17. november 2015
Æblekage med marcipan
8-10 personer
Ingredienser
Æblekage
100 g lyst rørsukker
100 g smør, blødt
2 store æg
100 g revet rå marcipan
150 g hvedemel
2 stk. bagepulver
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
500 g økologiske æbler, revet (gerne med skral)
70 g fint hakket mandler
Mascarponecreme
250 g mascarpone
2,5 dl piskefløde
2 tsk kanel – til drys
Fremgangsmåde Udskriv
Æblekage
Sukker og smør æltes sammen. Tilsæt æggene og den revet marcipan. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen. Rør rundt og tilsæt citronsaften og citronskal. Æblerne rives og vendes i dejen sammen med de hakkede mandler. Jeg brugte RIG-TIG nye springform, som har form som en ring (men ellers brug en alm. bageform. huske bagetiden kan ændres efter formen). Bag ved 175 grader varmluft i 25-35 min. Lad den køle af inden kagen frigøres fra formen og placeres på et kagefad.
Mascarponecreme
Kom begge dele op i en skål, og pisk det til en let og luftig creme – vil meget gerne skille – så vær forsigtig. Ikke overpisk den. Tilsæt evt. lidt citronsaft. Kom cremen ovenpå kagen, evt. sprøjt nogle flotte toppe og drys med kanel.
Æblekage med marcipan