Den ultimative julekage med moussebomber, abrikos og vanilje – GLUTENFRI
18. december 2016

Den ultimative julekage med moussebomber, abrikos og vanilje – GLUTENFRI

Glutenfri
12 personer

Ingredienser

Glutenfri hasselnøddebund

120 g past. æggehvider (4 æggehvider)
100 g lyst rørsukker
120 g hasselnødder
1 tsk bagepulver
1 vaniljesukker

Abrikoskompot

2 blade husblas
200 g tørrede abrikoser
1 polynesisk vaniljestang
50 g lyst rørsukker
2 økologiske citroner, saften 2 tsk. friskrevet ingefær
1,5 dl vand

Vaniljemousse

9 blade husblas
1,5 god vaniljestang
90 g lyst rørsukker
6 dl piskefløde
5 dl A38 1,5 %

i øvrigt

100 g ren rå marcipan
lidt hvid pastafarve
50 g flormelis
lidt past. æggehvider
sukkerperler i sølv og hvid
sølvkugler
sølvstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Glutenfri hasselnøddebund

Pisk æggehviderne let skummende og tilsæt sukkeret. Pisk det til en sej marengs. Hak hasselnødderne fint i en minihakker. Bland de fint hakkede hasselnødder med bagepulver og vaniljesukker i en skål. Vend lidt af marengsen i nøddemassen – giv det nogle slag, og rør herefter lidt mere marengs i massen. Gentag indtil der ikke er mere marengs (vend forsigtigt, så du opnår så meget luftighed, som muligt). Kom nøddemassen op i en justerbar kagering (20 cm i diameter). Bag bunden i 20-25 minutter ved 175 grader varmluft. Lad bunden køle helt af.

2
Abrikoskompot

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Hak abrikoserne groft. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kog abrikoserne møre med de øvrige ingredienser i 15 minutter. Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot. Fordel kompotten hen over hasselnøddebunden i et jævnt lag med lidt afstand til kanten. Stil kagen på køl i 30 minutter, til abrikoskompotten er afkølet og mere fast i det.

3
Vaniljemousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 5 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Rør 1 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt. Hæld vaniljemoussen op i en sprøjtepose og støb nogle moussebomber i 3 og 5 cm i diameter af silikone. (Jeg lavede 12 af hver – ca.). Stil dem på frost i mindst 2 timer. Se evt. denne video til støbning af moussebomber.

Befri kagen fra formen og placer kagen på et ønsket kagefad. Anvend en kageringe (eller ringen fra en springform) der er 24 cm i diameter. Læg et stykke kageplast på 8-10 cm i højden ned langs kanten. Placer kageringen udenom kagen. Hæld den flydende vaniljemousse ned langs kanten og henover toppen af  kagen. Glat overfladen med en kagespartel. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer, til den har sat sig (eller gerne natten over).

4
i øvrigt

Indfarv marcipanen og udrul den. Skær 2 firkanter på 10 x 5 cm. Fold den på langs og kræb den sammen, så det ligner en sløjfe. Saml begge “sløjfer” mod hinanden og kom en stykke marcipan hen over samlingen, så det nu danner en flot sløjfe. Lav nogle fine snore til sløjfen. Rør flormelis og æggehvider sammen til en sej glasur og brug det som lim. Dekorer med moussebomber, sukkerperler, kugler, dust og afslut med sløjfen (sløjfen kan undlades).

Den ultimative julekage

Glædelig 4. søndag i advent! I den anledning, vil jeg gerne forkæle jer med en opskrift på den ultimative julekage, som er dekoreret med moussebomber, en glutenfri hasselnøddebund, abrikoser og en lækker vaniljemousse. Julekagen er inspireret af en julekrans, idet kagen var til en ægte blomster mand! Nemlig Lars Jon, som er for vild, når det kommer til blomster og udsmykning!

Jeg har lavet en video alene på pynte delen.

skaermbillede-2016-12-18-kl-10-29-44

GemGem