Lagkage med blåbærmousse og brombærmousse

lagekage_med_brombær

Denne super elegante og smukke lagkage lavede jeg til min skønne venindes fødselsdag, som havde bestilt noget cremet og syrligt i en kage. Derfor blev det en lagkage med citronbunde, cremet hvid chokolademousse med friske blåbær, en blåbærmousse og brombærmousse. Den er slet ikke så svær, som den muligvis ser ud – men en kage du med fordel kan lave nogle dage i forvejen. Du vil virkelig blive elsket af dine gæster!

Lagkage_ditteJulieJensen    brombærmousse_lagkage

Lagekage med blåbærmousse og brombærmousse og hvid chokolademousse
Til ca. 20 personer

Citronbunde:
6 æg
1 vaniljestang
240 g sukker
2 citron, saften og skal
180 g mel
1½ knivspids salt
1½ tsk bagepulver

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vanilljekornene sammen med lidt af sukkeret. Pisk æg, vaniljesukker og sukker lyst og luftigt. Sigt mel, bagepulver og salt i æggesnapsen, og vend det forsigtigt sammen. Riv citronskal fint, og vend citronskal og -saft i dejen. Beklæd en springform (24 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag ved 190 grader varmluft i ca. 30-40 min. Køl kagen af og del kagen til 3 lagkagebunde. Rengør formen og beklæd siderne med kageplast og læg en bund i formen.

(TIP – Lav den hvide chokolade, imens bundene er i ovnen)

Hvid chokolademousse med friske blåbær:
3 blade husblas
250 g hvid chokolade
6 dl piskefløde
50 g friske blåbær

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader). Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og vend friske blåbær i moussen. Hæld moussen ud over bunden og placer endnu en bund. Giv bunden et let pres. Stil kagen på køl imens du fortsætter.

Brombærmousse:
5 blade husblas
500 g brombær
5 spsk rørsukker
1 vaniljestang
1 øko citron, saft og skal
5 dl fløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vanilljekornene sammen med lidt af sukkeret. Bring brombær, vaniljesukker, sukker, den tomme vaniljestang, citron saft og -skal i kog. Lad bærkompotten simre i ca. 10 min. Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage, og rør den knugede husblas i saften. Lad bærsaften svale, imens du pisker fløden til let flødeskum. Vend flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi vi gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller). Hæld moussen op i en sprøjtepose. Støb nogle halvkugler af moussen i silikoneforme (7, 5 og/eller 3 cm i diameter). Hæld resten af moussen udover kagen, og placer den sidste bund ovenpå moussen. Giv den et let pres mos moussen. Stil kagen på køl, imens du fortsætter. (moussebomberne stilles på frost i mindst 2 timer)

Blåbærmousse:
4 blade husblas
400 g blåbær
4 spsk rørsukker
1 vaniljestang
1 øko citron, saft og skal
4 dl fløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vanilljekornene sammen med lidt af sukkeret. Bring blåbær, vaniljesukker, sukker, den tomme vaniljestang, citron saft og -skal i kog. Lad bærkompotten simre i ca. 10 min. Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage, og rør den knugede husblas i saften. Lad bærsaften svale, imens du pisker fløden til let flødeskum. Vend flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi vi gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller). Hæld moussen op i en sprøjtepose. Støb nogle halvkugler af moussen i silikoneforme (7, 5 og/eller 3 cm i diameter). Hæld resten af moussen udover kagen, og stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over. (moussebomberne stilles på frost i mindst 2 timer)

Overtræks marcipan:
200 g rå marcipan
100 g flormelis
20 g glukose
lidt lilla pastafarve
1/5 dl piskefløde

Ælt marcipan, flormelis og glukose godt sammen til marcipanen er ensartet. Tilsæt pastafarve, og rul marcipanen ud til et bånd, som passer til kagens kant. Piske fløden til sprøjtefast piskefløde. Befrikagen fra formen og kageplast. Placer kagen på et kagefad. Smør kagens kant op med flødeskum og beklæd kanten med marcipan.

Pynt:
lidt friske blåbær og brombær
spiselige blomster
skovsyrer og blomsterne fra skovsyrer

 

Pynt kagen med friske bær og blomster.

Når bærbomberne er kommet på kagen.

Jeg ved godt kagen virker en smule uoverskuelig, men giv dig selv en skøn kageudfordring – og du vil være elsket af dine gæster 🙂 Den både ser godt ud og smager helt fantastisk.

 

Rigtig god fornøjelse 🙂

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (193)
 1. Den ser da for lækker ud!! Og så er den bare så elegant. Er imponeret over din kreativitet!!

 2. Hvor er den flot! men hov, det skulle gerne stå 400g blåbær under blåbærmousse, istedet for brombær ? 🙂 glæder mig til at se dig i DBD2015 😉

 3. Hvor ser dine kager lækre ud,. Tror jeg vil kaste mig ud i at lave denne her flotte kage…
  Forme til moussene, hvad str er de?
  Mvh louise

  1. Ej, hvor lyder det bare godt 🙂 Gør mig så glad, når mine opskrifter bliver til “virkelighed” 🙂 Jeg har brugt nogle silikoneform på 5 cm og 7 cm i diameter mener jeg. De kan fås hos H.W. Larsen.

   1. Tusind tak for svaret 🙂 jeg vil lave den i weekenden. Til moussene kan man bruge frosne bær eller skal det være friske?

     1. Tak for svar 🙂 er i gang med den nu. Men den hvide chokolade mousse er meget tynd, er det korrekt? Er bange for at hælde den oven på bunden

     2. Den hvide chokolademousse er ikke særlig tyk nej, den skal sætte sig godt i formen – på frost med den ?

     3. Det går ikke så godt den flyder total ud af den justerbare forme 🙁 og bunden svømmer i det :/

     4. Årh, måske cremen har være for varm, eller slået luften ud af flødeskummen?
      Kom dine bunde over i en springform, og kom moussen derned, så ikke den sejre ud 🙂
      Håber det lykkes 🙂

     5. Jeg har præcis samme problem med den hvide mousse, skal chokolade/mælk/husblas-blandingen være helt kold når den vendes med flødeskum?
      Kan man evt, tilføje mere husblas?

