Mandeltærte med portvin og figner

mandeltærte_portvin_1

GLÆDELIG 13. december !!!!

Så blev det allerede 3. søndag i advent, og i samarbejde med IDE Møbler har jeg udviklet denne mandeltærte, som skulle indgå til det romantiske hjem/stil. Mandeltærten smager fuldstændig fantastisk (ja, det må jeg gerne selv synes ;)) Prøv den selv, og se om du er enig med mig.
mandeltærte_portvin
Mandeltærte med portvin og figner
Til ca. 10 personer

Mandelmørdej:
200 g hvedemel
100 g mandelmel
100 g flormelis
150 g blødt smør
1 æg

Sigt mel, mandelmel og flormelis i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 min. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og kom den ned i en formen. (jeg brugte en aluminiumsform med løs bund 26 cm i diameter)

Mandel fyld:
150 g rå marcipan
75 g blødt smør
80 g sukker
2 æg
1 knsp salt
1 spsk mel
1 citron, skallen og saften
50 g mandler, fint hakket

Ælt rå marcipan, smør og sukker sammen, gerne med hænderne. Kom æg, salt, mel og citron skal og saft i til massen er homogen, tilsæt mandlerne. Kom massen op i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader i ca. 15-20 min. Lad tærten køle helt ned inden der hældes chokoladeovertræk på.

Chokoladecreme:
200 g mørk chokolade 70 %
1 spsk honning
2 dl fløde

Fløde og honning varmes op i en gryde, må ikke koge. Chokoladen hakkes fint og kommes på en skål. Den varme fløde og honning hældes over chokoladen. Den røres ensartet og glat med en dejskraber. Hæld den over den afkølede tærte. Lad den stå og sætte sig, inden du pynter den.

Marinerede figner:
4 friske figner
2 dl portvin
2 dl lyst rørsukker
1 vaniljestang

Vaniljestangen flækkes på langs og korne skrabes ud og blades med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, sukker, vaniljesukker og portvin og i gryde og giv det et kort opkog. Fignerne deles i små både. Sluk for portvinsblandingen og kom fignerne op i, og lad dem ligge heri til portvinsblandingen er kølet af.

Pynt:
1 bakke friske blåbær
1 bakke friske brombær
lidt skovsyrer (kan undlades)
lidt bronze støv fra Mill & Mortar (kan undlades)
spiselige bladguld (kan undlades)

Pensle dine brombær med lidt bronze støv, og placere brombær, blåbær og figner på tærten. Tag en gaffel, og dryp lidt af portvinssaften ud over tærten. Pynt af med skovsyrer og bladguld.
mandeltærte_portvin_3
mandeltærte_portvin_2

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (4)
  1. Hej Ditte.
    Jeg har jagtet hele byen rundt for friske figner… Det er ikke til at opdrive. 🙁
    Kan noget erstatte det eller kan de undlades?
    Jeg har bagt selve kagen, den var ret nem og håber den smager vores gæster i aften. 😉
    Kærlig hilsen Annette.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.