Børnevenlig lagkage med chokolade og jordbær – discolagkage – glaze
3. februar 2017

Børnevenlig lagkage med chokolade og jordbær – discolagkage – glaze

12-14 personer

Ingredienser

CHOKOLADEBUND

3 æg, str. M/L
250 g lyst rørsukker
150 g smør
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
35 g kakao

JORDBÆRMOUSSE

5 blade husblas
1 god vaniljestang
3 spsk lyst rørsukker
300 g jordbær
1 stor økologisk citron, saften og skallen heraf
5 hele sorte peberkorn
3 dl piskefløde

Glaze

2,5 blade husblas
110 g hvidt sukker
100 g sødmælk
120 g god hvid chokolade, fint hakket
125 g mirror gelé (kan undlades og erstattes med 1 bl. husblas)
lidt hvid, pink og sølv pulverfarve eller pastafarve

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADEBUND

Pisk æg og rørsukker til en hvid og luftig æggesnaps. Smelt smørret ved svag varme. Bland hvedemel, bagepulver og kakao og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen, mens du tilsætter det smeltede smør. Fyld dejen i en justerbar kagering (22 cm i diameter). Bag bunden midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter til bunden har sat sig. Lad bunden køle af i formen, inden den skæres fri.

2
JORDBÆRMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Skyl citronen og riv skallen meget fint. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, jordbær, citronskal og -saft samt peberkorn op i en lille gryde og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad det småsimre i 5 minutter under låg. Passér det igennem en sigte for at adskille jordbærsaften fra jordbærkompotten. Kasser jordbærkompotten. Rør den udblødte husblas ud i den varme jordbærlage. Pisk fløden til let skum og rør en tredjedel af den letpiskede fløde sammen med jordbærsaften. Kom nu jordbærfløden over i den resterende letpiskede fløde. Vend det forsigtigt sammen til en ensartet jævn mousse. Hæld moussen på sprøjtepose.

3
Opbygning

Placer chokoladebunden i midten af en justerbar kagering (24 cm i diameter) og et stykke kageplast langs kanten. Sprøjt jordbærmousse rundt langs kanten og henover chokoladebunden. Giv kagen nogle lette bank og glat overfladen med en kagespartel. Stil kagen på frost i mindst 4 timer eller natten over.

4
GLAZE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Hæld sukker og sødmælk op i en gryde og bring det i kog ved middelvarme. Sukkeret skal være smeltet. Den hakkede hvide chokolade kommes op i en høj kande. Hæld den varme mælkebladning op til chokoladen. Tilsæt den udblødte husblas og mirror gelé. Tilsæt hvid pastafarve og blend det sammen med en stavblender. Tag herefter lidt fra til at farve pink og sølv (se evt. videoen). Det er vigtigt stavblenderen kommes i uden af skabe lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden imens der blendes. Bland de tre farver sammen og lad glazen køle ned til ca. 35 grader.

Befri kagen fra formen og kageplast. Placer kagen på et stykke kagepap, som er lidt mindre end kagensomkreds eller på en kagerist med en bradepande under. Hæld glazen udover kagen. Dekorer med det du synes – brug billedet til inspiration.

Lagkage med glaze

Denne lagkage med marmoreret glaze er specielt lavet til min elskede datter, som skulle til discofest i børnehaven. Hun ønskede sig en rigtig discokage – og ja, sådan en kan med garanti laves på mange måder og ikke mindst lidt mere børnevenlig i udseende, men nu er det jo mig, som skal lave kagen 😉 Derfor er der mindst lige så meget Ditte ind over. Jeg elsker jeg kan være barnlig i mit udstyk, når det gælder kager til min datter – så skal fantasien slippes løs!

Denne lagkage er som sagt lavet til min datters børnehave og er lavet med chokoladebund og jordbærmousse (hendes yndlingssmage, og ønsker). Den blev spist hurtigtere end du kan sige kage 😀

Se min how to video, hvor jeg viser teknikken bag min marmorerede/flerfarvede glaze og bliv kniv skarp til det.

Glaze_lagkage

Glaze_lagkage2