     6. Ja det skal den.. Jeg går ind og retter den til, så I får en bedre oplevelse med den. Den skal jo helst ikke drille jer!! ? Kan du sagtens. Men så bliver den også derefter, når den har sat sig?

 4. Kære Ditte. Jeg glæder mig SÅmeget til at lave denne fantastisk smukke og lækre kage, men der er lige et par ting, jeg skal have styr på…
  Du skriver omkring bundene “Køl af og del kagen til 3 lagkagebunde.” Hvordan deler du den så præcist?

  En anden ting er, hvad er en kagering og kageplastik, og hvordan fungerer det?

  På forhånd tusind tak, elsker at følge med i, hvad du laver!

  1. Jeg skær dem igennem med en kniv, så kagen giver 3 lige store bunde.
   En kagering er en ring, som man kan justere og tilpasses din kage. Du kan sagtens bruge en spring form. 🙂 fordelen ved en kagering er alene den, at du kan støbe din kage på et fad. Men en springform er ligeså god! 🙂 kageplastisk er plastisk, som man kommer rundt om kagen (inden i springformen eller kageformen) det gør det nemmere for dig at løsne kagen fra formen og giver et flot resultat 🙂
   Håber det hjalp dig en smule 😉

 5. Hej Ditte!
  Utroligt så inspireret man bliver af dig og lige pludselig får mod på ting, man aldrig ellers havde turde kaste sig ud i.. Tak fordi du vil dele alle dine tips og fine opskrifter med os alle! Jeg har overvejet at springe ud i denne opskrift men jeg er bange for at marcipanen vil mislykkes, da jeg aldrig har prøvet at arbejde med det før til at betrække en kage med. Derfor tænkte jeg på, om du kunne komme med et forslag til en nem og fin løsning til at dække siden af kagen med i stedet for marcipan? På forhånd tak 🙂

  1. Mange mange tak ? Hvor er det bare dejligt at høre! Det varmer virkelig!!
   Jeg vil sige, når det er din første gang med marcipan, er en kant af marcipan “nem” og meget bedre at arbejde med, så det må du ikke være mange for! ? Men du kan også smøre siderne op i smørcreme, flødeskum eller fondant, hvis du er til det?

 6. Hej Ditte.

  Så lækre kager. Kommer helt sikkert til at bruge din blog meget 🙂
  Hvis jeg hellere vil have jordbærmousse end med brombær, skifter jeg så bare frugten ud? Eller skal jeg tænke over at jordbær kan fylde mere fx? Har tænkt mig at bruge frosne jordbær 🙂

  På forhånd tak.
  Kærlig hilsen
  Louise

 7. Hej Ditte 🙂

  I næste weekend skal jeg bage en variation af denne kage til min mors fødselsdag om mandagen. Jeg vil ikke rigtig have tid til at gøre noget ved den om mandagen, så jeg ville høre, hvor mange dage i forvejen den kan laves, så den stadig er god mandag?
  Jeg vil glæde mig til at dele mit resultat med dig 😉

  Kærlig hilsen Amalie

  1. Hvor lyder det spændende.!!! Du kan med fordel lave den lørdag eller søndag, også kun pynte med marcipan, pynt mv. om mandagen. Og marcipanen kan du sagtens også lave på forhånd, så den kun skal rulles ud på dagen.
   Glæder mig til at se den.
   Dbh Ditte

 8. Hej Ditte! 🙂
  Dine opskrifter er en kæmpe inspiration for mig, og jeg har i går forsøgt mig med denne kage. Det færdige resultat blev super lækkert, og min familie var også meget begejstrede. Jeg har dog lige et par spørgsmål, idet jeg erfarede, at alle mine mousser var meget tynde, da de skulle hældes på kagen. Det var helt slemt med den hvide chokolademousse, som jeg måtte opgive at have i kagen, fordi den simpelthen gennemvædede den nederste bund (æv :-(!) Men jeg lavede istedet chokolademoussen til små desserter, for det kunne de sagtens, når de først kom på frost. Mine bærmousser var lidt tykkere i konsistensen, men snittet i kagen er alligevel flydt lidt ud, fordi de har været meget tynde. Var bærmousserne også meget tynde, da du lavede dem, og har du evt. bud på, hvorfor de er blevet så tynde?
  Da kagen havde sat sig var den tilnærmelsesvis en succesoplevelse for mig, men det var så kun med to bunde og uden den hvide chokolademousse! 🙂

  Kærlig hilsen Sarah

  1. Hej Sarah..
   Min mousser er ikke tykke, men heller ikke tynde. Det lyder måske lidt som om, at de er for varme, når de til sidst vendes med flødeskum. For det er den, som skabe luft og tykkelse, men de er ikke som en chokolademousse.
   Håber ikke du har mistet modet, bare bliv ved ????

   1. Hej igen Ditte!
    Hvor koldt skal bærsaften være, før flødeskummen vendes i? Jeg gjorde det, da den var ca. lillefingervarm, men den skal måske være endnu koldere? 🙂

     1. Hej Ditte Julie.
      Jeg har lovet at lave en bryllupskage til en kollega og er blevet inspireret af denne smukke kage… kan man fryser den, altså når bundene mousserne et lagt sammen så det er nemmere at arbejde med og kan laves en uges tid i forvejen?
      Jeg er mest bange for at den trækker væske ud når den tør op…
      Mvh Kate

     2. Sørg for at piske din creme ganske forsigtigt, hvis du overpisker den – og den derfor skiller bare det mindste – vil kagen væde, når den tør op. Hvis du har styr på cremenerne, kan du sagtens fryse den uden, at der sker noget 🙂

 9. Hej,

  Jeg har lige bagt kagen som deles i 3, da kagen havde fået 30 minutter stak jeg en gaffel i og der havde den sat sig – den virkede meget tung og havde nærmest ikke løftet sig. Nu har jeg skåret den ud og den ser svampet ud, ikke kageagtigt. Men jeg har kommet mousse i og måske den alligevel smager godt når den har stået med moussene – men hvad Lan jeg have gjort forkert? Jeg piskede æg, sukker, vanilie i ca 3 minutter til det var luftigt. Er det 200 grader på varmluft?
  Iøvrigt en skøn blog, heldigt jeg opdagede den i dag:-))

  1. Æggesnapsen skal ændre sig fra gul, til en tyk hvid og luftig masse. Måske du har vendt de øvrige ting i for hårdt. Det er meget svært at sige ? Men mine er aldrig blevet sådan. Den hæver en del op og bliver meget luftig. De grader jeg skriver i opskriften/opskrifterne er altid varmluft ? Håber den bliver trods alt ?.

