Marcipankage med kirsebær
3. december 2016

Marcipankage med kirsebær

8 personer (8 styk)

Ingredienser

Bærmousse

2 blade husblas
150 g bær symfoni (kan erstattes med andre bær)
1,5 spsk rørsukker
1 vaniljestang
1 øko appelsin, saften heraf
½ øko appelsin, skallen heraf
1,5 dl fløde

Marcipanbund og top

ca. 100 g ren rå marcipan

Pynt

8 amorane kirsebær
8 chokoladesnirker (kan undlades) –Se min video her !
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Bærmousse

Udblød husblas i koldt vand indtil du skal bruge det. Kom bær, vaniljekorn og den tomme vaniljestang, appelsin saft og skal op i en gryde og bring i kog. Når det koger sættes den på middel varme og koges ind i ca. 10 minutter.

Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage og kom den knugede husblas i. Stil den på køl mens du pisker fløden til let flødeskum. Herefter vendes flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi vi gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller).

Kom moussen i en sprøjtepose, og klip et lille hul. Fyld 8 forme med mousse (jeg fyldte 8 halvkugleforme af silikone 5 cm i diameter). Stil på frost i ca. 1,5-2 timer.

2
Marcipanbund og top

Udrul marcipanen mellem 2 stykker bagepapir, og udstik en bund og top. Jeg valgte en udstikker til bunden på 6 cm og til toppen på 2 cm.

Bag dem ved 180 grader i ca. 5 minutter.

3
Pynt

Samle kagen med en stor marcipanbund, og placer en moussebombe, og herefter en lille marcipantop. Pynt med et amorane kirsebær, en chokoladesnirkel og lidt guldstøv.

Marcipankage3 marcipankage1

GemGem

GemGem