Vaniljelagkage med glaze

Glaze_lagkage_ditte_julie_jensen

Min første kage i en række af en masse glaze kager. Glaze er en gelemassen, som hældes over kagen, og danner en spejlblank hinde på kagen. Glaze kan bestå af mange ting fx. en kombination af sødmælk og mirror gele, en kombination af kondenseret mælk og glukosesirup og en kombination af frugtsaft/juice og husblas. Jeg vil via min youtube kanal guide jer igennem alle former for glaze de næste mange fredage.

Glaze_lagkage_ditte_julie_jensen4

Første video i min glaze serie består af kondenseret mælk og glukosesirup.

Vaniljelagkage med glaze
Til 6-8 personer

Vaniljemousse
3 blade husblas
1 god vaniljestang
30 g lyst rørsukker
2 dl piskefløde
1,5 dl A38 1,5 %

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1/2 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 1,5 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Rør 1/2 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt.  Hæld vaniljemoussen op i en silikoneform 16 cm i diameter eller anvend en kagering (16 cm i diameter) og beklæd bunden med med husholdningsfilm og kanten med kageplast. Stil kagen på frost i mindst 3 timer. Forbered imellem tiden chokoladebunden og glazen.

Chokoladebund
70 g god mørk chokolade, 70 %
70 g lyst rørsukker
70 g smør
2 æg, str. M/L

Chokolade, sukker og smør smeltes i en tykbundet gryde eller over et vandbad indtil sukkeret er helt opløst. Hæld chokolademassen op i en skål og pisk et æg ad gangen i chokolademassen. Pisk godt mellem hvert æg. Hæld dejen op i en springform (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden, og bag chokoladebunden ved 180 grader i ca. 15-20 min. Lad bunden køle helt af inden den befries fra formen.

Glaze
6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
lidt hvid pastafarve

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade (se videoen for tip og trick og undgå luftbobler). Tilsæt den hvide pastafarve og før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 35 grader (ca.).

Marcipanbånd
150 g ren rå marcipan
75 g flormelis
20 g glukosesirup
pink og hvid pastafarve
1/2 dl piskefløde (opsmøring)

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirp som sammen. Del marcipan i 3 dele (1 stor del hvid, en mellem del rosafarvet og en lille del meget pink). Pak marcipanen ind i husholdningsfilm og kom dem på køl i 30 min.

Samling

Befri moussen fra formen og placer den på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over den frosne kage – gerne to gange. Placer chokoladebunden på et kagefad og læg forsigtig moussen med glaze ovenpå bunden. Flet marcipanen sammen og rul marcipanen ud til et marcipanbånd, så det passer til kagen (lav gerne båndet en 5 mm mindre en kagens højde). Pisk fløden til flødeskum, og smør kagerne op, der hvor der skal være marcipanbånd og beklæd kagen med et marcipanbånd. Pynt af med rød skovsyrer eller andet lækkert.

Glaze_lagkage_ditte_julie_jensen2 Glaze_lagkage_ditte_julie_jensen1 Glaze_lagkage_ditte_julie_jensen3

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (36)
 1. Tak for super video! Lige det jeg ønskede mig:)
  Kan man godt lave den aftenen før og servere næste eftermiddag eller er det ikke godt for glazen?

 2. Hej Ditte
  Har du et bud på en mere neutral i smagen glaze? Jeg har en veninde som jeg skal lave en lækker lækker gulerodskage med syrlig ostecreme til – hun har så lige spurgt, om jeg kan glaze kage, da hun synes det er mega smukt… hmm?
  Jeg synes måske ikke lige at den med hvid chokolade umiddelbart passer til den kage (uden athave smagt det i øvrigt), men måske du kan hjælpe mig på vej med et bud?
  På forhånd tak og rigtig dejlig weekend??

  1. Den smager faktisk ikke af hvid chokolade, den får en god neutral smag, så jeg vil mene du sagtens kan overhælde med denne glaze – slet ikke dårligt 😉
   God weekend. Kh Ditte 🙂

 3. Hej Ditte
  Jeg sidder og kigger dine opskrifter igennem på glaze og kan se det er 2 forskellige slags opskrifter du bruger i den her og i din diskokage, men hvad er forskellen på de to glaze?

  Mvh Linette

 4. Hej Ditte,

  Tak for spændende opskrifter og gode vejledninger! 🙂 Det er en fornøjelse at følge med.
  Kan denne glaze kun laves på hvid chokolade, eller vil jeg fint kunne lave den på mørk chokolade?

  Bedste hilsner
  Line

  1. Tusind tak Line 🙂 Nej, den kan kun laves på hvid chokolade, ellers er det en helt anden glaze 🙂

 5. Hej Ditte. Vil bare lige høre om du ved hvilken farve glazen får, hvis man ikke ligger inde med hvid pastafarve, og derfor ikke bruger det? 🙂

  1. Den bliver samme farve som den hvide chokolade du anvender. Meget lys, men ikke hvid 🙂

 6. Hej. Jeg skal lave en Vaiana (tegnefilm) kage og selve kagen skal ligne havet. Syntes en kage med glaze er super flot, men mit spørgsmål er så: skal jeg komme hvid og blå i glazen og ikke rører så meget rundt, så den får en effekt der ligner havet eller??