   1. Tusind tak for hurtigt svar – dette her er en prøve kage, nok meget heldigt, ha ha. Men jeg tror ikke at min æggesnaps er blevet pisket nok også var mine 200 grader uden varmluft da min ovns varmluft er gået i stykker- så hvis den smager okay er det vist heldigt?

 10. Hejsa
  Nu har jeg forsøgt med med kagedejen 2 gange og hver gang bliver æggedelen hverken tyk eller hvid, mere tynd og gul. Har pisket i over ti minutter på maskine og synes ikke det bliver bedre. Første bagning endte i en kage som var tyk og sej i bunden og som ikke så ud til at have hævet op, den fik 30 minutter i ovnen. Og ja, jeg havde puttet bagepulver i ? Skulla jeg have pisket æg og sukker først og så kommet i citron i?

  Hilsner Anne

  1. Æg og sukker skal piskes luftige, også skal de øvrige ting i. Om citronsaften tilføres under piskning eller efter burde ikke have en betydning, men hvis du bliver meget store æg, kan de godt have svært ved at piskes op med den mængde sukker. Men det problem har jeg ikke selv været ud for før ☹..

 11. Hej Ditte
  Jeg er ved at planlægge barnedåbskage til min datter til januar og tænker at lave en variation af denne her. Da jeg både har kirsebær og jordbær fra haven i fryseren havde jeg tænkt en af dele skulle bruges, hælder mest til kirsebær.
  Har du en god ide til, hvad de kunne kombineres med? Tror du det bliver for syrligt, hvis det bliver en kirsebær- og en citronmousse (evt. ala cheesecake)?

  Og så må jeg endnu engang fortælle, at jeg er stor fan af din blog – har givet meget blod på tanden til at eksperimentere endnu mere i køkkenet ?

  Med venlig hilsen
  Marie

  1. Sagtens – kirsebær smager godt sammen med abrikoser, chokolade, citrus, nødder, vanilje og portvin 🙂 Så du kan bare give den gas med dine egne ideer 🙂 og TUSINDE tak 🙂

 12. Hej Ditte. Tak for en fantastisk blog ☺️ Kunne man “støbe” kagen med mousse rundt om i stedet for marcipan da hende jeg skal lave den til ikke kan tåle mandler !? Og så måske bare pynte med nogle små bomber i kanten så det ikke blir for meget mousse!? Ha en god aften ?

 13. Hej Ditte.
  Denne kage vil jeg lave til næste venne-kom-sammen.
  Undrer mig bare over, om bærbomberne på toppen skal være tøet op, når kagen serveres? I så fald, hvor længe skal kagen da stå på køl/køkkenbord (?) inden den er klar?

  1. De tør lyn hurtigt op, så imens du pynter den, så tør de op.. Ellers ca. 30 min?

 14. Hej Ditte☺
  Hvad størrelse kagering bruger du, og hvor høj er den?
  Og hvordan samler du marcipanen rundt om kagen, så man ikke ser lukningen? ☺
  Ps. Super flot kage, som jeg glæder mig til at lave.

  1. Jeg bruger justerbar kagering. Og ved faktisk ikke hvor høj den er. Bruger kageplast i 10 cm. Jeg skær/klipper det til så det passer. Dog vil der altid være en lille streg i samlingen ?

   1. Hej Ditte! Kan man fryse hele kagen når den er samlet? Og så pynte den dagen man skal serverer den.

    DBH, Nicoline

 15. Hej Ditte..

  Super flot og smuk kage, den vil jeg prøve og lave en dag og lykkedes det godt skal den på listen over lagkager til min mors 70 års fødselsdag til august 🙂

 16. Hvor mange mennesker er denne kage til?
  Rækker den til 7 voksne og 3 børn?

  På forhånd tak 🙂

 17. Hej Ditte
  Vil prøve at lave denne kage med med hvid chokolademousse, papayamousse og mangomousse. Sådan lidt i påske farver. Nogle gode ideer til mango og papayamousse?

  1. Jeg har lavet en eksotisk kage (lagkage) med mangomousse, eller har jeg ikke. Jeg er ikke selv så pjattet med papaya?

 18. Hej Ditte
  Tror du at en hindbærmousse, en mangomousse og en lys chokolademousse vil kunne passe godt sammen med mandelbunde ☺️☺️???

  1. Hvid chokolademousse, mangomousse og Ananas eller Passionsfrugtmousse. Eller hindbærmousse, jordbærmousse med lys eller mørkchokolade mousse.? ?

 19. Tror du at en brombærmousse, hvidchokolade mousse og en hindbærmousse vil kunne passe sammen. ??☺️

 20. Kan man lave brombærmoussen til en hindbærmousse?
  Altså bruge samme opskrift men bruge hindbær og ikke brombær?
  Bh Ida

 21. Sikke en lækker opskrift, passe lige til mange af min datters ønsker for kommende fødselsdagskage.
  Hun vil dog selv lave fondantfigure til pynt, så vi lige høre om man evt. kan lave et ekstra lag af det tiloversblivende mousse (som så ikke skal være bomber). Tænker evt. at sprøjte den på i ringe så det ene lag bliver “stribet” i snittet, men er i tvivl den mousserne kan vente de timer fra det første lag kommer på til resterne skal buges…. Så kan det lade sig gøre og i givet fald, hvordan opbevarer jeg mousserne i ventetiden?

