Børnevenlig lagkage med chokolade og jordbær – discolagkage – glaze

Glaze_lagkage1Denne lagkage med marmoreret glaze er specielt lavet til min elskede datter, som skulle til discofest i børnehaven. Hun ønskede sig en rigtig discokage – og ja, sådan en kan med garanti laves på mange måder og ikke mindst lidt mere børnevenlig i udseende, men nu er det jo mig, som skal lave kagen 😉 Derfor er der mindst lige så meget Ditte ind over, og jeg elsker jeg kan være barnlig i mit udstyk, når det gælder kager til min datter – så skal fantasien slippes løs!

Denne lagkage er som sagt lavet til min datters børnehave og er lavet med chokoladebund og jordbærmousse (hendes yndlingssmage, og ønsker). Den blev spist hurtigtere end du kan sige kage 😀

Jeg har lavet en lille video på teknikken bag min marmorerede glaze på min youtube kanal.

Glaze_lagkage

Børnevenlig lagkage med chokolade og jordbær – discolagkage med glaze
Til 12-14 personer

CHOKOLADEBUND
3 æg, str M/L
250 g lyst rørsukker
150 g smør
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
35 g kakao

Pisk æg og rørsukker til en hvid og luftig æggesnaps. Smelt smørret ved svag varme. Bland hvedemel, bagepulver og kakao og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen, mens du tilsætter det smeltede smør. Fyld en springform (22 cm i diameter) med bagepapir i bunden og bag bunden midt i ovnen ved 175 grader i ca. 25-30 min. til bunden har sat sig. Lad bunden køle af i formen, inden den skæres fri.

JORDBÆRMOUSSE
5 blade husblas
1 god vaniljestang
3 spsk lyst rørsukker
300 g jordbær
1 stor økologisk citron, saft og skal
5 hele sorte peberkorn
3 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Skyl citronen og riv skallen meget fint. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, jordbær, citronskal og -saft samt peberkorn op i en lille gryde og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad det småsimre i 5 min. under låg. Passér det igennem en sigte for at adskille jordbærsaften fra jordbærkompotten. Kasser jordbærkompotten. Rør den udblødte husblas ud i den varme jordbærlage. Pisk fløden til let skum og rør en tredjedel af den letpiskede fløde sammen med jordbærsaften. Kom nu jordbærfløden over i den resterende letpiskede fløde og vend det forsigtigt sammen til en ensartet jævn mousse. Hæld moussen på sprøjtepose.

Opbygning: Placer chokoladebunden i midten af en springform (24 cm i diameter) og et stykke kageplast langs kanten. Sprøjt jordbærmousse rundt langs kanten og henover chokoladebunden. Giv kagen nogle lette bank og glat overfladen med en kagespartel. Stil kagen på køl i mindst 2 timer til kagen har sat sig og stil den herefter på frost i mindst 3 timer eller natten over.

GLAZE
2,5 blade husblas
110 g hvidt sukker
100 g sødmælk
120 g god hvid chokolade, fint hakket
125 g mirror gelé (kan undlades og erstattes med 1 bl. husblas)
lidt hvid, pink og sølv pulverfarve eller pastafarve

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 min. Hæld sukker og sødmælk op i en gryde og bring det i kog ved middelvarme. Sukkeret skal være smeltet. Den hakkede hvide chokolade kommes op i en høj kande. Hæld den varme mælkebladning op til chokoladen. Tilsæt den udblødte husblas og mirror gelé. Tilsæt hvid pastafarve og blend det sammen med en stavblender. Tag herefter lidt fra til at farve pink og sølv (se evt. videoen). Det er vigtigt stavblenderen kommes i uden af skabe lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden imens der blendes. Bland de tre farver sammen og lad glazen køle ned til ca. 35 grader.

Befri kagen fra formen og kageplast. Placer kagen på et stykke kagepap, som er lidt mindre end kagensomkreds eller på en kagerist med en bradepande under. Hæld glazen udover kagen. Dekorer med det du synes – brug billedet til inspiration.

Glaze_lagkage3 Glaze_lagkage2

VISSKJUL Kommentarer (26)
 1. Hej Ditte. ? Den opskrift må jeg prøve – lyder som en kage, som jeg kan finde ud af. ?
  Lige et spørgsmål (måske det er mig, som læser forkert), men hvad med husblassen til jordbærmoussen? Skal det ikke i, og i givet fald, hvornår? ?

 2. Super flot kage.
  Hvor længe skal kagen stå efter man har kommet glaze på? Og ved du ca hvor længe kagen skal stå før servering, hvis den har stået på køl natten over?

  1. Tak 🙂
   Når glazen hældes på, er kagen taget fra frost. Kagen kan herefter sætte på køl natten over, men ellers er den 3 timer om at tø op på køl. 🙂

 3. Hej Ditte
  Tusind tak for en masse lækker inspiration, opskrifter og videoer! Du (og Annemette) er grunden til at jeg har kastet mig ud i kage-eventyret.
  Jeg har lige et spørgsmål ifm glaze-kagerne som jeg håber du kan hjælpe mig med?! 🙂
  Er det vigtigt at hele kagen er dækket af mousse inden der kommes glaze over? Vil det ikke hænge fast hvis bundene er fritlagt? Eller vil bundene skinne igennem?

