Glaze lagkage med rabarber, lakrids og yoghurtmousse

glaze lagkage marcipanGlaze lagkage med rabarber, lakrids og yoghurtmousse. Blogly har holdt fastelavnsfest hos Hamleys, og i den forbindelse skulle jeg naturligvis lave en lækker kage. Jeg valgte at lave en feminin, elegant og SMUK glaze lagkage med rabarber, så den passede til os Blogly tøser. Sikke en fantastisk dag!! Meget glade børn og glade mødre (kage og champagne til de voksne, og masse af underholdning for børnene) Win win 😉 Der kommer billeder af festen imorgen 😀

glaze lagkage rabarber marmomeret marcipan

glaze lagkage rabarber marmomeret marcipan

Glaze lagkage med rabarber, lakrids og yoghurtmousse

Til 14 personer

Nøddebund
150 g hasselnødder
100 g mandler
1,5 tsk vaniljesukker
1,5 tsk bagepulver
40 g Digestive fuldkornskiks
20 g Mariekiks
150 g æggehvider
300 g lyst rørsukker
1,5 tsk lakridsgranulat

Nøddebunde: Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca 10 min til de begynder at skalle. Gnid dem fri for løstsiddene skaller. Hak hasselnødder og mandler groft i en minihakker. Blend vaniljesukker, bagepulver, digestivekiks og mariekiks til fint mel i en minihakker. Rør æggehvider og sukker sammen til en sej masse. Kom både nødder og kiksemel i æggehviderne og rør det hele godt sammen med lakridsgranulat. Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir (diameter 22 cm) og bag den ved 200 grader varmluft i ca. 25 min. til kagerne har sat sig. Lad bunden køle af inden kagen samles. Rengør formen og læg bunden tilbage i formen og læg et stykke kageplast ned lang siden.

Bagte rabarber
200 g rabarber
1 god vaniljestang
70 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, saft og skal

Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker (ca. 1-2 cm rabarberstykker). Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kom rabarberstykkerne, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, fintskrevet citronskal og citronsaft op i en lille fad, og bag rabarberne ved 160 grader i 30 min. Fjerne den komme vaniljestang, og lad dem køle lidt af. Læg dem oven på kagen, og forbered moussen.

Rabarbermousse
1,5 blade husblas
150 g rabarber
70 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft
1,5 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rabarber skyldes og renses. Skær dem i små stykker – 2 cm. Kog dem møre i ca. 10-15 min. med rørsukker, citron saft og skal. Blend rabarberne til en fin og glat puré. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas. Lad den køle let af ved stuetemperatur. Pisk fløde til flødeskum og vend den i massen. fordel rabarbermoussen over kagen og stil kagen på køl i mindst 2-3 timer.

Yoghurtmousse
6 blade husblas
1 god vaniljestang
60 g lyst rørsukker
4 dl piskefløde
3,5 dl A38 1,5 %

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 3 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Rør 1 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt. Hvis massen nu er meget flydende sættes den på køl til den begynder af tykne let. Hæld vaniljemoussen op i en sprøjtepose.

Befri kagen fra springformen og placer den på en papplade evt. . Anvend en kageringe der er ca. 24 cm i diameter. Læg et stykke kageplast på ca. 8-10 i højden ned langs kanten. Placer bunden i  midten af kageringen. Hæld den flydende vaniljemousse ned langs kanten og henover toppen af  kagen. Glat overfladen med en kagespartel. Sæt kagen på køl i 1 time til den har sat sig og stil den herefter på frost i mindst 3 timer, til den har er frossen (eller gerne natten over). Befri kagen fra kagering og kageplast, ved at skære med en skarp kniv langs kanten.

Glaze
6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
lidt hvid pastafarve

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade (se videoen for tip og trick og undgå luftbobler). Tilsæt den hvide pastafarve og før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 35 grader (ca.).

Befri moussen fra formen og placer den på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over den frosne kage. Se VIDEOEN på glaze.