  1. Tusinde tak?
   Du kan ikke gemme mousserne og derefter lave striber. For mousserne vil sætte sig i poserne, også ødelægger du konsistens og stivelsen i moussen. Men du kan sagtens blot lave kagen med den ene mousse, og når den så har sat sig, lave den anden mousse og komme kagen over i en større springform og støbe mousse nr. 2 langs kanten og på kagens top. ?

   1. så står kagen i køleskabet og sætter sig. Jeg endte med at lave ½protion af musserne istedet og da jeg også tænker at overhælde den med hvidchokolade-ganach/glace i morgen valgte jeg at putte lakrids i den hvide mousse i kagen. Er noget spændt på det hele, det er første gang jeg arbejder med mousser og “støbte” kager.
    Da jeg kunne læse at flere havde lidt bøvl med den hvide mousse, prøvede jeg at følge min mors fremgangsmåde med husblas-crem når hun lave citronfromage. Så jeg satte simpelthen den hvide crem (før flødeskum) i køleskabet og rørte i den med jævne mellemrum til den begyndte at sætte sig en smule og var lidt tyk når jeg rørte i den. Så vendte jeg den med fløden og hældte på bunde. Det virkede super fint, men har selvfølgelig ikke set det færdige resultat endnu 😉
    Men måske et tip til dem som bøvler med det. Det kræver bare tålmodighed og at man er over det og rører tit. Det kan både tage kort og lang tid, før den tykner.

 22. Hej Ditte kan man bruge din opskrift på den hvide chokolademousse med mørk eller mælke chokolade istedet for hvid chokolade?

  1. Det vil jeg ikke anbefale.. Tag evt en chokolademousse med mørk chokolade fra en af mine andre kager ?

 23. Hej Ditte. Kan man bruge moussen fra selve kagen (brombærmoussen) til mousse bomberne på toppen? Og hvordan får du bomberne helt glatte? 🙂

  1. Hej Ida
   Det kan du sagtens. Se min video på youtube/hjemmesiden? Så kan du se teknikken bag.

 24. Hej sødeste Ditte..

  Jeg er en stor fan af dig, ser op til dig du er mega dygtig..

  Jeg er i fulde gang med at lave en prøve på din flotte kage til min fødselsdag på torsdag ???

  Lige et par spørgsmål ?

  Min kage smuldret meger jeg skar den ud, hvad har jeg mon gjort forkert?
  Ligeledes hvor køber man mon spiselige blomster henne? ?

  Kan jeg lave kagen onsdag og server den torsdag aften? Måske bage bunden tirsdag ?

  1. Tusinde tak for de søde ????
   Hvis kagen smuldre, kan de skyldes den er bagt for meget, og blevet tør, eller at du skære den for hurtigt, og den er for varm.
   Jeg køber spiselig blomster i Torvehallerne og ellers har jeg dem i min have???. Og ja, og ja til sidste spørgsmål?

 25. Hej ditte, skal bage denne kage til en fødselsdag, men ingen af os er særlig begejstret for chokilade, har du en anden mousse du tænker ville passe ind sammen med brombær og blåbær? 🙂

  1. Du kan evt. Lave en vaniljecreme eller en Vaniljemousse – se min opskrift på rabarberlagkage (den seneste) ?

 26. Sikke en fantastisk kage, min datter er helt solgt og vi er nødt til at lave den til hendes fødselsdag. Men kan bunder og mousserende fryses, så den kun skal pyntes på dagen?

  1. Bundene kan du godt fryse, og dermed lave på forhånd, men vil ikke anbefale dig at fryse hele kagen ned. Men hele kagen kan godt laves dagen i forvejen og kun pyntes på selve dagen 🙂

 27. Hej Ditte.
  Findes der et andet alternativ, som man kan bruge til mousserne i stedet for husblas? ☺️

 28. Hej!

  Jeg har tænkt mig at lave lagkagen i forbindelse med en familieweekend, og der er en kagekonkurrence, så man skal helst imponere 😉 Men men men… Jeg er en fattig studerende på SU-budget, så jeg har ikke råd til at investere i silikoneformene… Har du en anden idé til, hvordan man kunne pynte kagen, så den stadig står flot og imponerende?

  Mvh
  Marie

  1. Hej Marie. Kagen vil være super smuk, med masser af bær og høvlet hvid chokolade ???

 29. Hej Ditte!
  Super flot kage, som jeg gerne ville bage til min venindes fødselsdag her i weekenden.
  Det eneste problem er bare at hun ikke kan tåle citrusfrugter. Tror du kagen bliver alt for sød uden al den lækre citron der er i – og har du et forslag til hvilken slags lagkage jeg kan lave med mousse, men uden citron? Hun er glad for bær, men er bange for at få en alt for sød kage uden det syrlige, som citron bidrager med.

  Mvh Sigrid

  1. Hvis du vælger en mørk chokolademousse og forsat bruger bærmousserne uden citron, skulle den ikke blive for sød?

 30. Hej. Jeg har lige kastet mig ud i lagkageprojektet og det er jo spændende. Tak for den fine opskrift. Jeg undre mig over, at du skriver at der skal bruges pastafarve til marcipanen, når man i opskriften har kogt blåbær, der giver en fin farve of som kan bruges til dette. Nå, men det er der sikkert en god grund til. Ha det godt. Hilsen Martin

  1. Jeg fortrækker pastafarve, når jeg arbejder med marcipan. Du kan godt bruge lidt farve for Blåbærerne, ved dog ikke hvor meget, og mængden af flormelis skal muligvis sættes op, da du tilføre flydende væske ? og tusinde tak ???

  2. Jeg elsker at du mansplainer bagning til en kvinde der lever af at bage… Det en ommer, Martin 😉

 31. Jeg skal lave denne flotte kage til min venindes datters barnedåb. Vi bliver 32 personer (mest voksne), og vi får brunch først. Ville du lave 2 eller 3 kager?

