Snurrer
9. juli 2016

Snurrer

24-26 snurrer

Ingredienser

Dej

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str. M/L
50 g rørsukker
2 tsk kardemomme
1 tsk salt
500-600 g hvedemel
1 æg til pensling

Remonce

150 g smør, blødt
100 g brun farin

Fyld

100 g hvid chokolade
50 g mandler
100 g marcipan, revet
1-2 æbler

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smelt smørret i en gryde. Tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælk, og når smør/mælke-blandingen er lillefinger varmt kommes det op i en røreskål. Gæren opløses heri. Tilsæt sukker, æg og kardemomme og rør det sammen. Mel og salt blandes sammen, og tilsættes lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej (Dejen må gerne være lidt klæ’). Dejen stilles til hævning et lunt sted 1-1,5 time.

Tip; Jeg stiller altid mine deje til hævning i en lun ovn, så får dejen ikke træk og hæver i ro og fred. Kom gerne både film over skålen og et viskestykke, så gæren rigtig kan arbejde ? 

2
Remonce og fyld

Remonce laves imens – smør og brun farin blandes sammen, og stilles til side indtil brug. Gør fyldet klar. Hak chokolade, mandler og æble/æbler fint, og hav dem klar. Dejen tages ud og rulles ud (40 x 60 cm). Remonce smøres ud på dejen og fyldes drysses ud over samt marcipanen rives hen over hele dejen. Pres let fyldet fast til dejen med hænderne.

3
I øvrigt

Fold hver side ind over midten, så dejen ligger i 3 lag. Pres igen let de 3 lag sammen med hænderne. Skær dejen ud i ca. 2 cm brede strimler og tvist dem, og bind en lille “knude” og placer dem på en bageplade.

Tip; En god ide er at binde “knuden” så enderne ligesom foldes ind under knuden, så ikke de springer op under hævning og bagning.

Stil snurrerne til hævning 1 time et lunt sted. Pensle snurrerne med et sammenpiske æg, og bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter.

Se hele fremgangsmåden i billeder her

Snurrer

De her snurrer er uden tøven nogle af de bedste jeg længe har smagt! De smager simpelthen af mere! 🙂 MEGET mere. En dag må jeg sætte hele søndagen af til at lave snurrer og fryse dem ned, så jeg i meget lang tid altid kan nyde en snurre om morgen!

Se evt. min opskrift på æble chokolade snurrer og snurrer med tranebær, mandler og hvid chokolade

  

GemGem