Koldhævet fastelavnsboller med remonce og æble

fastelavnsboller_Ditte_julie_jensen9Fastelavnssæsonen inden for bagningen er skudt igang – Karla og jeg har været i køkkenet og lege. Jeg er en ægte mormor inden i, når det kommer til bagning – jeg synes det gamle traditionelle køkken er undervurderet og er PJATTET med at tænke nye tanker, men stadig holde fast i det grundlæggende – det kommer der nogle VIRKELIG gode fastelavnsboller ud af – blandet andet 😉

fastelavnsboller_Ditte_julie_jensen5

KOLDHÆVET FASTELAVNSBOLLER MED REMONCE OG ÆBLE
9 store boller eller 12 små

Dej
1,4 dl sødmælk
15 g gær
1 æg, str. M/L
20 g lyst rørsukker
90 g smør, smeltet
300 g hvedemel
1 knvsp salt

Opløs gæren i mælken. Rør ægget og sukker i mælkeblandningen. Smelt smørret og hæld det i mælkeblandningen. Sigt mel og salt i, og ælt dejen godt sammen – gerne 10-15 min. for at opnå en silkeblød dej. Læg dejen op i en stor skål, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil dejen til hævning i køleskabet i 12-18 timer (perfekt at lave om aften og gå igang om morgen).

Æblefyld
3 æbler
1 god vaniljestang
50 g lyst rørsukker
1 spsk citronsaft

Skræl æblerne og skær dem ud i små stykker. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, æblerne, vaniljesukker, sukker og citronsaft op i en gryde og bring det i kog. Kog æblerne møre i 15 min. Tag vaniljestangen op og mas æble til mos med en gaffel (de må godt have lidt struktur). Lad æblefyldet køle helt ned

TIP: Æblefyldet kan laves aften før sammen med dejen. Så er æblefyldet kølet af og klar til brug.

Remonce
50 g lyst rørsukker
50 g ren rå marcipan
50 g blødt smør

Ælt alle ingredienser godt sammen.

Samling
1 æg, til pensling

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en 0,5 cm tykkelse. Skær 9 eller 12 ens stykker. På hvert stykke lægges en tsk remonce og en tsk æblefyld. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud. Vend bollerne, så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 30-60 min.).  Pensl dem med ægget (sammenpisket) og bag fastelavnsbollerne ved 200 grader varmluft i 13-16 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Glasur
100 g flormelis
1 past. æggehvider (prøv dig frem)
grøn pastafarver

Pisk flormelis og æggehvider sammen til en sej glasur. Kom lidt glasur op i et kornet eller sprøjtepose, og tegn et mønster på bollen (se billede) Fyld mønstret ud med glasur og afsæt en lille bitte smule grøn pastafarve og træk et mønster med en ske.

fastelavnsboller_Ditte_julie_jensen fastelavnsboller_Ditte_julie_jensen1 fastelavnsboller_Ditte_julie_jensen2 fastelavnsboller_Ditte_julie_jensen3 fastelavnsboller_Ditte_julie_jensen4 fastelavnsboller_Ditte_julie_jensen6

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (10)
 1. De ser lækre ud – er de velegnet til at fryse ned efter de er blevet bagt?
  Tak for en super god blog og opskrifter?

 2. Hej Ditte jeg Jeg elsker det du laver men er kun 12 så må ikke bage så meget men vil mega gerne Hvad synes du jeg skal gøre

 3. Hej Ditte.

  Jeg har prøvet disse fastalavnsboller to gange – intet mindre end fantastiske! 😉 MUMS!
  Jeg overvejer hindbær fyld indeni i stedet for æble.. Har du erfaringer med det?
  Mange hilsner Annette

  1. Hvor er det dejligt at høre !! Tusind tak 🙂
   Hindbær er lidt mere væskeholdig, som kan gøre indeholdet gerne vil flyde ud. Måske du kan bruge lidt friske hindbær istedet for. Ikke dårligt 😉
   Kh Ditte

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.