9. december 2015
Cheesecake – Ris a la mande kage
8 personer
Ingredienser
Marcipanbund
100 g smør
100 g lyst rørsukker
1 vaniljestang
2 æg str. M/L
250 g ren rå marcipan
50 g hvedemel
Ostemasse
3 bl. husblas
300 g flødeost, naturel
1 dl cremefraiche 18 %
95 g flormelis
1 god vaniljestang
½ øko citron, skal og saft
3 dl piskefløde
50 g mandelsplitter
Kirsebærgelé
2,5 blade husblas
1,5 dl god kirsebærsauce
0,5 dl vand
Herudover
ca. 20 amorane kirsebær til pynt
lidt mandelsplitter til pynt
Sølvstøv
Fremgangsmåde Udskriv
Marcipanbund
Smør, sukker og vanilje piskes sammen, og æggene tilsættes et af gangen. Det skal piskes godt og luftigt. Riv marcipan og tilsæt den sammen med melet. Pisk til en ensartethed masse. Kom massen i en justerbar kagering ca. 16 cm i diameter. Bag til den er lysebrun ved 180 grader varmluft i 10-20 minutter. Køl bunden helt af inden du placerer et stykke kageplast langs kanten.
Ostemase
Læg husblas i blød. Rør flødeost, cremefraiche, flormelis, vanilje og citronskal sammen. Citronsaften varmes i microovnen. Knug husblas fri for vand og smelt det i den varme citronsaft. Kom citronsaften op i flødeosteblandingen, og rør hurtigt rundt. Pisk fløden til flødeskum og vend det i flødeosteblandingen. Til sidst vendes mandelsplitterne i cheesecremen. Hæld massen over marcipanbunden og glat overfladen jævn. Stil den på frost i ca. 2 timer (eller natten over).
Kirsebærgelé
Læg husblas i blød i koldt vand indtil brug. Varm kirsebærsauce og vand op i en gryde, og smelt den udblødte husblas heri. Lad det svale på køkkenbordet, indtil den er lillefinger varm, og hæld den forsigtigt over chessecaken. Stil den tilbage på køl i ca. 1 time.
Herudover
Befri cheesecaken fra kagering og kageplast, og placer den på et fad. Pynt med amorane kirsebær, mandelsplitter og sølv støv.