Marmoreret marcipanomslag
300 g ren rå marcipan
150 g flormelis
30 g glukosesirup
pastafarve – hvid, rosa og gul
1 dl piskefløde

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen og pak det ind i husholdningsfilm og læg det på køl i 1 time. Opdel herefter din marcipan i de portioner du ønsker og indfarv dem. Fremgangsmåde til et flot marmoreret marcipanbånd – se videoen på min YouTube kanal. Pisk fløden til flødeskum. Flet marcipanen sammen og rul marcipanen ud til et marcipanbånd, så det passer til kagen (lav gerne båndet en 5 mm mindre en kagens højde). Pisk fløden til flødeskum, og smør kagerne op, der hvor der skal være marcipanbånd og beklæd kagen med et marcipanbånd.

Iøvrigt
spiselige blomster

Pynt af med friske blomster.

glaze_lagkage_ditte_julie glaze_lagkage_ditte_julie1 glaze lagkage marcipan lagkage glaze rabarber

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (29)
 1. Fin kage 🙂
  Er det korrekt forstået, at der kun er én nøddebund og at Yoghurtmousse = Vanijlemousse 😉 ?
  Du nævner også lakrids i overskriften, men jeg synes ikke, at jeg kan se lakrids i nogle af ingredienserne?

 2. Hej Ditte
  Er det muligt at “genbruge” den glaze der bliver tilbage når man har overhældt kagen? Altså tænker til en my kage evt? 🙂

  1. Nej, desværre. Den vil være fyldt med luftbobler. Ikke at du ikke kan, men vil ikke anbefale dig det 🙂

 3. Vil gerne have glazen i en anden farve da jeg vil bruge den til min søns fødselsdag. Kan jeg farve den med frugtfarve ?

 4. Du skriver nødebundende ( i flertal) skal ha`25 min til kagerne har sat sig.. Er opskriften på bundene til to kager ?

 5. Hej.

  Er det én eller 2 nøddebunde der skal bruges i denne kage? For der står nøddebunde i flertal flere gange, men hvis det er 2. Bager man dem så over 2 gange eller skære igennem den ene? ?

  Mvh. Simone

 6. Hej Ditte. Hvis man gerne vil give sin kage 2 x glaze, kan man så bruge den overskydende glaze, som “falder af kagen” når man overtrækker den 1 x, eller skal man lave en ny portion?

  1. Den vil forventelig blive fyldt med luftbobler, så du genbruger den anden gang. Hvorfor 2 gange? ?

 7. Hej Ditte,
  Hvordan tror du, at kagen vil fungere, hvis man laver den uden glaze? Og kan man sagtens lave den dagen inden – uanset om den er med eller uden glaze?

  1. Kan fungere lige så fint uden glaze. Glaze er kun en afsluttende faktor. Den kan sagtens laves dagen inden den skal spises.

 8. Er det korrekt forstået at yogurtcremen både kommer på toppen af kagen og løber ned og dækker siderne? Tænker bare når der bliver brugt en kagering med en diameter større end bunden?

 9. Hej
  Du siger i videoen at du glazer din kage 2 gange, er der nok til det i den portion du har angivet i opskriften eller laver du 2 portioner?
  Tak for god inspiration

 10. Hej Ditte

  Jeg skal bruge denne kage til min datters fødselsdag den 26. december. Derfor vil jeg gerne lave den i god tid så den bare skal tages op og glazes/pyntes dagen før. Den kan sagtens fryses før der kommes glaze og marcipanbånd på ikke?

  Tak for massere af god kage inspiration.

  kh. Bettina

  1. Hej Bettina,
   Hvis du læser opskriften igennem, kan du læse, at kagen skal være helt frossen, når den glazes. Du kan derfor lave den allerede nu, og tage den op aften før. Glaze den og pynte den med marcipan på dagen. 🙂
   God bagning og tillykke med din datter.

 11. Hej Ditte

  Jeg kan se at at du har opskrifter på rabarbermousse både med og uden æggehvide. Kan du måske kort forklare mig hvilken forskel det gør for en mousse om der er æggehvide i eller ej? Det var har jeg nemlig ofte undret mig over (også i forhold til mousser med andre smage). Jeg har dog ikke så stor held med det når jeg laver mousse med æggehvide, så jeg holder mig mest til at lave det uden. Og så vil jeg i øvrigt takke dig for at du har så mange opskrifter med rabarber. Jeg ELSKER rabarber, så det er dejligt at kunne få en masse god inspiration til anvendelsesmuligheder på din blog 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.