Æbletærte med mazarin og æblekompot // efterårstærte
15. oktober 2017

Æbletærte med mazarin og æblekompot // efterårstærte

6-8 personer

Ingredienser

MØRDEJ

150 g FINAX Kage hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

MAZARINFYLD

100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
1 æg, str. M
1/2 citron, saft
50 g god mørk chokolade

ÆBLEKOMPOT

2 blade husblas
450 g skrællet æbler
100 g lysr rørsukker
2 økologisk citroner, saften og skal
65 g brun farin

I øvrigt

1 dl flødeskum
skovsyrer

Fremgangsmåde Udskriv

1
MØRDEJ

Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad,og læg den på køl i mindst 1 time.

2
MAZARINFYLD

Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper. Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i massen til den er homogen. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse. Kom dejen op i tærteformen og fjern overskydende dej. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte, og bag tærten ved 210 grader (190 grader varmluft) i ca. ca. 20 min. Lad tærten køle helt af i formen. Smelt chokoladen i microbølgeovnen eller over vandbad. Pensl eller smør den smeltede chokolade ud over tærten. Stil tærten på køl i 10 min.

3
ÆBLEKOMPOT

Udblød husblassen i koldt vand. Skræl æblerne og fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker. Kom æblestykkerne op i en gryde sammen med sukkeret og citron (både skal og saft). Kog æblerne i ca. 5-10 min. Tilsæt herefter brun farin, og lad det små simre i 15-20 min. Æblerne burde være kogt ud til mos (de må gerne have lidt struktur) – knug husblassen fri fra vand og rør den ud i æblemossen. Lad kompotten køle en smule inden den fordeles på tærten.

4
I øvrigt

Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum og server den til tærten, eller ansæt en fin perlekant af flødeskum langs tærtens kant.

Finax

Æbletærte med mazarin og æblekompot en vaske ægte efterårstærte! Den ser ikke kun god ud, den er GOD! Lige som en æbletærte skal være efter vores mormødre.

Denne æbletærte har en lille smag og kan minde lidt om en gammeldags æblekage. Mørdejen har en særligsprødhed, og det skyldes brugen af det nye KAGE HVEDEMEL fra Finax. Kage hvedemelet indeholder mindre gluten end alm. hvedemel, hvilket vores kager er rigtig glade for.

Efterårsferien står for døren og hvilken bedre anledning til at fejre ferien i, end sådan en lækker æbletærte.  Ja, jeg spørger bare.

Opskriften er udvilket og betalt af FINAX (sponsoreret)