  1. Tusin tak og hvor er det dejligt at høre Søs!! 🙂
   Din kage skal være dækket af mousse – bundene vil kunne ses en smule og ikke mindst vil du gerne suge en smule, når kagen tør på. Vil anbefale dig at kagen er dækket af mousse.

 4. På lørdag skal vi holde fødselsdag for begge børn herhjemme. Min 16 årige datter har valgt at det skal være kage til dessert og jeg har tænkt mig at lave denne smukke sag og den med appelsin og hindbær ? desværre har jeg ikke kunnet få mirror gele der hvor jeg har købt farver, du ved tilfældigvis ikke om man kan få det er sted på Amager eller København ?
  Kh. Katja

 5. Hi Ditte.
  Jeg E L S K E R at følge dig og prøve dine mange smukke og lækre kageopskrifter af!

  Jeg har i dag lavet denne kage, den er pt i fryseren. Jeg kom til at bruge en for høj springform og havde ikke det rigtige værktøj til at smøre moussen glat med.
  Nu vil topoen jo ikke blive jævn og kagen vil bule flere steder…

  Kan jeg gøre noget?
  Ellers har jeg tænkt på at lave en gele og hælde over toppen, hvad tænker du om det? (Og pynte siderne med flødeskum inden servering i morgen)

  1. TUSIND TAK !!! Hvor er du sød!! 🙂
   Du kan evt. lave en mini portion mousse, og lige glatte overfladen ud med, ellers kan du ikke gøre så meget. Du kan sagtens lave en gelé og proppe glaze delen 🙂

 6. Hej Ditte…

  Elsker at følge med her på din blog og på din insta, så god inspiration 🙂 vil denne kage f.eks. Kunne laves 1 uge før lade den sætte sig og så komme den på frys. Dagen før den så skal bruges, tages ud komme glsze på og lade den tø på køl til næste dag hvor den skal bruges? Håber det gav mening 🙂

  1. Hvis du mener:
   Lave kagen 1 uge før den skal spises (opbevares på frost)
   Tages op dagen før, overhældes med glaze, og opbevare den på køl
   Pynte den af på dagen – så JA 😀
   God fornøjelse 🙂

 7. Hej tak for den gode inspiration. Hvor stor en kage kan glazen bruges til?

  Jeg har nemlig en kage som er 28 cm i diameter og ca 10 cm høj og vil ikke have for lidt glaze.

 8. Hej Ditte Julie tak for god inspiration.

  Hvor stor en kage kan ovenstående glaze dække?

  Jeg har nemlig en kage som er 28 cm i diameter og 10 cm høj og vil gerne være sikker på at der er nok glaze. Skal det være dobbelt portion af ovenstående?

  Hvilke farver ville du bruge hvis du skulle lave en kage til en dreng, men med samme nuanceforskelle?

  1. Jeg ville lave dobbelt portion af denne. 🙂 Jeg ville anvende hvid og grøn 🙂

 9. Hej Ditte

  Jeg er rigtig glad for, du giver et alternativ til mirior gele/glaze. Jeg har også læst din anden opskrift på glaze med kondenseret mælk. Hvis du skulle sammenligne kondenseret mælk glaze med sødmælksglaze med husblas i stedet for mirior gele, hvilken én synes du personligt smager bedst, og hvilken én er lettest at arbejde med eller have succes med i første hug.

  1. Hej Anne,
   Jeg kan helt personligt bedst lide den med kondenseret mælk, den smager dejligt og ikke så stiv i det 🙂 Den er nem at arbejde med.

   1. Hej Ditte
    Mange tak for det hurtige svar, nu ved jeg hvilken én, jeg vil bruge på min kage 😀

 10. Total fail!!!
  Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke men da jeg var færdig med at lave min mousse kunne den ikke engang dække kagen???

  1. Hej Emilie.. Sikke en dejlig besked at få. Jeg er ked af du ikke lige følte du lavede KAGEN, men mange har lavet denne opskrift med succes. Nu siger du, du har fulgt opskriften på punkt og prikke – men ved det er mousse nok? Måske du har kogt saften for meget ind?.. kram herfra

 11. Hej Ditte.
  Den er så smuk og vil rigtig gerne lave noget ligende til min datters fødselsdag.
  Hvad er de store sølvkugler du har pyntet med? 🙂
  Er så vild med alle dine opskrifter og jeg er så glad for dine nye bog.
  Vh Camilla.

 12. Hej Ditte ?
  Det er nogle super lækre og flotte kager du laver, og elsker at følge dig!
  Har bare det irriterende problem at en i min familien ikke kan tåle hvid chokolade ? kan man lave glaze uden?
  Hilsen Nadja

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.