  1. Årh den er svær – ville nok lave 2. Dengang jeg lavede denne kage var vi 2 tøser, så tror 2 er nok?

 32. Hej
  Jeg vil lave denne smukke kage, men måske det er mig der ikke har set ordentlig efter MEN pynter man først med mousse bomberne lige inden den servers? og smelter bomberne ikk hvis “resterne” af kagen kommer i køleskab eller?
  Glæder mig til at komme igang 🙂

  1. Som beskrevet i opskriften, så kommes moussebomberne på kagen samme dag som kagen skal serveres. Stil gerne kagen på køl, når moussebomberne er lagt på kagen i 30 min. så vil de tø op langsomt, men de vil aldrig smelte 😉 Så ville hele kagen smelte, idet moussebomberne er lavet af det samme som kagen og stivet af med husblas. 🙂 God bagning! Kram

 33. Hej Ditte.
  Super flotte kager 🙂
  Kan man fryse mousse bomberne i mere end de to timer, altså fx natten over? Altså tænker på hvis man samler kagen dag 1, men kagen først skal serveres dag 2 – så ville man jo lave mousse bomberne samme dag som man samler kagen med mousserne, men først pynte på dag 2? Hvis jeg har forstået det korrekt 🙂

  Pft 🙂

  1. Det kan du i hvert fald. Du kan med fordel lave hele kagen (forberedelsen) dagen før, og pynte på dagen 🙂 og tusinde tak 😉 !

 34. Hej Ditte

  Virkelig flot kage!
  Er der nok til 14 personer i en kage? Kan jeg pynte kagen om tirsdagen og servere den onsdag?

  Bh Nicoline

 35. Det er en inspirerende og en fornøjelse at se dine kreationer!
  Jeg har overvejet at lavet denne opskrift men er blevet lidt hooket på at prøve med passionsfrugt. Tror du passionsfrugt-, mørk chokolademousse og hindbærmousse (for at få den flotte farve) vil passe sammen?
  Samt det er til arbejdet, så kan jeg sætte moussebomberne på om morgen og så i køleskab indtil servering?

  1. Ja og atter ja 😉 Lyder lækkert – ville bestemt være et hit. Mums siger jeg bare.
   ja, det kan du i hvert fald. God bagning.

 36. Kæreste Ditte,
  Sikke en smuk kage! Er vild med den. Faktisk så vild, at jeg laver den til min søns barnedåb (i blå i stedet). Nu er mit spørgsmål bare, om jeg kan lave kagen dagen i forvejen – og dermed også sætte bomberne på toppen? Tænker at smøre kagen op i smørcreme i stedet for at beklæde den med marcipan, så vil gerne lige være sikker. 🙂

 37. Hej Ditte
  Super flot kage! Den skal jeg kaste mig over når jeg får gæster til min 27års fødselsdag.
  Jeg har et spørgsmål vedr flødeskummen som bruges til opsmøring under marcipanen.
  Har læst lidt forskellige steder at marcipanen bedre ville sidde fast hvis det er en smørcrem.
  Hvad er din erfaring?
  De bedste hilsner
  Henriette

  1. Det er bestemt ikke min erfaring 🙂 Heller ikke særligt lækkert, hvis du spørger mig – når det er en mousse kage. Flødeskum er fint som “lim” 😉

 38. Hej Ditte!
  Meget smuk kage – man kan jo ikke blive andet end inspireret af dig ?
  Jeg vil dog høre, om jeg kan lave mousse kugler, og når de så har sat sig, trykke dem ud og fryse dem uden silikone formen?
  Hvis ja, skal de så fryses i en plastik beholder eller frysepose uden luft i?
  Er bekymret for om overfladen på mousse kuglerne tager skade af frosten hvis de ikke er i silikone formen..
  På forhånd mange tak for hjælpen ??
  Mvh Stine

  1. De kan sagtens tages ud af formen og opbevares uden formen på frost – også uden at tage skabe. Vil anbefale dig af have dem i en beholder. De må helst ikke røre hinanden. 🙂 Tusinde tak for de søde ord! 🙂

 39. Flot kage!!

  Kan man lave disse mousse-halvkugler af alle slags mousse?

  Er de flottest, hvis man pynter dem på halvkuglerne fra frost kort før servering – eller er det lige så fint at pynte halvkuglerne på dagen før?

  1. Ja det kan du godt 🙂 De kan godt ligges på kagen aften før, og opbevar kagen på køl og pynt kort inden servering 🙂

 40. Hej Ditte, Er denne opskrift på hvid chokolademousse fast nok til at sætte sig som bomber oven på en kage? Og skal jeg følge proceduren som ovenstående men blot sprøjte den på silikone form frem for at hælde den over kagen efter den er blevet pisket luftig? Tak for hjælp inspiration 🙂

 41. Hej Ditte,

  Skal lige høre hvilke pastafarve mærke du har brugt, da den jeg har brugt er meget mørk? Og hvor har du købt din pastafarve?

  Mvh. Maibritt

  1. Bruger Wilton pastafarver. Men de er meget drøje i brug, og du skal nærmest intet bruge, og slet ikke, vis farven skal være sart i farven 🙂

 42. Hej Ditte
  Kan man lave kagen, sætten den på køl og lave kublerne og sætte dem på frost dagen før og så samle det hele dagen efter, et par timer før man skal bruge den. Tænker også så kublerne når at tø op.

