Sundere romkugler
13. december 2018

Sundere romkugler

10-15 styks (alt efter størrelse)

Ingredienser

ROMKUGLER

150 g cashewnødder
150 g svesker uden sten, Sunsweet
100 g havregryn (evt. glutenfri)
1/2 tsk Cake factor, mit kagekrydderi (kan undlades eller erstattes med kardemomme)
1 tsk vaniljepulver
1 spsk romessens
2-3 spsk kokosolie

DRYS

grønne pistacienødder
frysetørrede rabarber
kirsebærstøv
kokosmel

Fremgangsmåde Udskriv

1
ROMKUGLER

Udblød cashewnødder i rigeligt koldt vand i 1-2 timer. Sagt vandet fra nødderne og kom det hele op i en foodprocessor og blend det godt sammen i nogle minutter. Tril herefter 10-15 romkugler af massen.

2
Drys

Tril kuglerne i de forskellige slangs støv og drys. Brug billedet til inspiration, eller brug det, du har i skufferne til at pynte dem med. Det kunne eksempelvis også være 100 g mørk chokolade.

Du finder i øvrigt mine nyeste opskrifter på Klub Ditte Julie. Leder du specifikt efter flere sundere opskrifter, så kan jeg anbefale mine bøger og e-bøger med Frie Fristelser i titlen. Disse bøger og e-bøger indeholder opskrifter som er fri for mel og raffineret sukker.

Sundere romkugler med Sunsweet

Jeg indrømmer det lige. En ny verden er åbnet sig for mig. Jeg har ikke tidligere været fan af svesker eller prøvet at arbejde så meget med dem. Jeg forbinder svesker med noget helt andet, og det er en skam. Heldigvis har jeg fået helt nye øjne på sveskerne – den undervurderede, søde sundhedsbombe.

Svesker indeholder mange gode ting. De er fulde af kostfibre og gode næringsstoffer; de er fedtfattige og giver ikke store udsving i  blodsukkeret. Derudover sætter de gang i en god fordøjelse, hvis man er interesseret i sådan noget 😁

Vi er efterhånden blevet storforbrugere af dadler, men sveskerne kan noget helt andet, som også er værd at udnytte.

Reklame for Sunsweet

sukkerfri romkugler

Fakta om svesker:

Svesker er fedtfattige i forhold til andre tørrede frugter, men de bidrager stadig med meget sødme, pga. det store indhold af frugtsukker. Dog påvirker de ikke blodsukkeret så voldsomt, fordi de er fyldt med gode fibre – faktisk 7,1 g fiber pr. 100 g. Det fantastiske ved sveskerne er, at de er propfyldt med en masse vitaminer og mineraler: B6-vitamin, K-vitamin, kobber, kalium og mangan. Vitaminerne bidrager til at du føler dig mindre træt, og styrker dine knogler. Kobber er et antioxidant, som beskytter kroppens celler, kalium understøtter et normalt blodtryk, og mangan bidrager til normal fordøjelse af fedt og kulhydrater. Det er altså en sundhedsbombe, som man bestemt ikke skal undervurdere.

Svesker kan mere end at være fyld i juleanden. De kan spare dig for fedt og sukker, samtidig med at de giver fylde og sødme. Jeg har lavet disse lidt sundere romkugler, som er små, sunde hapsere af energi, som du kan spise med god samvittighed og vished om, at du får en masse vitaminer og andre gode sager indenbords. Sammen med nødderne og havregrynene, får du sunde fedstoffer, masser af fibre, antioxidanter og vitaminer. Og så kan de tilmed indgå i dine 6 stykker frugt og grønt om dagen. Win-win!

Jeg har taget små steps i at indvie sveskerne i min mad, og jeg lægger ud med en romkugle, som du kan give lige den smag, du ønsker.

romkugler på svesker glutenfri og sukkerfri

Andre sunde opskrifter:

5 sunde morgenmadsopskrifter

Sunde træstammer // Sunde julesnacks

Sukkerfri hampefrø vafler // Sunde vafler

Bananis // Sunde og gode børneis