Chokolader med hindbær-lakridsfyld
8. marts 2016

Chokolader med hindbær-lakridsfyld

15 chokolader

Ingredienser

Hindbærfyld

1 dl piskefløde
2 spsk frysetørrede hindbærstøv
½ økologisk citron, saften og skallen heraf
80 g god hvid chokolade
10 g smør

Chokoladeskaller

250 g god mørk chokolade 65-70 %

I øvrigt

1 spsk sød lakridssirup

Fremgangsmåde Udskriv

1
Hindbærfyld

Fløde, hindbærstøv og citronskal varmes op i en gryde til lige under kogepunktet. Sørg for at hindbærstøvet er rørt godt ud i fløden. Hak den hvide chokolade fint og kom det op i en skål. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og rør forsigtigt rundt med en dejskraber indtil massen er ensartet. Kom smørret i og rør det forsigtigt i chokolademassen. Til sidst tilsættes citronsaft. Stil chokoladefyldet på køl i ca. 1 time – rør gerne i det undervejs, så du er sikker på massen ikke bliver for fast, den skal kunne sprøjtes i chokoladerne.

2
Chokoladeskaller

Temperer chokoladen – jeg gør det i mikrobølgeovnen. Vær omhyggelig, tjek til den hvert 10-15 sekund og rør godt i chokoladen inden du giver den mere varme. Chokoladen må ikke overstige 33 grader. Hvis den gør – er det forfra.

Når chokoladen er tempereret hældes den i formen (jeg brugte en form med små påskeæg). Bank formen mod bordpladen og drej den lidt rundt, så chokoladen kommer helt ud til kanterne. Vend herefter formen på hoved og bank overskydende chokolade ud af formen på et stykke bagepapir. Skrab overfladen for overskydende chokolade med en paletkniv. Stil chokoladen på køl i 20 minutter.

(Gem den overskydende chokolade – det kan altid genbruges)

3
I øvrigt

Fyld hver anden chokoladeskal med en lille smule lakridssirup. Fyld herefter chokoladerne med hindbærfyld. Fyld dem endelig ikke for meget. De skal kunne samles til sidst. Stil dem på køl en times tid. Vrid chokoladeformen og bank chokoladerne ud af formen. Tag en paletkniv, og varm den op med en gasbrænder eller lighter, og stryg forsigtigt chokoladeskallerne så de kan samles til et rundt æg.

Tips

Hvis du er er usikker på, hvordan man tempererer mørk chokolade, så se min how to video på chokoladetemperering, hvor jeg guider og holder dig i hånden hele vejen igennem det.

Påskeæg

Så fik jeg lavet lidt påskeæg aka fyldte chokolader med hindbær- og lakridsfyld. Lidt påskeinspiration. (Beklager man ikke på billederne kan se, hvor blanke de var/er – men havde Karla med i køkkenet, så fik fedte lidt rundt med dem, og fik sat for mange fedtfingre 🙂 Ja, vi er jo kun mennesker!) De smager virkelig godt, og den søde lakridssirup klæder og overrasker virkelig, når man får dem i bunden! Du må kaste dig ud dem, også selvom du måske er lidt bange for temperering af chokolade!

Chokolader_hindbærfyld3