Chokolader med saltet chokoladekaramel

Chokolader_saltet_chokoladekaramel_4

Påsken nærmere sig, og i den forbindelse skal dåserne fyldes op med lidt chokolader – fyldte chokolader!

Saltet chokoladekaramel
1 dåse chokolade kondenseretmælk
1 knivspids salt

Kog dåse i en gryde i min. 3 timer under låg. Dåsen skal konstant være dækket af vand. Den dåsen har kogt færdig stilles den på køl. Rør 3 spsk. af chokoladekaramellen og lidt salt sammen i en skål, og kom det op i en sprøjtepose.

Chokoladeskaller
250 g god mørk chokolade 60-70 % (til skaller)
150 g god mørk chokolade 60-70 % (til lukning)

Temperer chokoladen – jeg gør det i mikrobølgeovnen. Vær omhyggelig, tjek til den hvert 10-15 sek. og rør godt i chokoladen inden du giver den mere varme. Chokoladen må ikke overstige 33 grader. Hvis den gør – er det forfra. Når chokoladen er tempereret hældes den i formen (jeg brugte en form med små påskeæg). Bank formen mod bordpladen og drej den lidt rundt, så chokoladen kommer helt ud til kanterne. Vend herefter formen på hoved og bank overskydende chokolade ud af formen på et stykke bagepapir. Skrab overfladen for overskydende chokolade med en paletkniv. Stil chokoladen på køl i 20 min. Fyld dem herefter med chokoladekaramel – der skal være ca. 2 mm. fra kanten, som fyldes med tempereret chokolade (de 150 g)

(Gem den overskydende chokolade – det kan altid genbruges)

I øvrigt
Valnøddekarant

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (7)
  1. Hej Ditte,
    Det ser virkelig lækkert ud med påskeæggene! Hvordan ville du lave saltkaramellen hvis man ikke kan tåle laktose, og derfor ikke kan bruge kondenseret mælk? (Mener ikke den kan fås i laktosefri udgave)
    Mvh Cecilie 🙂

  2. Hejsa.
    Kan du fortælle, hvorhenne at man kan købe chokolade kondenseretmælk? Og kan man evt. bruge almindelig sødet kondenseretmælk?

    1. Jeg pyntede med dem, og kom det i nogle af æggene.. Smelter lidt sukker på panden, kommer valnødder ved. Lad det købe ned og blendes til fint krokant ?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.