Flerfarvet glaze
1 portion
Glaze fuldender bare en smuk moussekage. Du kan lave glaze i lige den farve, der passer til din kages indre. Har du mod på et lille ekstra projekt, kan du endda lave din glaze i flere farver – det er så smukt. I denne video viser jeg, hvordan du indfarver din glaze i forskellige farver og danner de smukkeste mønstre på dine kager.
Grundopskriften på glaze finder du i denne video.
I denne how to video guider jeg dig gennem glazeteknikken og jeg lover at holde dig i hånden hele vejen igennem så vi kan lykkes med en glazekage sammen.
Ingredienser
Glaze
2,5 blade husblas
110 g hvidt sukker
100 g sødmælk
120 g god hvid chokolade
125 g mirrorglaze
pulver- eller pastafarve i den ønskede farve
Fremgangsmåde Udskriv
Glaze
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hæld sukker og sødmælk op i en gryde og bring det i kog ved middelvarme. Sukkeret skal være opløst. Hak chokolade fint og kom op i en høj kande. Hæld den varme mælkeblanding op til chokoladen. Tilsæt den udblødte husblas og mirrorglaze. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes luftbobler, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes.
Del herefter grundopskriften op i det ønskede antal farver, som du vil indfarve din flerfarvede glaze med. Farv de enkelte portioner glaze med pasta- eller pulverfarve og blend igen med en stavblender. Brug teknikken i videoen til at samle din glaze, inden den hældes over din kage.
Lad glazen køle ned til 37-35 grader.
Befri den kage du ønsker at glaze fra formen og/eller kageplasten. Placér kagen på en bagerist med noget til at samle op nedenunder (evt. en bradepande). Hæld glazen udover kagen ved at bruge zigzag-bevægelser.
Tips
1 portion kan bruges til 8 små kager eller 1 stor kage (22-24 cm i diameter).