8. oktober 2015
50 små forførende chokoladefristelser
50 små forførende chokoladefristelser
Ingredienser
Mørdej
660 g mel
90 g god kakaopulver
300 g flormelis
300 g smør, stuetemperatur
6 små æg
Lidt salt
Saltkaramel
210 g sukker
1 spsk vand
1 spsk sirup
2,3 dl piskefløde
60 g smør
1-2 tsk havsalt
Hindbær/limecreme
6 blade husblas
1 vaniljestang
380 g hindbær
180 g sukker
1-2 lime, saften heraf
1 lime, skallen heraf
Chokoladeganache
740 g god mørk chokolade
½ liter fløde
100 g honning
120 g smør, i små tern
Pynt
50 stk friske hindbær, fyldt med saltkaramel
Røde rosenblade
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Mel, kakaopulver og flormelis sigtes i en stor skål.
Smørret smuldres ned i. Tilsæt æggene og salten. Når dejen er samlet og ensartet rulles den ud mellem 2 stykker bagepapir (del gerne dejen i 3 positioner) og kom på køl. Gerne 1 times tid. Frys kun 20-30 minutter.
Udstik med en blomster formet udstikker. Kom fold dem ned i en smut mini cupcakes form (gerne en i aluminium).
Bag ved 180 grader varmluft i 10 minutter.
Saltkaramel
Smelt sukker, vand og sirup i en gryde. Når det er smeltet sammen tages den af varmen, og tilsæt fløden og derefter smørret.
Kom til sidst salten i og smag til.
Lad den køle af og kom en i en beholder eller sprøjtepose, så den er klar til brug.
Hindbær/limecreme
Udblød husblassen i koldt vand.
Skrab vaniljekornene ud og kom det hele i en gryde og kog op i ca. 5 minutter.
Chokoladeganache
Varm fløde og honning op til under kogepunktet.
Hak chokoladen fint og kom det i en skål sammen med smørret. Hæld den varme fløde henover og rør rundt med en dejskraber i midten og langsomt ud. Der må helst ikke skabes for meget luft i massen.
Stil den på køl til den har sat sig lidt. Kom massen i en sprøjtepose med den ønskede tyl.
Pynt
Se billederne for inspiration.
Samling
De små mørdejsblomster fyldes halvt med saltkaramel og bagefter med hindbær/limecreme. Stil på køl til de har sat sig helt. Pynt med en fin lille ”klat” chokoladeganache på toppen og pynt af med et rosenblad og et hindbær.