Makronsnitter med havtorn og blommer // KAGE HVEDEMEL – kampagne

Makronsnitter blommer havtorn marcipan spiselige blomser

Sponsoreret indhold (bagt for FINAX)

Jeg har været i køkkenet sammen med FINAX’s nye produkt, KAGE HVEDEMEL. Jeg bagte de lækreste makronsnitter med havntorn og blommer. Nørj den kombi kom alligevel lidt bag på mig! De blev virkelig gode, dem må I kaste jer over i dette efterår.

Jeg har længe leget med det fantastiske nye kage hvedemel, men NU er det blevet din tur til at prøve kræfter med kage hvedemelet.

HVAD ER KAGE HVEDEMEL?

Kagemelet er af højeste kvalitet. Kage Hvedemelet er fint formalet hvedemel, lavet af stivelserig dansk vinterhvede med et lavt indhold af gluten, som gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, og giver dine småkager og tærtebunde det helt rigtige knæk.
Fordi glutenindholdet er lavt, er melet specifikt beregnet til kager og bagværk, der hæver med bagepulver, natron eller æg. Bager du bagværk med gær, skal du bruge et mel med et højere glutenindhold, som binder dejen sammen, gør den elastisk og bærer dejen oppe, når den hæver.

Du kan læse en masse om produktet på FINAX’s hjemmeside – direkte link til kage hvedemel.

MAKRONSNITTER MED HAVTORN OG BLOMMER

ca. 12-15 stykker

HAVTORNSKOMPOT
1 god vaniljestang
200 g lyst rørsukker
200 g havtorn

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker og havtorn op i en gryde. Bring det i kog og lad det herefter simre i 10-15 min. Det skal være kogt helt ind til en lille sirup. Fisk vaniljestangen op og lad kompotten køle af.

BUNDEN
125 g flormelis
225 g FINAX, kage hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
125 g smør, blødt
3 æggeblommer

Smuldr flormelis, mel, bagepulver, vaniljesukker og smør sammen. Samle dejen med æggeblommerne. Beklæd en bradepandeform (15 cm x 30 cm – ca.) med bagepapir, og pres dejen ud i formen. Bag bunden ved 175 grader varmluft i ca. 12 min. Lad bunden køle kort.

FYLD
2 modne blommer
havtornskompot (opskrift ovenfor)

Skær blommerne ud i tynde skiver, og placer dem ovenpå bunden. Hæld forsigtigt havtornskompotten ud over blommerne og fordel massen godt på hele bunden.

MAKRONMASSE
250 g flormelis
150 g ren rå marcipan
90 g æggehvider

Ælt det hele sammen, vær omhyggeligt, inden marcipanklumper. Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen udover fyldet. Sæt kagen tilbage i ovnen, men nu på 200 grader varmluft i ca. 20-25 min.

Befri makronkagen fra formen og skær 12-15 ens makronsnitter.

PYNT
50 g god mælkechokolade
spiselige blomster (kan undlades)
frysetørrede havtorn (kan undlades)

Smelt chokoladen og dekorer makronsnitterne med chokoladem blomsterblade og frysetørrede havtorn.

PROCESBILLEDER : 

(Manglede lige et færdigt billede af snitterne med rå makronmasse på)

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Tak for en nem og super lækker opskrift – jeg bagte dem til mit arbejde i dag – i to versioner med hhv. rabarber og stikkelsbær i stedet for havtorn og blommer, da jeg havde det i forvejen 🙂 Den opskrift kommer jeg til at bruge mange gange – den kan varieres i det uendelige 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.