Juleboller med mørkremonce og kirsebær

julebolle_ditte_julie_jensen1Lækre juleboller med mørkremonce, kirsebærkompot og kirsebærglasur. En smuk julebolle, som den hurtige vil se minder om en fastelavnsbolle 😉 Jeg er kæmpe fan af den gamle dags fastelavnsbolle og tænke sådan en må også kunne forklædes i julen, som en julebolle med forfriskende juletoner. I må prøve dem!

Juleboller
140 ml sødmælk
30 g gær
1 æg, str. M/L
20 g lyst rørsukker
90 g smør
300 g hvedemel
1 knvsp salt
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1 tsk kardemonne
1 æg, pensling

Lun mælken og opløs gæren i mælken. Rør ægget og sukker i mælkeblandningen. Smelt smørret og rør det i og sigt mel, salt og krydderier i og ælt dejen godt sammen. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve 1 time et lunt sted.

Mørkremonce
70 g brun farin
70 g ren rå marcipan
70 g blødt smør

Ælt alle ingredienser godt sammen.

Kirsebærkompot
200 g amerana kirsebær uden saft
1 dl saft/lage fra amerana kirsebær
1 spsk. lyst rørsukker 1
tsk. majsstivelse (maizena)
1 spsk. vand

Kog kirsebær, kirsebærsaft/lag og sukker op. Lad det simre 10-15 min. Rør majsstivelsen ud i lidt vand, og jævn kirsebærfyldet med majsstivel- sen. Lad kirsebærrene koge igennem et par minutter, når majsstivelsen er tilsat. Køl det helt af.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en 0,5 cm tykkelse. Skær 12 ens stykker. På hvert stykke lægges en spsk kirsebærkompot og en spsk remonce. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud. Vend bollerne, så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 30-60 min.).  Pensl dem med ægget (sammenpisket) og bag julebollerne ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Glasur
4 spsk flormelis
1 spsk amerana kirsebærlage
1 spsk kirsebærstøv

(Målene er ca. – synes det er så svært at veje glasur af) Rør det godt sammen og fordel glasuren på bollerne. Drys af med kirsebærstøv

skaermbillede-2016-12-11-kl-21-56-33 julebolle_ditte_julie_jensen

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.