med og så håber jeg I er blevet inspireret en smule 😉 Har hygget mig ved at lave den til jer!

Jeg har lavet denne julelagkage med amarena kirsebær og marcipanbunde til jer – en ægte julelagkage.

Julelagkage med amarena kirsebær
ca. 10-12 personer

Marcipanbunde
150 g rå marcipan
150 g blødt smør
150 g lyst rørsukker
3 æg
1 øko citroskal
50 g mandler, hakket
2 spsk hvedemel

Marcipan, smør og sukker røres sammen, og herefter tilsættes æggene. Citronskal, hakket mandler og hvedemel røres i dejen. Kom dejen op i en form beklædt med bagpapir i bunden. (form 16 cm i diameter), og bag ved 175 grader i ca. 30-45 min. Kommer an på din ovn. Den skal køle helt af bagefter.

Kirsebærmousse
4 bl. husblas
2 dl god kirsebærsovs
½ citronsaft
2 spsk amarena kirsebær sirup (fra et glas amarena kirsebær)
ca. 15 amarena kirsebær
2,5 dl. fløde

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Varm kirsebærsovs og citronsaft op i en gryde og smelt husblassen heri. Kom amarena kirsebærsirup op, og rør det ud i sovsen. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt med den let afkølet kirsebærsovs. Når bunden er kold, placeres den i formen igen, som er rengjort og kom kageplastik omkring. Læg amarena kirsebærene oven på bunden og hæld forsigtigt moussen ud over, og stil på køl i min. 3 timer.

Vaniljecreme
9 blade husblas
½ god polynesisk vaniljestang (10 g)
80 g lyst rørsukker
6 dl piskefløde
5 dl A38 0,5

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornen ud. Mas kornene sammen sammen med en smule af rørsukkeret. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1 dl piskefløde godt op ved lav varme – den må dog ikke koge. Pisk i mellemtiden de resterende 5 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas og rør det sammen. Rør et par dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt. Hvis massen nu er meget flydende sættes den på køl til den begynder af tykne let. Tag kagen ud fra køl og befri fra form og kageplastik og tag en store form (se billede længere nede), og beklæd med nyt kageplastik, og kom vaniljecreme rundt i kanten først, og herefter oven på kagen. Stil den tilbage på køl i min. 3 timer.

Herudover
Marengs pynt (se opskrift her)
fondant – snefnug
Sølv støv (Mill & Mortar)
Hvid chokolade
Sølv kugler, sukkerkugler

Befri kagen fra kageplastik og formen. Pynt kagen som du ønsker – jeg gjorde som på billederne 🙂

julelagekage julelagekage_1 julelagekage_2 julelagekage_3 IMG_2493-compressed julelagekage_5 julelagekage_8 julelagekage_9 julelagekage_10

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (21)
 1. Hej
  Den ser super lækker ud. Har lagt mærke til at man kan få to forskellige Amarena kirsebær. Hvilken har du brugt – den i et blåt glas eller den i det røde glas?

  December hilsen fra
  Ulla

 2. Hej Ditte er der en speciel grund til der skal bruges 9 blade husblas til vaniljemoussen? Normalt bruger man jo de der 3-4 blade. Jeg har på et tidspunkt haft en opskrift hvor der skulle 12 i og moussen blev næsten uspiselig, sådan helt gummi agtigt ?

  1. Sådan kan du ikke regne det ud 🙂 Der skal ca. 1 blad husblas til 1 dl væske. I denne mousse er der 11 dele væske og 9 blade husblas, fordi mælkeprodukterne holder lidt sig selv. Så den er ikke gummiagtig 🙂

 3. Kære Ditte
  Jeg vil gerne bage kagen til min familie for jul.
  Hvad for en kirsebærsovs har du brugt? Eller har du selv lavet? Hvis det er har du en opskrift på det? På forhånd tak.

 4. Den ser super fin ud! Hvor stor er den store form, du anvender til sidst? 18-20 cm? Bare lige for at få det rigtige forhold mellem vaniljemousse og den øvrige del.. 🙂

   1. Åh, undskyld! Men jeg kan simpelthen ikke se det… ? Jeg har læst og læst, men mine øjne kan åbenbart ikke se det. Jeg må ønske mig briller i julegave! ??

     1. Jeg kan seriøst stadig ikke se det ?
      Og nu får du nok snart spat, men: Hvor meget citronskal og -saft bruger du? Hos mig står der bare “1 øko citronskal” og “1/2 citronsaft”, men jeg begynder da snart at tro, at min iPad og telefon udelader nogle mål?!

     2. Jeg bruger skallen fra 1 citron til bunden og saften fra 1/2 citron i moussen 🙂 Det står i opskriften – måske er det er din ipad, som driller 😀 (Det er vel december)

 5. Hej jeg har lavet denne kage, men jeg kunne heller ikke finde mål på den færdige kage. Det står ikke i opskriften. Ved vaniljemousse står der 6 dl fløde, men når man læser teksten skal man brug en til at varme og de 4 dl der er tilbage skal man piske til flødeskum. Det kan jeg ikke lige få til at passe.
  Men jeg håber at kagen bliver godt, tak for nogle gode opskrifter 😉

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.