 7. Hejsa 🙂 Jeg vil gerne prøve at lave din smukke vaniljelagkage. Jeg har tænkt at købe en silikoneform i passende størrelse. Men skal bunden af formen så beklædes med film? Jeg tænker at det bliver svært at få det fuldstændig glat og jævnt?

  1. Nej, det skal bunden ikke.. silikoneformen er med bund, og moussen er frossen, når den taget ud af formen. Ingen problemer ?

 8. Hej Ditte
  Rigtig gode diy video.?
  Jeg skal lave en smiley kage og have tænkt at den skulle have gul glaze. Har du erfaring med om den glaze med frugt juice kan blive tykkere end din?. Eller ville det bare være nemmere at bruge en af de andre metoder at glasere den med?
  Info. Det er en lagekage som jeg vil smører op også glasere.
  Mvh Michele

 9. Kære Ditte.
  Tak for god inspiration, underholdende og lærerige videoer☺.
  Håber du kan svare på følgende:
  Den kondenserende mælk du omtaler, er den sødet? Det står der nemlig på den, man kan købe i mit lokale supermarked.
  Og så til logistik ?:
  Kagen er frossen (eller halvfrossen) når den kommer ud af fryseren lige før der skal glaze på. Hvor lang tid går der inden den kan serveres (altså er tøet op) og kan spises? Hvor længe kan en glaseret kage holde sig pæn i køleskabet?
  Håber at du, på trods af at dine kager sikkert spises med det samme, har brugbar erfaring med dette ?.

  Har lagt mærke til, at du tit afkøler ting i fryseren. Er der nogle ingredienser som ikke kan tåle at komme på frost? Her tænker jeg bl.a. på ingredienser i kagebunde.

  På forhånd mange tak for din hjælp ?.

  Mvh. Elena

  1. Hej Elena
   Tusinde tak for de søde ord!!
   Kagen skal være helt frossen når du kommer glaze på den. Den skal tø op i køleskabet og er typisk et par timer om det. Evt. gør det aftnen før.
   Alle kager og mousser kan ikke frosses, men meget kan 🙂
   kh Ditte Julie 🙂

 10. Hejsa ?
  Når du bager dine bunde, hvordan undgår du så at den hæver helt vild op på midten? 9 ud at 10 gange gør den nemlig det ved mig ?
  Håber du har tid at svare, hilsen Nadja

 11. Tak for masser af inspiration fra bloggen! Jeg har i dag lavet denne glaze og den blev SÅ fin 🙂 Ved du om glazen kan varmes op og bruges igen? Jeg har lige nu stillet alt det overskydende glaze på køl, men har du erfaring med at varme det op og bruge resterne?

  1. DU kan desværre ikke varme det op igen, det er desværre spild. Du har fået rigtig mange luftbobler i massen samt du har husblas i, som ikke kan tåle at blive varmet op. 🙂

 12. Hej Ditte

  Kan man lave hele kagen med glaze på og sætte i køleskabet natten over? 🙂
  Så jeg kun skal putte marcipanbånd på dagen efter.

 13. Hej Ditte.

  Jeg står og skal lave en flot kage til fredag, da jeg skal til nytårstaffel. I den anledning har jeg kastet mig ud i at ville lave en kage med glaze. Jeg skal dog på arbejde fredag. kan glazen holde sig, hvis jeg smider den på torsdag og dekorere kagen samtidig? Eller skal dette gøres om fredagen?

  1. Nej du ka sagtens gøre hele kagen klar torsdag 🙂 Rigtig god fornøjelse – hvor lyder det festeligt.

 14. Hej Ditte.
  Jeg skal lave en kage til på lørdag, og den skal selvfølgelig overtrækkes med glaze. Det er dog ikke denne kage, men vil benytte din glaze opskrift, da den er bedre end den der hører til den kage jeg skal lave. Men ville så lige høre hvor stor den kage du har overtrukket med denne portion er? Og om der er nok til at man kan give den to gange? 🙂
  Mange hilsner Monica 🙂

 15. Hej Ditte.
  Kan man lave glace med smag? Jeg eksperimenter lidt i at lave is og vil prøve at lave islagkage med et gult overtræk som smager af ananas lige som en Københavner stang . Har du nogle forslag. Mvh Tonni Nissen

 16. Hej Ditte!

  Tak for en masse gode opskrifter!
  Kan man skifte den kondenserede mælk ud med sødmælk?
  Eller har du erfaring med, hvor længe den resterende kondenserede mælk kan holde sig på køl? 🙂

  1. Nej, kondenseret mælk er noget helt andet end almindelig mælk. Kondenseret mælk er sødere og reagerer anderledes, derfor kan du ikke erstatte det med alm mælk. Det kan holde sig en del længere på køl end alm. mælk, og du kan bruge det fx i iskaffen, frosting og mange andre ting 🙂

   1. Ja okay, tak for svar! 🙂
    En helt anden ting, når du pynter dine kager med alverdens smukke blomster, som fx hornvioler/stedmoder blomster, hvor køber du dem så? Dem man kan få i supermarkederne er vel sprøjtede?

    1. Jeg dyrker mange af blomsterne og krydderurterne hjemme i min egen have, men ellers køber jeg dem i Torvehallerne, på grønttorvet eller hos min blomstermand 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.