50 små forførende chokoladefristelser
8. oktober 2015

50 små forførende chokoladefristelser

50 små forførende chokoladefristelser

Ingredienser

Mørdej

660 g mel
90 g god kakaopulver
300 g flormelis
300 g smør, stuetemperatur
6 små æg
Lidt salt

Saltkaramel

210 g sukker
1 spsk vand
1 spsk sirup
2,3 dl fløde
60 g smør
1-2 tsk havsalt

Hindbær/limecreme

6 blade husblas
1 vaniljestang
380 g hindbær
180 g sukker
1-2 lime, saften
Skallen fra 1 lime

Chokoladeganache

740 g god chokolade
½ liter fløde
100 g honning
120 g smør, i små tern

Pynt

50 stk friske hindbær, fyldt med saltkaramel
Røde rosenblade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Mel, kakaopulver og flormelis sigtes i en stor skål.

Smørret smuldres ned i, og tilsæt æggene og salten. Når dejen er samlet og ensartet rulles den ud mellem 2 stykker bagepapir (del gerne dejen i 3 positioner) og kom på køl. Gerne 1 times tid. (frys kun 20-30 min)

Udstik med en blomster formet udstikker og kom fold dem ned i en smut mini cupcakes form (gerne en i aluminium).

Bag ved 180 grader i 10 min.

2
Saltkaramel

Smelt sukker, vand og sirup i en gryde. Når det er smeltet sammen tages den af varmen, og tilsæt fløden og derefter smørret.

Kom til sidst salten i og smag til.

Lad den køle af og kom en i en beholder eller sprøjtepose, så den er klar til brug.

3
Hindbær/limecreme

Udblød husblassen i koldt vand.

Skrab vaniljekornene ud og kom det hele i en gryde og kog op i ca. 5 min.

4
Chokoladeganache

Varm fløde og honning op til under kogepunktet.

Hak chokoladen fint og kom det i en skål sammen med smørret. Hæld den varme fløde henover og rør rundt med en gummidejskraber i midten og langsomt ud. Der må helst ikke skabes for meget luft i massen.

Stil den på køl til den har sat sig lidt, og kom herefter massen i en sprøjtepose med den ønskede tyl.

5
Pynt

Se billederne for inspiration.

6
Samling

De små mørdejsblomster fyldes halvt med saltkaramel og bagefter med hindbær/limecreme. Stil på køl til de har sat sig helt. Med en fin lille ”klat” chokoladeganache på toppen og pynt af med et rosenblad og et hindbær.

(Fra program 5 i Den Store Bagedyst) – opskriften kan også findes på dr.dk/mad

Den_store_bagedyst_2015