  Hilsen Tina

  1. Sagtens 🙂 Det tager ikke lang tid for moussebomberne at tø op – max 1-2 timer.

 43. Hej Ditte!
  Sikke en flot kage, hvor er det bare inspirerende at følge dig på både instagram, youtube og din blog. Jeg elsker alle dine flotte kager og dine kreative evner.
  Jeg har planer om at kaste mig ud i denne smukke kage til min fødselsdag og vil egentlig spørge dig ad hvor du købet skovsyre og spiselige blomster på denne årstid?
  Håber du har tid til at svare.
  Hilsen Emma

  1. Hej Emma !
   Tusind tak for de søde ord, betyder virkelig meget.. Jeg køber dem i Brugsen og små blomsterbutikker – alle har efterhånden rød skovsyrer på denne tid.
   Kh Ditte

 44. Hej igen
  Jeg har i dag lavet denne kage, det er faktisk gået overraskende godt… (blåbærmussen var noget tynd, men blev fin dagen efter) og hold da op det er en høj kage, tænker bestemt ikke det gør noget at lave den i 25-26 cm form, der er jo egentlig masser muss.
  Jeg har dog lige et spørgsmål, da jeg tog “bomberne” ud af formen (fra frost, og havde stået natten over) var der i “bombe” i bunden en mørk plet, lige som om at noget saft er røget til bunds, musserne har ikke været skilt de var flotte og ensarted… men hvorfor mon? Det ødelagde lidt i udseende. Har billede hvis du vil se.
  På forhånd tak

  Tina

 45. Meget fin kage, som jeg har været igang med to gange nu. Begge gange er den hvide mousse dog kikset for mig. Chokoladefløden reagerer overhovedet ikke på at blive pisket. Der er ingen ændring i konsistens, og den bliver bare ved med at være tynd. Den har stået på køl natten over, så den burde være gennemkold. Har du bud på hvad der kan gå galt i processen?

  1. Årh det er svært at sige.
   Men fløden må ikke koge, og når den er rørt sammen med chokoladen, skal den på køl med film henover. Når moussen piskes, tager det tid, det kan tage alt fra 3 min. til 7-10 min. Det kommer an på hvor god en håndmixer du har. Hvis den er helt kold, og husblassen ikke er “dø” (husblassen må ikke koge med, skal tilsættes som sidste led inden den kommes på køl) så burde den kunne piskes op uden problemer.

   Jeg håber du kan bruge det til noget og det lykkes 🙂
   Kh Ditte

 46. Hej Ditte
  Jeg er ved at lave denne lækre kage. Bundene er lige kommet ud af ovnen og skal først bruge dem om 2 og 3 dage. Skal de fryses i selve formen? Jeg tænkte også på om man kan lave mousserne dagen før og sætte i køleskabet eller er det bedst på selve dagen?
  Det er første gang jeg skal begive mig ud i det, dine opskrifter er SÅ godt beskrevet og du laver de lækreste kager. Jeg glæder mig til at komme i gang 😀

  1. Årh tusind tak !!! Hvor er det dejligt at høre!
   Du kan sagtens lave mousserne dagen før, og du kan sagtens pakke bundene ind i husholdningsfilm, også vente 2 dage med at samle kagen, men de kan også godt fryses 🙂
   God bagning.

 47. Den er simpelthen så flot!!

  Tak for altid massere af inspiration, og god beskrivelse! Jeg skal lave nogle lagkager til et barnedåb. Hvilke størrelse forme har du brugt til de halvkugler? Og hvor meget mouse går der ca til kuglerne? 🙂

  Jeg skal lave en kage på størrelse med A4, med blåbærmouse og hvid chokolademousse. Hvor meget skal der ca til? Er det nok med en fordobling af opskriften? 🙂

  1. Tusind tak Susan! Dejligt med så mange roser – tak 🙂
   Det er virkelig ikke nemt at svare på, for hvor høj ønskes kagen mv. Men vil sige fordoble opskriften, heller have lidt ekstra end at mangle. I opskriften står beskrevet str. 3, 5 og 7 cm 🙂 (moussebomber). Held og lykke med bagningen!!

 48. Hjælp! Fløden skilder når jeg kommer saften i. Jeg har lavet en prøve der gik godt men nu driller den selvfølgelig når den her skal bruges til barnedåb søndag 🙁

  1. Ked af jeg først ser dit spørgsmål nu..!! Det er nok fordi din fløde er overpiske, og din bærsaft er for kold. Håber det lykkes for dig 🙂 !! Kh Ditte

 49. Hej Ditte, hvor lang tid kan man lade chokoladeflødeb stå i køleskabet før man pisker den op?

 50. Hej Ditte.

  Jeg bagte bunde i går aftes, og bagte to, men begge er faldet sammen på midten, hvad kan jeg have gjort galt?

  1. De har faktisk ikke været helt færdige så, for så falder midten sammen. En anden ting kan være du har haft åbnet ovnen under vejs, så falder de sammen 🙂

   1. Min faldt også sammen på midten efter ca 20 min bagning. Ovndøren har ikke været åbnet.. Jeg lod den bage yderliger 10 min , den kan ikke bruges?? Er det citron saften mon?

 51. Hej
  Super dejlig opskrift, har lavet kagen et par gange nu:-)
  Der er tit rester som er dejlige dagen efter, men kan resterne også fryses?

  Mvh. Louise

 52. Hej Ditte 🙂

  Jeg stod og skulle finde en opskrift på blåbærnousse til min fødselsdagskage, og har brugt din fra denne opskrift til et af lagene. Det er først efter at jeg har lagt den sammen, der går op for mig at den, i din opskrift, bliver brugt som bomber der skal på frys. Den var meget flydende (synes jeg) da jeg hældte den i kagen, men jeg tror ikke at det andet lag i min kage kan tåle fryseren. Tror du at blåbær-laget kan nå at sætte sig i køleskab natten over, eller kan jeg forvente en oversvømmelse når jeg tager den ud af formen?

  1. Om moussen kommer på frost eller køl, så gør husblassen, at moussen vil sætte sig 🙂 Så den skal nok blive god. Kun godt den var lettere fyldende – den helt rigtige konsistens.

 53. Fantastisk blog og opskrifter! Tak for dig. Har lave kuplerne en del gange men nu pludselig, blir kuplerne mørkere øverst, dvs i bunden. De er ikke ensfarvede i tone. Hvad gør jeg mon galt? Kan du hjælpe mig? Tak

  1. Tak ??? Det er fordi din flødeskum vendes i en for varm bærlage, så vil det tungeste element falde til bunds (blive toppen). ?

