Jordbærtærte med jordbærmousse og jordbærroser

Skærmbillede 2017-06-12 kl. 09.46.09Sommeren skal vidst hjælpes lidt på vej! Jeg har derfor bagt en ÆGTE sommerklassiker – nemlig jordbærtærte. Jordbærtærte er for mig smagen af sommer og ikke mindst en af de bedste tærter der findes. Alt ved den er bare MUMS! Men nogle gange skal klassikere tvistes lidt, for evt. at blive endnu bedre.

Min jordbærtærte, den helt klassiske kan du finde her på bloggen – direkte link til jordbærtærten. Men du må ikke snyde dig selv for denne version – jordbærtærte med jordbærmousse og jordbærroser. (Se tekniken med jordbærroserne her)

jordbærtærte_jordbærmousse_Ditte_julie

Greengate_Dittejulie_jordbærtærte

JORDBÆRTÆRTE MED JORDBÆRMOUSSE OG JORDBÆRROSER
til 8 personer

MØRDEJ
150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

JORDBÆRMOUSSE
1 blad husblas
150 g jordbær
1/2 vaniljestang
1 spsk lyst rørsukker
1/2 citron, saften
5 hele peberkorn
1 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Hæld vaniljesukker, sukker, jordbær, citronsaft og peberkorn op i en lille gryde og varm det langsomt op under låg (det er vigtigt saften ikke fordamper). Bring det i kog -sukkeret skal været opløst. Tag den af varmen. Sigt kompotten, og rør den udblødte husblas direkte ud i den varme jordbærsaft og lad det svale, til det er lunt. kasér jordbærrene. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend flødeskummet i den varme jordbærlage ad tre omgange. Hæld jordbærmoussen op i en sprøjtepose og støb nogle moussebomber i 4 cm i diameter af silikone. Stil dem på frost i mindst 2 timer.

VANILJECREME
1/2 polynesisk vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
20 g maizena majsstivelse
2 dl sødmælk
2 æggeblommer
1 dl piskefløde

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rør maizenaen ud i æggeblommerne og tilsæt 2 spsk mælk, vaniljesukker og resten af sukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle imens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op. Sæt cremen i køleskab til den er helt kold.

MAZARINFYLD
100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
1 æg, str. M
1/2 citron, saft

Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper. Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i massen til den er homogen.

Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse. Kom dejen op i tærteformen (alle forme kan anvendes – jeg brugte en aflangtærteform fra patisse) og fjern overskydende dej. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. ca. 20 min. Lad tærten køle helt af i formen.

 

IØVRIGT
50 g god mørk chokolade
100 g friske jordbær
spiselige blomster
frysetørrede jordbær

Smelt chokoladen i microbølgeovnen eller over vandbad. Pensl eller smør den smeltede chokolade ud over tærten. Stil tærten på køl i 10 min.

Pisk den kolde vaniljecreme lind. Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum og vend det sammen med vaniljecremen. Smør vaniljecreme ud over tærten,gem resten i en skål til servering. Befri moussebomberne fra formene og dekorer tærten med moussebomber, jordbærroser, spiselige blomster og drys med frysetørrede jordbær.

jordbærtærte_jordbærmousse_Ditte_julie
Greengate_Dittejulie_jordbærtærtejordbærtærte_jordbærmousse_Ditte_julie
Greengate_Dittejulie_jordbærtærte

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (25)
 1. Hej Ditte,

  Jeg vil gerne lave denne kage til et babyshower, men i blå. Kan du anbefale nogle blå frugter ? 🙂

  1. Der findes ikke blå frugter.. Men blåbær og brombær er nok der du kommer tættest på, dog vil de trække lilla op, når de laves til mousse.

 2. Hej Ditte. Tak for din hyggelige blog. Jeg er ganske imponeret over alt det du tryller frem gang på gang. Jeg synes har en super lækker garderobe og smukt hår i de fineste frisure! Kunne du overveje at dele ud af lidt tips og tricks ang shopping og hår? Knus Helle

  1. Hej Helle
   Tusind tak for de søde ord!! De varmer virkelig.
   mange spørger om det, så jeg overvejer det virkelig. 🙂 Kram herfra

   1. En anden ting;
    Hvornår skal fløden tilsættes i vaniljecremen? 🙂 den står i ingredienslisten men ikke i fremgangmetoden.

     1. Ahh.. super! Der var jeg lidt for hurtig. 🙂 tusind tak for svar! Glæder mig til at lave den – og tak for en god og inspirerende blog med mange gode opskrifter ?

 3. Hej Ditte.

  Kan man lave mørdejen, marzarinfyldet og vanilje cremen dagen før? Så den bare skal samles?

  Skal have kæmpe bolle/kagebord og ville være dejligt hvis noget kunne laves i forvejen! 🙂

 4. Hej Ditte ?
  Jeg har lige lavet din lækre jordbærtærte, men jeg har et spørgsmål jeg simpelthen ikke kan regne ud og har oplevet før.
  Når jeg fryser jordbærmoussen og tager dem ud af formen er det som om at væsken er faldet til bunden (eller det er jo toppen ?) , så det har en mørkere farve og fløden ligger på toppen. Ved ikke hvad der er sket, for da jeg hældte den i formen så den ud som en mousse nu skal. Håber du forstår hvad jeg mener og kan hjælpe.   

  1. Hej Maria
   Forstår ???? Din bærlage har været for varm, når den er blevet vendt sammen med fløden. Det vil ligne en god mousse, men når de skal på frost, så vil der tungeste element falde til bunds (toppen) og dermed vil de se sådan ud..? Det er blot lidt med temperaturen?

   1. Tusind tak for svar ? 3. gang er lykkens gang åbenbart, selvom jeg syntes ikke det var varmt de 2 andre gange ?

 5. Hej Ditte ?
  Jeg vil hører hvordan du får kagen så flot ud af formen, synes altid min går i stykker ?
  Hilsen Janni ?

 6. Kan man undlade mazarinen? Og så smøre chokoladen direkte på den afkølede tærtebund ? Der er nogen der ikke er så vilde med marcipan. Kan man måske erstatte mazarinen med moussen da jeg allerede har nogle bomber i fryseren :)? Håber du vil svare

 7. Hej Ditte,
  Kan man godt lave kagen dagen før også samlen den, bare uden moussebomberne på kagen før dagen efter¿

  Hilsen Bolette

  1. Du kan forbederede mørdej, vaniljecreme, mousse mv. Også bage den og samle den på dagen hvis det er 🙂

 8. Hej Ditte!
  Jeg skal så meget prøve og lave den, den ser så god ud, jeg vil bare lave den i en tærteform, med en diameter på 28 cm og højden er 3,5 cm, tror du jeg skal lave portionen større eller tror du det passer hvis jeg laver det med de mål du har lagt ind? 🙂
  Stine

 9. Hvor lang tid før servering skal moussebomberne tages op fra frost? Kan det gøres klar dagen forinden eller vil kagen falde sammen?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.