Chokoladetærte med bananmazarin // Banoffee pie

chokoladetærte bananmazarin chokolade banoffeeBanoffee pie a la Ditte Julie. Lad os kalde den en chokoladetærte med bananmazarin, for det er hvad det er!

Men til gengæld siger jeg jer, den er for VILD !!! Jeg synes det er så svært at rose sig selv, når man bager – i hvert faldt rose mig selv højt her på bloggen, finde de rigtige lækre madord osv. Når absurdt lækre kreationer sker herhjemme i mit køkken danser jeg af glæde hver gang! Særligt når jeg rammer noget magisk!

Smagsløg er forskellige, men jeg har en seriøs fest over smagen af denne her banoffee pie aka chokoladetærte med bananmazarin!!!

Til den faste læser og bruger af bloggen, vil I vide jeg har et hav af opskrifter, hvor banan igår. Har en del banankager i mange variationer, da jeg elsker banan i kager/bagværk! Denne her er INGEN undtagelse. Siger det bare – SÆT I GANG i de små køkkener. I vil gøre jer selv og dem I servere den for LYKKELIG.  (det var vidst den ros fra mig ;o))

OBS/FIF : Jeg bagte 1 stor tærte og 2 små tærter ud af denne opskrift. De kan sagtens kun holde dig til 1 stor tærte, blot vær opmærksom på der vil være en smule overskydende mørdej og lidt bananmazarin, da mazarinmassen ikke fyldes helt til kanten men blot 2 mm. fra kanten.

Chokoladetærte med bananmazarin // Banoffee pie

CHOKOLADEMØRDEJ
130 g hvedemel
20 g god kakao
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Smuldr hvedemel, kakao, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

BANANMAZARIN
100 g ren rå marcipan
100 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
2 æg, str. M
2 modne bananer
50 g mandelsplitter

Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper. Rør æggene i massen og rør herefter moses bananerne og vendes i massen sammen med mandelsplitter til den er homogen.

SAMLING: Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse. Kom dejen op i tærteformen (alle forme kan anvendes – jeg brugte en tærteform ca. 20-22 i diameter) og fjern overskydende dej ved hjælp af kagerullen. Kom bananmazarinfyldet op i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. ca. 25 min. Lad tærten køle helt af i formen.

CHOKOLADECREME
100 g god mørk chokolade, 70 %
1 dl piskefløde
20 g smør, i tern
et nip salt

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den herefter over chokoladen. Rør cremen glat ved hjælp af en dejskraber. Rør herefter smørret og salten i chokoladecremen. Hæld cremen over den afkølede tærte, og stil kagen på køl i 20-20 min til cremen har sat sig.

I ØVRIGT
2 spsk færdig kogt kondenseret mælk (dulce de leche)
lidt spiselige blomster

Kom lidt dulce de leche op i en sprøjtepose med en lille stjernetylle og afsæt nogle små fine karameltoppe. Pynt af med spiselige blomster.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (14)
 1. Når man køber kondenseret mælk, er det så klart til at putte direkte i sprøjteposen eller skal man koge det først og i så fald hvor længe?

 2. Hej Ditte.

  Skal man smøre sin tærteform med noget, eller slipper kagen formen let nok uden? 🙂

  Dbh.
  Tinna

  1. Du må aldrig smøre din tærteform inden 🙂 Den skal nok slippe, særligt hvis du bruger en tærteform med løs bund.
   Kram herfra

 3. Hej Ditte
  Hvilken færdigkogt kondenseret mælk (dulce de leche) anvender du?
  Jeg har købt Tørsleffs Caramelized Milk – Dulce de leche, men det er simpelthen for tyndt til at lave flotte karameltoppe med, det flyder bare ud. Findes der andre slags som jeg ikke kan finde i supermarkedet eller google mig frem til?

   1. Dvs. Nestlé har en færdigkogt karamel på dåse? Du koger den ikke selv af sødet kondenseret mælk?
    Ved du hvilke landsdækkende butikker der forhandler den, jeg kan nemlig ikke finde den – heller ikke engang på Nestlés hjemmeside…
    Og mange tak for hurtigt svar 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.