 54. Tak for en god opskrift – jeg lavede kagen med to bunde og uden blåbærmoussen. Det fungerede også glimrende 🙂

 55. Bestemt lækker opskrift!
  Jeg lavede en lagkage med inspiration fra denne, men da den skulle spises synes jeg, at mousserne delte sig fra bundene? Jeg er ny med hensyn til at eksperimentere indenfor kager, men er der mon et godt råd til næste kage? 🙂

  1. Tak Puk 🙂
   Støbte du dine mousser direkte i kagen? Hvis dine mousser er for faste inden de kommer på bundende, vil de ikke bindes sammen (hvis man kan sige det).:)

 56. Hej Ditte. Jeg er meget inspireret af alle dine flotte kager og ikke mindst dine moussebomber. Til min fødselsdag har jeg derfor besluttet at lave små browniebunde med en moussebombe på toppen. I den forbindelse vil jeg høre dig, om du før har lavet en bærmousse der består af en kombination af hindbær og brombær? Eller om du tror at denne kombination ville være lækker?
  Glæder mig til at høre fra dig.
  Mvh. Amalie

 57. Hej Ditte. Jeg skrev igår en besked som minder om denne, men kan ikke længere finde den. Så hvis du får to af samme besked er det derfor :). Jeg er meget imponeret over dine kager og moussebomber. Jeg har derfor besluttet mig for at lave nogle små browniebunde med bærmoussebomber ovenpå til min fødselsdag. Vil i den forbindelse høre dig, om du før har lavet en mousse bestående af både brombær og hindbær? Eller om du tror, at denne kombination ville være lækker. Glæder mig til at høre fra dig.
  Mvh Amalie

  1. Hej Amalie, det er blot fordi jeg skal godkende kommentarerne.
   Tusinde tak for de søde ord!
   Jeg synes du skal holde dig en af bærerne eller vælge en omgang skovbær, så du får en god blanding.
   Kh Ditte

 58. Hej Ditte
  Imponerende flot kage ?
  Jeg ønsker at lave en kage til min søns fødselsdag, hvor temaet er gyser fest ?
  Den ene kage har jeg helt styr på, den anden – og mere elegante kage er jeg dog lidt i tvivl om – da farver jo stadig skulle matche et gyserparty ??.
  Er der nogen tips & tricks til hvordan man kan lave sorte, sølv & hvide moussebomber? Eller måske røde? ?
  Jeg tænker umiddelbart at det skal sammen med enten hjemmelavet lagkage eller drømmekagebunde men bærmousse imellem ☺️

  Bedste hilsner
  Lea

  1. Tusinde tak Lea!
   Du skal blot anvende farvestof, så kan alt lade sig gøre.
   God bagning.
   Kram

   1. Hej Ditte
    Tak for hurtigt svar ☺️
    Hvornår i processen ville du putte farven i? Og taler vi flydende farve eller pasta?
    Kan jeg lave moussebomber fx. En uge før tid og så i fryseren til jeg skal bruge dem – og hvor lang tid før skal de op? ☺️

 59. Hej!
  Kan man lave hele kagen, bortset fra pynt og marcipan, og så fryse den ned? Hvis ja, hvor længe kan den holde sig i fryseren og hvor lang tid før færdig pyntning og spisning skal man tage den op?
  Super flot kage og en dejlig beskrivelse af fremgangsmåden!
  Hilsen
  Birgitte

  1. Kagen kan godt fryses. Den kan holde sig max 3 måneder på frost. Kagen skal tø op på køl natten over, også kan den optøet kage pyntes og nydes dagen efter.
   Tusinde tak 🙂
   Kh Ditte

 60. Hej 🙂
  Kan det lade sig gøre at støbe de to mousser ovenpå hinanden uden mellemliggende kagebunde? Selvfølgelig af to omgange med ‘sætte-sig-tid” i mellem?

 61. Hej Ditte.
  Jeg skal til at lave dine bunde til en kage kun med blåbærmouse til min klasse men jeg ved ikke hvor længe bundene kan være på køl uden at blive dårlige?
  M.V. Liva

 62. Hej Ditte 🙂
  Så fin kage! Ttror du, at jeg kan lave marcipanbåndet klar lørdag (farve det, rulle det sammen og pakke det ind i fx film) og så først sætte på det søndag? Er lidt bange for om det måske kommer til at se “tørt” ud 🙂
  På forhånd tak for hjælpen.
  Kh Camilla

 63. Ville man evt komme noget sort farve i bomberne, så de blev sorte? Hvis man fx kører sort og hvid tema uden på kagen?

 64. Måden du laver moussen med hvid chokolade er ganske enkelt genial. Jeg har udeladt frugten, da jeg vil have hvide bomber på toppen. Når man tager den ud af køleskabet og pisker den, får man den lækreste stive creme… og på den her måde, er det super nemt at lave.
  Jeg var spændt på bærmoussen for den virker meget tynd, men den stivner fint i køleskabet, og det er godt nok til bomberne. Men jeg vil nok vælge en anden metode til kagen, da det er lidt træls hvis den trænger ned i bundene…

  1. Jeg har lavet denne kage mage gange og den er lavet af rigtig mange – jeg lover dig den fungere fint og ikke mindst mousserne. De går ikke igennem bundene. Hvis den er for flydende, at det muligvis fordi den bærlage er for varm, når den vendes sammen med flødeskummet.
   Tusinde tak for de søde ord! 🙂

 65. Hej Ditte,

  Tusind tak for en fantastisk blog!
  Jeg har planer om at lave denne kage til weekenden – dog med chokolademousse og brombærmousse omkring. Jeg tænker at lave den I dag og fryse ned indtil fredag aften, hvor jeg tager den ud og stiller til optøning i køleskabet til lørdag eftermiddag. – Kan man det?

  Jeg har hørt mange nævne, at mousserne godt kan begynde at løbe lidt (i form at små moussepytter på kagefadet), når kagen tøer op.
  Har du nogen erfaring med det?

