Fastelavnsboller med solbærremonce og blåbær

fastelavnsboller_ditte_julie_jensen2

Endnu en fastelavnsbolle er kommet til! Denne gang med en solbærremonce og friske blåbær, mums det er lækkert og en smule anerledes – men de skal helt klart laves igen! Fastelavn er en farlig tid 😉 MUMS jeg kan spise mange boller !!

fastelavnsboller_ditte_julie_jensen3

FASTELAVNSBOLLER MED SOLBÆRREMONCE OG BLÅBÆR
9 store boller eller 12 små

Dej
1,4 dl sødmælk
30 g gær
1 æg, str. M/L
20 g lyst rørsukker
90 g smør, smeltet
300 g hvedemel
1 knvsp salt

Opløs gæren i mælken. Rør ægget og sukker i mælkeblandningen. Smelt smørret og hæld det i mælkeblandningen. Sigt mel og salt i, og ælt dejen godt sammen – gerne 10-15 min. for at opnå en silkeblød dej. Læg dejen op i en stor skål, og dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil dejen til hævning i 1 time.

Solbærremonce
50 g lyst rørsukker
50 g ren rå marcipan
50 g blødt smør
2 spsk solbærstøv

Ælt alle ingredienser godt sammen.

Samling
3 friske blåbær til hver bolle
1 æg, til pensling

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en 0,5 cm tykkelse. Skær 9 eller 12 ens stykker. På hvert stykke lægges en tsk solbærremonce og læg 3 friske blåbær. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud. Vend bollerne, så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 30-60 min.).  Pensl dem med ægget (sammenpisket) og bag fastelavnsbollerne ved 200 grader varmluft i 13-16 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Glasur
100 g flormelis
1 past. æggehvider (prøv dig frem)
rosa pastafarver
lidt solbærstøv
rød skovsyrer

Pisk flormelis og æggehvider sammen til en sej glasur og indfarv glasuren med rosa farve. Afsæt en smule glasur på hver bolle og drys med lidt solbærstøv. Pynt af med skovsyrer.

fastelavnsboller_ditte_julie_jensen1

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (6)
  1. Er det mon muligt at følge denne opskrift, men blot lægge hindbærsyltetøj i?
    Jeg tænkte umiddelbart ikke at det ændrede ved hvor lang tid de skal have eller andet

    1. Du kan sagtens tilføje hindbærsyltetøj, men vær opmærksom på, at det vil blive meget sødt. De friske blåbær bidrager med en lækker syre, hvor syltetøj er sødt med sødt 🙂

  2. Hej Ditte
    De ser så flotte og lækre ud – dem vil jeg prøve at lave til fastelavnsfest på gaden… Meeen hvad er din erfaring med at bage dem dagen inden de skal bruges? – bliver de mon tørre?

    1. Det kan du sagtens – du kan fx bage dem om aftenen, og når de så er kølet af, kan du putte dem i en lufttæt beholder. Men som med alt bagværk, er det altid bedst, når det er helt friskbagt 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.