Hjemmelavet is med sommerens bær og sylt
11. juli 2019

Hjemmelavet is med sommerens bær og sylt

6 portioner

Ingredienser

Hjemmelavet is

150 g hjemmelavet sommermarmelade
25 g glukosesirup, Dansukker
100 g skyr
100 g kondenseret mælk
1 dl piskefløde
2-3 tsk hjemmelavet sommermarmelade (til swirls)

Marengs

50 g æggehvider
50 g hvidt sukker
50 g flormelis, Dansukker

I øvrigt

1-2 spsk hjemmelavet sommermarmelade
frisk timian
skovsyre
spiselige sommerblomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Hjemmelavet is

Giv marmeladen og glukosesiruppen et kort opkog, så siruppen smeltes ud i marmeladen. Lad det køle lidt af igen. Rør herefter skyr og kondenseret mælk i lagen. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den i massen. Fordel massen i en stor form (jeg brugte en brødform) og bland 2-3 tsk marmelade i, så det danner swirls. Stil isen på frost i mindst 3 timer, eller til du skal bruge den. Den kan opbevares på frost i op til 3 måneder.

2
Marengs

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret. Pisk det til en sej marengs. Sigt flormelis i massen og vend det forsigtigt sammen. Smør marengsen tyndt ud (ca. 2-3 mm) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsen ved 110 grader varmluft i 40-50 min. Lad det køle af og bræk herefter stykker.

3
I øvrigt

Smør 1-2 spsk marmelade ud i hver skål. Scoop isen og placer dem fint ovenpå. Pynt med brud af marengs samt frisk timian, skovsyre og spiselige blomster.

Tips

Er du vild med chokolade, kan du med fordel drysse med lidt finthakket hvid chokolade.

Dansukker

I samarbejde med Dansukker har jeg tidligere på sommeren delt opskrifter på supernemme, hjemmelavede marmelader. Den ene marmelade har jeg brugt i denne sommerdessert med hjemmelavet is, sommerens bær, marengs og sylt. Desserten er kreeret i et snuptag, fordi den hovedsageligt består af elementer lavet på den hjemmelavede marmelade. Nemt og lækkert og helt perfekt som sød afslutning på de lange, lune sommeraftener.

Desserten består af en bund af sommermarmelade, en is lavet på samme marmelade med sommerens bær. Den er pyntet med marengsbrud og spiselige sommerblomster.

Du kan selvfølgelig også spise isen i en isvaffel eller bare som den er i sig selv. Den smager nemlig både af sol og sommer.

Hjemmelavet is uden ismaskine

Jeg har ikke brugt ismaskine til isen. Den har fået lov til at sætte sig i fryseren over natten uden at jeg har rørt en finger. Det kan den sagtens uden at danne iskrystaller, da den er lavet med glukosesirup fra Dansukker. Glukosesirup forhindrer nemlig krystallisering af sukkeret, og giver isen en cremet og blød konsistens.

Så giv dig i kast med den ultranemme bær-is og nyd en velfortjent isdessert i sommersolen.

Reklame for Dansukker