50 små forførende chokoladefristelser
8. oktober 2015

50 små forførende chokoladefristelser

50 små forførende chokoladefristelser

Ingredienser

Mørdej

660 g mel
90 g god kakaopulver
300 g flormelis
300 g smør, stuetemperatur
6 små æg
Lidt salt

Saltkaramel

210 g sukker
1 spsk vand
1 spsk sirup
2,3 dl piskefløde
60 g smør
1-2 tsk havsalt

Hindbær/limecreme

6 blade husblas
1 vaniljestang
380 g hindbær
180 g sukker
1-2 lime, saften heraf
1 lime, skallen heraf

Chokoladeganache

740 g god mørk chokolade
½ liter fløde
100 g honning
120 g smør, i små tern

Pynt

50 stk friske hindbær, fyldt med saltkaramel
Røde rosenblade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Mel, kakaopulver og flormelis sigtes i en stor skål.

Smørret smuldres ned i. Tilsæt æggene og salten. Når dejen er samlet og ensartet rulles den ud mellem 2 stykker bagepapir (del gerne dejen i 3 positioner) og kom på køl. Gerne 1 times tid. Frys kun 20-30 minutter.

Udstik med en blomster formet udstikker. Kom fold dem ned i en smut mini cupcakes form (gerne en i aluminium).

Bag ved 180 grader varmluft i 10 minutter.

2
Saltkaramel

Smelt sukker, vand og sirup i en gryde. Når det er smeltet sammen tages den af varmen, og tilsæt fløden og derefter smørret.

Kom til sidst salten i og smag til.

Lad den køle af og kom en i en beholder eller sprøjtepose, så den er klar til brug.

3
Hindbær/limecreme

Udblød husblassen i koldt vand.

Skrab vaniljekornene ud og kom det hele i en gryde og kog op i ca. 5 minutter.

4
Chokoladeganache

Varm fløde og honning op til under kogepunktet.

Hak chokoladen fint og kom det i en skål sammen med smørret. Hæld den varme fløde henover og rør rundt med en dejskraber i midten og langsomt ud. Der må helst ikke skabes for meget luft i massen.

Stil den på køl til den har sat sig lidt. Kom massen i en sprøjtepose med den ønskede tyl.

5
Pynt

Se billederne for inspiration.

6
Samling

De små mørdejsblomster fyldes halvt med saltkaramel og bagefter med hindbær/limecreme. Stil på køl til de har sat sig helt. Pynt med en fin lille ”klat” chokoladeganache på toppen og pynt af med et rosenblad og et hindbær.

Forførende chokoladefristelser fra program 5 i Den Store Bagedyst – opskriften kan også findes på dr.dk/mad

Den_store_bagedyst_2015

GemGem