Plumkage med marcipan

plumkage_1

GLÆDELIG 6. december og 2. søndag i advent !!!!
plumkage

I samarbejde med IDE møbler, har jeg udarbejdet denne plumkage, idet jeg skulle lave en kage der var retro. En plumkage for mig emmer af retro! Jeg kan personligt ikke lide plumkager, så det har været en udfordring at udarbejde en opskrift jeg selv kan lide – og denne er virkelig lækker (hvis du spørger mig!)

Plumkage med marcipan:
150 g sukker
100 g ren rå marcipan
150 g blødt smør
3 æg
150 g hvedemel
50 g rosiner
50 g syltet appelsinskal i tern
50 g hasselnødder, grofthakkede
50 g usaltede pistaciekerner, grofthakkede
50 g tørrede abrikoser, groft hakket
1 spsk hvedemel.

Ælt sukker og marcipan sammen med hænderne. Tilsæt smørret og ælt det godt sammen. Ingen klumper Tilsæt æggene ét ad gangen. Herefter sigtes 150 g hvedemel i dejen og den røres glat. Alt fyldet kommes op i en skål, og vendes sammen med 1 spsk. hvedemel. Fyldet tilsættes dejen og vendes forsigtigt rundt. Vend det hele forsigtigt sammen til en ensartet dej. Fordel dejen i en springform, gerne en med hul i midten. Spray gerne formen med bagefedt.

Plumkagen bages ved 165 grader ca. 35-40 minutter, tages ud af formen og afkøles.

Pynt:
Drysset flormelis
Rødt silkebånd

plumkage_1
plumkage_2
plumkage_3

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.