Drejebog – sådan bruger jeg den
18. januar 2022

Drejebog – sådan bruger jeg den

De sidste mange år har jeg arbejdet med mig selv – og det bruger jeg blandt andet min Drejebog til. Arbejdet for at blive en bedre version af mig selv. Jeg har (og er stadig) på en rejse imod at blive mit allerbedste jeg. Selvudvikling er for mig interessant og givende – både i forbindelse med mig selv men i den grad også i forbindelse med andre mennesker omkring mig.

Jeg arbejder med mig selv dagligt og på mange forskellige måder. Jeg mediterer, jeg løber, jeg går til Body SDS, healing og rådfører mig også af og til med diverse coaches, rådgivere og lignende for at bevæge mig selv – og dermed også min virksomhed – i en bestemt retning. Men jeg tror, at den allervigtigste selvhjælpsrutine jeg har, er at skrive i Drejebog. Jeg har skrevet om mange af mine faste rutiner til selvudvikling her og her.

Drejebogen til personlig udvikling og til udvikling af min virksomhed

Jeg har altid set mig selv og min virksomhed som fælles. Fælles i den forstand, at jeg ER min virksomhed, og min virksomhed ER mig. For at min virksomhed kan vækste, må jeg også selv vokse. Blot ét eksempel ud af mange. Derfor bruger jeg personligt min Drejebog både privat og i/til mit erhverv. Når det er sagt, så kan du sagtens bruge min selvhjælpsbog udelukkende på den private rejse, hvis du ikke har en virksomhed eller blot ikke ønsker at kombinere de to. Eller også hvis du ikke deler samme syn som jeg, at du ER din virksomhed.

Jeg er selvstændig og snakker derfor meget i virksomhed, men er du ansat kan du se det som DIT job, DIN karriere, DIT erhverv.

I dette blogindlæg vil jeg rigtig gerne uddybe, hvordan du kan bruge Drejebogen til personlig og privat udvikling.

Sådan bruger jeg Drejebogen til selvudvikling i hverdagen

Jeg udviklede Drejebogen efter jeg i mange år har skrevet alle mine tanker ned i forskellige hæfter, notesbøger osv. I mange år havde jeg udfyldt Drejebogen men bare på blankt papir. Jeg har altid delt en masse om min personlige rejse og derfor har jeg også ofte fået spørgsmål omkring, hvordan jeg helt konkret gør. Derfor lavede jeg Drejebogen; skrev overskrifterne ned, så andre kunne lade sig inspirere. Skrev forklaringer ned, så også de kunne inspirere andre. Jeg gjorde også plads til tanker – linjer til at lade ordene og tankerne tage deres plads.

Overordnet fokus

Drejebogen er delt op i to forskellige fokuspunkter: overordnet og månedligt fokus.

Overordnet fokus bygger langt de fleste gange på et år frem i tiden – ikke at det ikke kan ændres og justeres undervejs, men typisk tænker jeg et års tid frem. Jeg udfylder først min bucket-liste. Her beskriver og klarlægger jeg mine drømme.  Jeg sætter også min personlige målsætning. Jeg nedskriver min vision og dermed mine mål for fremtiden. Jeg beskriver mine kernefunktioner og dermed min mission. Samtidig klargører jeg de egenskaber og værdier, som jeg ønsker at knytte mig selv til. Til sidst i målsætningen forkuserer jeg på, grundlaget for min eksistens og dermed mit formål.

JEG ER – for mig de mest kraftige ord, man kan sige til sig selv. Jeg bruger ordene til at manifestere hvad jeg er lige nu og hvad jeg gerne vil være. Jeg skriver løbende mine positive tanker ned. Ligeledes går jeg også tit tilbage til mine nedskrevne positive tanker. Det er den største inspirationskilde for mig selv.

Og vigtigt! Mit PYT! felt. Alt jeg ikke har kontrol over, ikke kan styre, intet kan gøre ved, bliver skrevet ned her.

Månedens fokus

Ligesom jeg sætter et fokus for et års tid frem, sætter jeg også fokus for hver eneste måned. For mig fungerer det godt at tage “godt” hul på en ny måned – en ny tid, men også at sige “farvel” til forrige måned. Det giver mig mulighed for at følge op på mine egne målsætninger og samtidig at sætte nye.

Jeg udfylder en bucket-liste for kortsigtede mål. Jeg fastsætter mig også på konkrete og specifikke kerneværdier, som der skal ekstra fokus på denne måned. Ting der skal ordnes eller ting jeg skal have overstået skriver jeg på min to do-liste.

Hver måned stiller jeg mig selv 5 personlige spørgsmål – som jeg også besvarer. Svarene bruger jeg til at blive mere bevidst omkring mig selv – er jeg dér, hvor jeg vil være? Jeg reflekterer også hver måned over mine vaner – både de gode og de dårlige. Hvilke vil jeg ændre? Hvilke vil jeg droppe? Hvilke vil jeg fokusere mere på?

Et krusedullefelt – et pusterum for fri leg og frie tanker – har jeg også brug for. Jeg har også brug for at give slip. Alle de dårlige tanker, personer, negativ energi osv. bliver skrevet ned her. Og til sidst skriver jeg hver måned et takkebrev. Takker andre eller mig selv for gode eller dårlige ting. Dårlige ting med henblik på at takke for nu at være fri for dem, eller takke for nu at vide at det var/er dårligt.

Tanker der fylder har fået en masse plads, så tankerne kan få frit løb. I Drejebogen har jeg skabt et status hjul, hvor jeg giver mig selv point og løfter mig selv. Jeg straffer aldrig mig selv men gør mig selv opmærksom på, hvad der skal forbedres og hvordan.

Afrunding

Til sidst i Drejebogen følger jeg op på mig selv, mine drømme, mål osv. Samtidig gør jeg klar til min nye Drejebog – mit nye kapitel.

Husk at det er DIT liv, DIN rejse, DIN bog. Brug Drejebogen til selvudvikling i dit gear, på din måde og som du vil. Den er til inspiration men i særdeleshed også til frirum. Skab din egen rejse.