Blåbærtærte med lime og chokolade

Blåbærtærte_lime_chokolade3

Denne blåbærtærte smager fantastisk! Den kan varieres på alle måder, du kan bruge dine ynglings frugter/bær. Tilføje mazarinmasse dit ynglings krydderi eller smag 🙂 Bare slip fantasien løs. Blåbær kan fås billigt i dit supermarked lige pt., hvorfor jeg har valgt blåbær.

Blåbærtærte med lime og chokolade

Mørdej:
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g blødt smør
1 æg, str. M/L

Sigt mel og flormelis i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 min. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og kom den ned i en form. (jeg brugte en aluminiumsform med løs bund)

Marcipanfyld fyld:
150 g rå marcipan
75 g blødt smør
80 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
1 knsp salt
1 spsk hvedemel
1 økologisk lime, saft og skal

Ælt rå marcipan, smør og sukker godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper. Rør et æg af gangen i massen og rør herefter salt og mel i massen til den er homogen, tilsæt limeskal og -saft. Kom massen op i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 15-20 min. Lad tærten køle helt ned inden der hældes chokoladeovertræk på.

Chokoladecreme:
100 g mørk chokolade 70 %
1 dl piskefløde

Fløden varmes op i en gryde, må ikke koge. Chokoladen hakkes fint og kommes på en skål. Den varme fløde hældes over chokoladen. Den røres ensartet og glat med en dejskraber i cirkulære bevægelser – vær forsigtig. Hæld den forsigtig over den afkølede tærte. Lad den stå og sætte sig, inden du pynter den.

Pynt:
250 g friske blåbær (2 bakker)
50 g hvid chokolade, høvlet
1 økologisk lime, fintrevet

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (18)
 1. Lige et lille spørgsmål….er ved at bage ovennævnte tærte, men du skriver ikke om du smører formen inden du kommer dejen i….?

   1. Det var så heller ikke nødvendigt i dem jeg har lånt, de er blevet sååå fine…nu skal jeg bare lige finde ud af at opbevare dem til i morgen, og så skal de pyntes i morgen formiddag..? fik iøvrigt 2 tærtebunde ud af 1 portion dej… så tænker den anden portion jeg har lavet bliver lavet om til napoleonshatte. ?

    1. Dejligt at høre.
     Ja, du vil oftes få 2 portioner i en mørdej, da jeg bedst kan lide at arbejde med 1 æg ?

 2. Kan den laves én-to dage før og hvordan ville du opbevare den? Skal bruge den lørdag aften til min fødselsdag.
  På forhånd tak. ?⭐️
  Mange hilsner Annette.

  1. Det kan du sagtens.. Lav den “helt” færdig, og opbevar den på køl. Pynt den af med marcipan, blomster og bær på dagen ?

 3. Hej Ditte 🙂
  Jeg skal lave denne lækre tærte til min søns fødselsdag i morgen 😉 Kan man lave tærten HELT færdig og kun pynte med blåbær, hvid chokolade og revet lime i morgen?
  Bedste solskins-hilsner
  Nadia

 4. Hej Ditte.
  Overvejer at lave din tærte med hvid chokolade istedet for mørk, da jeg tænker kombinationen med limen er bedre, til den hvide chokolade. Men vil lige høre om du allerede har afprøvet det? Eller om du vil fraråde det 🙂

  1. Du kan ikke erstatte den mørke chokolade med hvid chokolade, da forholdene er nogle andre. Men kombination synes jeg er lækker, men du kan også sagtens bruge hvid chokolade (se forhold i min tærte med hindbær og hvid chokolade) ?

  1. Det ved jeg faktisk ikke – jeg har ikke arbejdet med glutenfri mel-produkter.. Beklager. Vil ikke bare give dig et svar, uden at være sikker, men mit gær er ja. (kender desværre ingen mærker).

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.