Krydret græskarkage med vaniljefrosting // Julekage
18. november 2018

Krydret græskarkage med vaniljefrosting // Julekage

8-10 personer

Ingredienser

GRÆSKARBUNDE

1 hokkaidogræskar (500 g færdig græskarpuré)
lidt vand
260 g mørkt muscovadosukker
150 g smør, blødt
3 æg, str. M/L – stuetempereret
1,5 dl sødmælk
300 g kage hvedemel
2,5 tsk bagepulver
1 tsk cake factor, kagekrydderi
1/2 tsk salt

NØDDEKNAS

100 g nødder (jeg brugte macadamianødder, hasselnødder og grønne pistacienødder)
100 g mørk muscovadosukker (alternativt mørkt rørsukker)

VANILJEFROSTING

210 g smør, blødt
300 g flormelis
340 g neutral flødeost
2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde Udskriv

1
GRÆSKARBUNDE

Skyl græskarret, og fjern top og bund. Flæk græskarret, og fjern kerner og tråde. Skær græskarret i mindre stykker, og kog dem møre i ca. 15 minutter med lidt vand. Blend dem herefter til en cremet puré i foodprocessor. Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt græskarpuré, og pisk godt mellem hvert æg. Rør forsigtigt mælk i massen. Sigt alle de tørre ingredienser i en skål, og vend det hele forsigtigt sammen. Beklæd to justerbar kageringe (23 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag bundene ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Lad kagerne køle af i formen.

2
NØDDEKNAS

Smelt sukker på panden, tilsæt nødderne og rør rundt, så alle nødderne bliver overtrukket med karamel. Hæld karamelnødderne over på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Blend dem fint i en foodprocesser eller minihakker.

3
VANILJEFROSTING

Pisk smør og flormelis lyst og luftigt. Tilsæt flødeost og vaniljesukker, og pisk kun lige akkurat, til den er ensartet.
Nu har du to pyntemuligheder (der er nok frosting til, at du kan pynte begge kager):

4
Kage 1

Smør en smule vaniljefrosting udover hele kagen med en kagepalette, drys midten af kagen med nøddeknas. Hæld frosting i en sprøjtepose med stjernetylle og afsæt små frosting-rosetter langs kanten af kagen.

5
Kage 2

Del kagen i 8 stykker, hæld vaniljefrosting i forskellige sprøjteposer med en rund tylle, en stjernetylle og en aflang tylle. Brug forskellige sprøjteteknikker til at lave mønstre på kagestykkerne og drys til sidst med nøddeknas. Brug billederne til inspiration.

Krydret græskarkage med Thuesen Jensen

Årstiden lige nu er perfekt til bagning. De mørke timer, der kommer snigende midt på dagen, højsæson for græskar og den spirerende julestemning. I weekenden pyntede vi op med julelys og gran udenpå huset, og så bagte jeg krydret græskarkage med vaniljefrosting. Jeg siger bare: det er den perfekte julekage 😃

Dem, der følger med på Instagram er vidst ikke i tvivl om, at jeg er begyndt på julehyggen Julemusikken buldrer ud af højtaleren, mens jeg bager julekager og glæder mig til, at den bedste sæson snart er over os. Nogen vil måske mene, at det er lidt tidligt, men hvorfor ikke strække den tid, vi alle sammen holder af, så den varer lidt længere? Jeg synes, at det er en skam, at julen kun varer én måned, så det gør den ikke hjemme hos mig 😉

Juletiden er den årstid, hvor vi bager allermest. Julebagning for mig er lig med hygge og nærvær sammen med familien. Både selve bagningen, hvor børnene kan være med til at bage og pynte kagen, og når familien samles omkring kagebordet og nyder en skøn hjemmelavet julekage. Græskarkagens varme krydderier passer perfekt til årstiden – den er selvfølgelig krydret med mit Cake Factor kagekrydderi. Græskarkagen minder lidt om en pumpkin pie. Den er til den kompakte side, fantastisk svampet og nem at pynte. Jeg har pyntet kagen på to forskellige måder, så du kan give den gas med sprøjteteknikkerne og enten vælge én af pyntemulighederne eller begge to.

Jeg har brugt KitchenAids 7 cup foodprocesser til at blende nøddeknasen. Jeg har skrevet meget mere om KitchenAids fantastiske produkter i et indlæg.

Reklame for Thuesen Jensen

krydret julekage cake factor

julekage med sproejtetwknik

foodprocessor