Choko-chiagrød // Chiagrød med kakao

Jeg er vild med chiafrø! Jeg synes de mætter og smager godt (eller hvad smager de egentligt af?). Choko-chiagrød, altså chiagrød med kakao smager som en mathilde kakaomælk – MUMS!!!

Jeg elsker at lege med smagene, så min morgenmad ikke smager ens hver morgen. Chiagrød kan også kommes i din smoothie, dine bananpandekager m.fl.

chiagrød opskrift opskrift på lækker chiagrød

CHOKO CHIAGRØD // Chiagrød med kakao


Til 2 personer

3 spsk chiafrø
2 dl sojamælk med kakao
1/2 tsk vaniljepulver
1/2 tsk kardemomme
1-2 spsk skyr, neutral

Kom chiafrø, sojamælk, vaniljepulver og kardemomme op i en skål eller glas med låg. Pisk det sammen (gør det nogle gange) og stil det på køl natten over. Om morgenen røres det sammen med skyr. Server det med lidt frugt, nødder, revet chokolade eller kakaonibs – det du lige har.

God morgenmad, eftermiddagssnack eller til din brunch.

Chiagrød med kakao som morgensmoothies

Du kan også bruge grøden til en god morgensmoothie. Kom halvdelen af grøden op i en blender og tilsæt derefter

1 banan
1/2 dl sojamælk med kakao

Blend det hele sammen og top din morgensmoothie med kakaonibs og friske hindbær.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (17)
 1. Hej Ditte 🙂
  Det ser bare super lækkert og meget spændende ud. Jeg har ikke prøvet chiagrød før, men vil helt sikkert prøve din opskrift. Men er der en speciel grund til, at du anvender sojamælk? Har set i dine andre opskrifter på chiagrød at du aldrig bruger alm. ko-mælk? Kan man ikke bruge feks letmælk?
  Ellers tak for fine opskrifter og en sød instagram-profil 🙂

  1. Du kan sagtens bruge alm komælk, jeg synes bare det bliver lidt for tamt, kan godt lide smagen af sojamælk med vanilje eller kakao, mandelmælk eller kokosmælk – det giver en bedre smag? (synes jeg) ??

   1. Tusind tak for svaret 🙂
    Nu sprang jeg ud i at prøve din opskrift og det smager jo helt fantastisk – også med soyamælk. Det er jo næsten som at spise dessert til morgenmad. Jeg er vild med det 😉

    1. Kunne ikke være mere enig !! Der er nemlig som at spise dessert til morgenmad og møg god start på dagen ????

 2. Er vild med dine sunde alternativer, især fordi det er nemme/hurtige opskrifter og så har du ikke en fanatisk holdning til sundhed, du elsker jo stadig dine kager 🙂
  Har du prøvet at lave chiagrød med dit eget krydderi??

  1. Årh tak Pernille ??? Du har ret – elsker min kager ????? Ja, det har jeg – smager himmelsk? Har udviklet opskrift – synes blot den er lidt efterårs agtig – så venter lige et par uger endnu med den

 3. Hej Ditte
  Kan man bruge et alternativ til skyren? Det ser mega lækkert ud men kan skyren enten undlade eller lade være med at bruge skyr???
  Mvh. Ditte

 4. Det ser meget indbydende ud. Når man skal lave smoothie-versionen, skal der så også tilsættes skyr før der blendes, eller er banan og ekstra sojakakao i stedet for ?

 5. Ej jeg havde ikke set det var til 2 personer. Synes nok det var en stor portion at komme igennem imorges 😂 Men det smagte nu godt! Nu er der lavet en halv portion til i morgen tidlig.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.