Marcipankage med kirsebær

marcipankageGlædelig 3. december !!!

Marcipankage med kirsebær:
Til 8 personer (8 stk.)
marcipankage2
Bærmousse:
2 blade husblas
150 g bær symfoni (kan erstattes med andre bær)
1,5 spsk rørsukker
1 vaniljestang
1 øko appelsin, saften
½ øko appelsin, skallen
1,5 dl fløde

Udblød husblas i koldt vand indtil du skal bruge det. Kom bær, vaniljekorn og den tomme vaniljestang, appelsin saft og skal op i en gryde og bring i kog, når det koger sættes den på middel varme og koges ind i ca. 10 min.

Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage og kom den knugede husblas i. Stil den på køl mens du pisker fløden til let flødeskum. Herefter vendes flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi vi gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller).

Kom moussen i en sprøjtepose, og klip et lille hul. Fyld 8 forme med mousse (jeg fyldte 8 halvkugleforme af silikone 5 cm i diameter). Stil på frost i ca. 1,5-2 timer.

Marcipanbund og top:
ca. 100 g rå marcipan

Udrul marcipanen mellem 2 stykker bagepapir, og udstik en bund og top. Jeg valgte en udstikker til bunden på 6 cm og til toppen på 2 cm.
Bag dem ved 180 grader i ca. 5 min.

Pynt:
8 amorane kirsebær
8 chokoladesnirker (kan undlades) –Se min video her !
Guld dust fra Mill & Mortar 

Samle kagen med en stor marcipanbund, og placer en moussebombe, og herefter en lille marcipantop. Pynt med et amorane kirsebær, en chokoladesnirkel og lidt guld dust.
Marcipankage3 marcipankage2 marcipankage1

 

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.