Blåbærtærte med lime og chokolade
10. marts 2016

Blåbærtærte med lime og chokolade

8-10 personer

Ingredienser

Mørdej

300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g smør, blødt
1 æg, str. M/L

Marcipanfyld fyld

150 g ren rå marcipan
75 g smør, blødt
80 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
1 nip salt
1 spsk hvedemel
1 økologisk lime, saften og skallen heraf

Chokoladecreme

100 g mørk chokolade 70 %
1 dl piskefløde

Pynt

250 g blåbær, friske
50 g hvid chokolade, høvlet
1 økologisk lime, skallen heraf

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Sigt mel og flormelis i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og kom den ned i en form (jeg brugte en aluminiumsform med løs bund).

2
Marcipanfyld fyld

Ælt rå marcipan, smør og sukker godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper. Rør et æg af gangen i massen. Rør salt og mel i massen til den er homogen, tilsæt limeskal og -saft. Kom massen op i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad tærten køle helt ned inden der hældes chokoladeovertræk på.

3
Chokoladecreme

Fløden varmes op i en gryde, må ikke koge. Chokoladen hakkes fint og kommes på en skål. Den varme fløde hældes over chokoladen. Den røres ensartet og glat med en dejskraber i cirkulære bevægelser – vær forsigtig. Hæld den forsigtig over den afkølede tærte. Lad den stå og sætte sig, inden du pynter den.

4
Pynt

Se billederne for inspiration.

Blåbærtærte

Denne blåbærtærte smager fantastisk! Den kan varieres på alle måder, du kan bruge dine ynglings frugter/bær. Tilføje mazarinmasse dit ynglings krydderi eller smag 🙂 Bare slip fantasien løs. Blåbær kan fås billigt i dit supermarked lige pt., hvorfor jeg har valgt blåbær.

GemGem