  1. Ja det kan du sagtens. Moussebomber eller mousse sveder kun, hvis mousserne er lidt skilte og når de så tør op, siver der lidt væde fra. Men lad din kage tø op langsomt på køl, så burde den være i vinkel 🙂

 66. Hej Ditte Julie.
  Tak for en smuk og inspirerende side 🙂

  Jeg påtænker at lave denne lagkage til min søns fødselsdag om et par uger, da min have bugner med brombær 🙂

  Jeg har dog to spørgsmål:
  Kan jeg udelade citron i bundene, eller skal der så justeres på de andre ingredienser?
  Kan jeg udelade blåbær i den hvide chokolademousse, eller skal der så justeres i opskriften?

  Jeg håber, du kan hjælpe mig med disse spørgsmål.
  På forhånd tak 🙂

 67. Hej Ditte,

  Jeg skal i weekenden lave en talkage – blot ét tal (2 tal – jeg tænker sådan A4 størrelsesmæssigt) og kunne godt tænke mig at lave din opskrift på citronbunde hér som min bund til talkagen. Ville opskriften hér passe fint til det, i forhold til mængde? På forhånd tak for hjælpen 🙂

 68. Hej Ditte

  Et hurtigt spørgsmål
  Når jeg fryser mousse i en fin silikoneform og efterfølgende tør den langsomt op på køl, så sker det desværre tit at moussen afgiver lidt væske 🙁
  Det er super ærgerligt synes jeg. Kan man forhindre det? Det er jo ofte ved bærmousser men følger opskriften fuldstændig.
  Jeg synes moussen dermed taber både lidt smag og sin fine konsistens.
  Når jeg ikke fryser en mousse bliver den altid bare silkeblød og lækker.

  Vh Laura

 69. Kagen ser så lækker ud! Jeg overvejer at kaste mig ud i den til min kommende fødselsdag. Jeg er ikke selv fan af hvid chokolade, så vil derfor gerne skifte den ud med en mørk chokolademousse. Jeg kan se i de forrige kommentarer, at du IKKE anbefaler blot at skifte den hvide chokolade ud med mørk. Har kigget nogle opskrifter igennem på siden på mørk chokolademousse, men synes ikke der er husblas i nogle af dem? Har du en opskrift på en “almindelig” mørk chokolademousse der ville kunne komme i denne kage? 🙂
  Venlige hilsner fra Sofie

  1. Jeg anbefaler ikke blot at skifte hvid chokolade ud med mørk chokolade, for det vil ændre konsistensen i moussen pga. indholdet i chokoladen. Du kan i stedet bruge opskriften på mørk chokolademousse fra “appelsinlagkage med chokolademousse” her på bloggen 🙂

 70. Hej Ditte
  Jeg skal til at bage bryllupskage og vil bruge dine citronbunde – lavede en prøvekage med disse bunde for en uge siden og bundene blev lige i skabet, i dag har jeg så forsøgt at halvere opskriften så den passer til en mindre springform, og nu har jeg gang i andet forsøg og begge gange falder den sammen under bagning – har du et bud på hvad der går galt??!

  1. Umiddelbart vil jeg gætte på, at det er fordi du ikke opnår samme luftighed i din æggesnaps, da det er en mindre masse. Det er altid nemmere at lave større portioner. Du kan evt. lave hele portionen og så lave muffins (eller små kager) af resten af dejen. God fornøjelse 🙂

 71. Hej Ditte

  Jeg kunne godt tænke mig at lave denne smukke kage i en rektangulær/firkantet version hvor bundene bages i bradepanden fra ovnen. Hvor meget skal jeg da gange opskriften op med? Og så er det vel bedst at bage bundene enkeltvis? Kagen skal bruges til min datters barnedåb og denne er jo fantastisk smuk og passende i farverne

  På forhånd tak

  Mvh Claudia

  1. Hej Claudia
   Det har jeg svært ved at svare på, da jeg ikke selv har prøvet det, men jeg vil skyde på, at du skal gange opskriften med 3.
   Ja, bag bundene enkeltvis – du vil ikke kunne dele så stor en kage i tre bunde. Du må prøve dig frem, det er mit bedste råd 🙂
   God fornøjelse og stort tillykke med den lille ny <3

 72. Hej Ditte Julie
  Hvad er årsagen til, at halvkuglerne skal sættes på frys? Moussen i kagen sætter sig jo fint i køleskabet. Er det fordi de kun kan komme ud af silikoneformen, hvis de er frosne?
  Jeg tænker at lave kagen dagen i forvejen (og dermed også moussen til halvkuglerne), men jeg pynter toppen af kagen med gele, og da jeg kan læse at nogen skriver at de frosne halvkugler “lækker væske” vil de jo være synd for geléen. Derfor tænker jeg om man kan sætte halvkuglerne i køleskab når man har lavet moussen dagen før, og så på selve dagen, hvor den skal serveres, sætte silikoneformen i fryseren 2 timer før, for at få halvkuglerne ud af formen, når kagen skal pyntes?
  Hilsen Maria

  1. Det lyder som om, at du godt kan gøre det, du planlægger. Hvis du laver din mousse rigtigt, vil den ikke væde. Det gør den kun, hvis flødeskummen piskes for hårdt (og der skal virkelig ikke særlig meget til). Men hvis du ikke er den garvede moussekok, kan du sagtens vente med at pynte med dem til sidst. Det tager jo heller ikke mange timer for dem at tø op. Sørg blot for at gøre det i køleskabet, det mindsker også risikoen for at de væder 🙂

 73. Hej,

  Jeg er i fuld gang med at lave den flotte kage (håber den lykkedes for mig), den skal serveres for mine kollegaer i morgen eftermiddag og tænker jeg ligger lagene sammen i dag stiller på køl og bomberne på frost til i morgen tidlig – Hvor jeg pynter den inden jeg tager på arbejde.
  Men vil det være fint nok at opbevare den i køleskab fra i morgen tidlig til den skal spises?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.