Den betænksomme julegave // Kählers opbevaringsdåser
13. december 2017

Den betænksomme julegave // Kählers opbevaringsdåser

Snebolde: ca. 20-25 styks
Snefnug // Brunkage: ca. 40 brunkager

Ingredienser

Snebolde

50 g brændte mandler
25 g god mælkechokolade
25 g nougat
200 g ren rå marcipan
100 g god hvid chokolade
1 spsk flormelis
1 tsk sølvstøv

Brunkagedej

125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
2 tsk CAKE FACTOR, mit kagekrydderi
2 tsk natron
1 æg, str. M/L
500 g kage hvedemel eller alm. hvedemel
et nip salt

Glasur til brunkage

100 g flormelis
30 g past. æggehvide
lidt hvidt sukker

Fremgangsmåde Udskriv

1
Snebolde

Hak de brændte mandler i en mini hakker helt fint. Smelt mælkechokolade og nougat over vandbad, og rør det sammen med de hakkede mandler til en praline. Stil det på køl indtil det er fast nok til at trille små kugler af det. Herefter trilles 20-25 små ens kugler. Stil dem på køl i 30 minutter. Del marcipanen op i 20-25 bolde og flad hver bold ud i hånden og fold marcipanen omkring en lille pralinkugle. Stil herefter alle sneboldene på køl, imens den hvide chokolade smeltes/tempererers. Tril herefter alle sneboldene i den hvide chokolade. Når chokoladen har sat sig, trilles alle kuglerne i flormelis og sølvdust, som er vendt sammen i en skål eller pose.

2
Brunkagedej

Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde og bring massen i kog. Tilsæt krydderiet og natron. Lad massen boble let op og tag gryden af varmen. Lad det køle lidt af. Sigt melet i en røreskål og kom den lune smørblanding op til melet. Rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Kom brunkagedejen i en frostpose og læg den på køl natten over. (Dejen kan holde sig på køl i 3-5 dage).

Rul dejen ud og udstik de julemotiver du ønsker (husk at stikke små huller i kagerne, hvis du ønsker de skal hænges op). Bag brunkagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter.

3
Glasur til brunkage

Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur. Dekorer dine brunkager som du ønsker – brug evt. billedet til inspiration.

Snebolde og brunkager med Kähler

Jeg elsker at give gaver!  Derfor har jeg lavet disse snebolde og brunkager af en særlig årsag. Glæden ved at give en gave, hvor der er lagt lidt personlighed i. Det er en sand fornøjelse. Gode, nemme og smukke gaver, hvor jeg selv kan være med til at gøre den lidt personlig på den ene eller anden måde.

Kähler Design er kommet med de smukkeste opbevaringsdåser. Jeg får sådan lyst til at skrive kagedåser! For det er, hvad de ér i min verden. Men faktisk er designet lavet med stor omtanke for brugervenlighed selv efter jul. Designet er roligt, stilfuldt og enkelt, hvilket gør de klæder indretningen jul eller ej. Jeg er overbevist! De passer perfekt ind på mit lille kontor til opbevaring af diverse bånd og nips ting. Synes de er vanvittig smukke!

Sponsoreret af Kähler

Værdifulde gaver

For mig er det hyggeligst at give en gave, hvor jeg har kunne sætte mit personlige præg på gaven og dermed lagt lidt flere tanker bag. Forstået på den måde, at sådanne dåser ville jeg aldrig kunne give uden at fylde noget i dem. Lidt ligesom man ikke giver en tom pung i gave. I bund og grund kan du fylde alt ned i disse dåser og på den måde give dem lidt personlighed. Selve opbevaringsdåsen i sig selv er en smuk gave, men gaven får bare en større betydning ved at blive fyldt med lidt kærlighed og omtanke.

Jeg valgte at fylde mine opbevaringsdåser aka kagedåser med lidt sødt fra mit køkken.

Hjemmelavede luksus snebolde med brændte mandler og brunkager forklædt som snefnug. Den perfekte værtgave til juleaften. Hvis du juleaften har fået til opgave at have konfekten eller småkagerne med, kan du jo give det i disse smukke dåser fra Kähler, Hammershøj serien. Den sødeste tanke forklædt som værtsgave. En gave jeg ville blive utrolig glad ved. Der er nemlig lagt tanker bag.

De smukke opbevaringsdåser fra Kähler, Hammershøj design klæder mit lille kontor, og her kommer de til at stå efter jul og pynte indtil næste år. Hvor de igen skal fyldes med lækkerier! Synes altid man kan bruge gode opbevaringsbøtter.

Konkurrence // Julekonkurrence 

Højtiden byder på mange søde fristelser, og de skal selvfølgelig serveres smukt. Så kender du en, som du mener, fortjener en præmie, der kan danne ramme om julens mange små hyggestunder.
Så kan du lige nu deltage i Kählers store julekonkurrence. Hver mandag poster Kähler en ny inspirerende julevideo, og sætter samtidig alle de Kähler-design, der er med i videoen, på højkant. Alt du skal gøre er at skrive navnet i kommentartråden på den person, du synes, fortjener at vinde inde på Kählers facebookside.

GemGem