10. marts 2016
Blåbærtærte med lime og chokolade
8-10 personer
Ingredienser
Mørdej
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
Marcipanfyld fyld
150 g ren rå marcipan
75 g smør, blødt
80 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
1 nip salt
1 spsk hvedemel
1 økologisk lime, saften og skallen heraf
Chokoladecreme
100 g mørk chokolade 70 %
1 dl piskefløde
Pynt
250 g blåbær, friske
50 g hvid chokolade, høvlet
1 økologisk lime, skallen heraf
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Sigt mel og flormelis i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og kom den ned i en form (jeg brugte en aluminiumsform med løs bund).
Marcipanfyld fyld
Ælt rå marcipan, smør og sukker godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper. Rør et æg af gangen i massen. Rør salt og mel i massen til den er homogen, tilsæt limeskal og -saft. Kom massen op i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad tærten køle helt ned inden der hældes chokoladeovertræk på.
Chokoladecreme
Fløden varmes op i en gryde, må ikke koge. Chokoladen hakkes fint og kommes på en skål. Den varme fløde hældes over chokoladen. Den røres ensartet og glat med en dejskraber i cirkulære bevægelser – vær forsigtig. Hæld den forsigtig over den afkølede tærte. Lad den stå og sætte sig, inden du pynter den.
Pynt
Se billederne for inspiration.
Blåbærtærte
Denne blåbærtærte smager fantastisk! Den kan varieres på alle måder, du kan bruge dine ynglings frugter/bær. Tilføje mazarinmasse dit ynglings krydderi eller smag 🙂 Bare slip fantasien løs. Blåbær kan fås billigt i dit supermarked lige pt., hvorfor jeg har valgt blåbær.