Chokolader med hindbær-lakridsfyld

påskeæg

 

Chokolader_hindbærfyld3

Så fik jeg lavet lidt fyldte chokolader med hindbær-lakridsfyld. Lidt påskeinspiration. (Beklager man ikke på billederne kan se, hvor blanke de var/er – men havde Karla med i køkkenet, så fik fedte lidt rundt med dem, og fik sat for mange fedtfingre 🙂 Ja, vi er jo kun mennesker!) De smager virkelig godt, og den søde lakridssirup klæder og overrasker virkelig, når man får dem i bunden! Du må kaste dig ud dem, også selvom du måske er lidt bange for temperering af chokolade!

Chokolader med hindbær-lakridsfyld (Påskeæg)
15 stk.

Hindbærfyld
1 dl piskefløde
2 spsk frysetørrede hindbærstøv
½ økologisk citron, saft og skal
80 g god hvid chokolade
10 g smør

Fløde, hindbærstøv og citronskal varmes op i en gryde til lige under kogepunktet. Sørg for at hindbærstøvet er rørt godt ud i fløden. Hak den hvide chokolade fint og kom det op i en skål. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og rør forsigtigt rundt med en gummi dejskraber indtil massen er ensartet. Kom smørret i og rør det forsigtigt i chokolademassen. Til sidst tilsættes citronsaft. Stil chokoladefyldet på køl i ca. 1 time – rør gerne i det undervejs, så du er sikker på massen ikke bliver for fast, den skal kunne sprøjtes i chokoladerne.

Chokoladeskaller
250 g god mørk chokolade 65-70 %

Temperer chokoladen – jeg gør det i mikrobølgeovnen. Vær omhyggelig, tjek til den hvert 10-15 sek. og rør godt i chokoladen inden du giver den mere varme. Chokoladen må ikke overstige 33 grader. Hvis den gør – er det forfra. Når chokoladen er tempereret hældes den i formen (jeg brugte en form med små påskeæg). Bank formen mod bordpladen og drej den lidt rundt, så chokoladen kommer helt ud til kanterne. Vend herefter formen på hoved og bank overskydende chokolade ud af formen på et stykke bagepapir. Skrab overfladen for overskydende chokolade med en paletkniv. Stil chokoladen på køl i 20 min.

(Gem den overskydende chokolade – det kan altid genbruges)

I øvrigt
1 spsk sød lakridssirup

Fyld hver anden chokoladeskal med en lille smule lakridssirup. Fyld herefter chokoladerne med hindbærfyld. Fyld dem endelig ikke for meget. De skal kunne samles til sidst. Stil dem på køl en times tid. Vrid chokoladeformen og bank chokoladerne ud af formen. Tag en paletkniv, og varm den op med en gasbrænder eller lighter, og stryg forsigtigt chokoladeskallerne så de kan samles til et rundt æg.

VISSKJUL Kommentarer (6)
  1. Hej Ditte,
    Hvilket termometer bruger du, når du tempererer chokolade? Jeg har selv købt et, men jeg kan af en eller anden årsag bare ikke få det til at måle korrekt – mine chokolader bliver altid matte og vil ikke ud af formen. 🙁

    1. Jeg bruger et med infrarød – dog måler den kun overfladen, så du skal hele tiden rør i chokoladen for den måler korrekt. Men et sukkertermometer er lige så godt?

  2. Hvor er de smukke! Hvilken form har du brugt/hvor er den købt? 🙂 Følger meget med her på din side og kagemagi – du er så inspirerende og dygtig!

  3. Hej Ditte.
    Jeg vil super gerne lave disse smukke æg til de kommende påskefrokoster, men hvor køber man lakridssirup ?
    p.s er super fan af dit arbejde og dig !

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram