Citronmåne i nye klæder
26. april 2017

Citronmåne i nye klæder

8 personer

Ingredienser

Citronmåne

1 god vaniljestang
150 g lyst rørsukker
150 g smør, blødt
100 g ren rå marcipan
5 æg, str. M/L
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 økologisk citroner, skallen heraf

glasur

200 g flormelis
1/2 citron, saften (måske mere eller mindre)
guld pastefarve

i øvrigt

spiselige blomster
lidt gulddust

Fremgangsmåde Udskriv

1
Citronmåne

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Ælt vaniljesukker, sukker, smør og marcipan godt sammen. Pisk et æg ad gangen i marcipanmassen og giv hvert æg pisketid. Sigt mel og bagepulver i massen, og vend det forsigtigt sammen. Tilsæt fintrevet citronskal og vend det sammen. Spray en bageform med mønster eller anvend en springform. Hæld dejen i formen og bag citronkagen i 20 minutter ved 190 grader varmluft. Tag kagen ud af ovnen og vend kagen ud af formen, og lad kagen køle af på en bagerist.

2
glasur

Rør flormelis og citronsaft sammen til du har en god glasur. Tilsæt pastafarve. Hæld glasur udover kagen og lad gerne lidt af glasuren løbe.

 

3
i øvrigt

Dekorer af med blomster og lidt guld.

Klassisk citronmåne

En klassisk citronmåne er virkelig en lækker “sandkage” fyldt med citron, marcipan og smør – ja, sådan er det oftes, når kagerne skal blive gode! Min citronmåne fik lige lidt nye klæder i form af en anden form end den klassiske. Også fik min glasur også lige mere citron 🙂

Jeg lavede denne citronmåne tilbage i påsken, derfor blev min glasur ekstra gul, naturligvis fordi det er en citronmåne, men også fordi det var påske. Du kan lege med farven, som du lyster.

citronmåne_ditte_julie1citronmåne_ditte_julie

GemGem

GemGem