snurrer_ditte_julie_jensen2De her snurrer er uden tøven nogle af de bedste jeg længe har smagt! De smager simpelthen af mere! 🙂 MEGET mere. En dag må jeg sætte hele søndagen af til at lave snurrer og fryse dem ned, så jeg i meget lang tid altid kan nyde en snurre om morgen!


Snurrer
Ca. 24 stk.

Dej
75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str. M/L
50 g rørsukker
2 tsk kardemomme
1 tsk salt
500-600 g hvedemel
1 æg til pensling

Remonce:
150 g blødt smør
100 g brun farin

Fyld:
100 g hvid chokolade
50 g mandler
100 g marcipan, revet
1-2 æbler

Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælken, og når smør/mælken-blandingen er lillefinger varmt kommes det op i en røreskål og gæren opløses heri. Tilsæt sukker, æg og kardemomme og rør det sammen. Mel og salt blandet sammen, og tilsættes lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej (Dejen må gerne være lidt klæ’). Dejen stilles til hævning et lunt sted 1-1,5 time.

Tip; Jeg stiller altid mine deje til hævning i en lun ovn, så får dejen ikke træk og hæver i ro og fred. Kom gerne både film over skålen og et viskestykke, så gæren rigtig kan arbejde ? 

Remonce laves imens – smør og brun farin blandes sammen, og stilles til side indtil brug. Gør fyldet klar. Hak chokolade, mandler og æble/æbler fint, og hav dem klar. Dejen tages ud og rulles ud (40 x 60 cm). Remonce smøres ud på dejen og fyldes drysses ud over samt marcipanen rives hen over hele dejen. Pres let fyldet fast til dejen med hænderne. Fold hver side ind over midten, så dejen ligger i 3 lag. Pres igen let de 3 lag sammen med hænderne. Skær dejen ud i ca. 2 cm brede strimler og tvist dem, og bind en lille “knude” og placer dem på en bageplade.

Tip; En god ide er at binde “knuden” så enderne ligesom foldes ind under knuden, så ikke de springer op under hævning og bagning.

Stil snurrerne til hævning 1 time et lunt sted. Pensle snurrerne med et sammenpiske æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 10-12 min.

Se hele fremgangsmåden i billeder her

Se evt. min opskrift på æble chokolade snurrer og snurrer med tranebær, mandler og hvid chokolade

GemGem

VISSKJUL Kommentar (1)
  1. De smager virkelig godt ?
    Jeg har lavet dem i forme for at fyldet ikke skulle flyde ud. Det fungerer fint, så skal de bare bage lidt længere tid.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.