Fastelavnsboller med solbærremonce og blåbær
28. januar 2017

Fastelavnsboller med solbærremonce og blåbær

9 store boller eller 12 små

Ingredienser

Dej

1,4 dl sødmælk
30 g gær
1 æg, str. M/L
20 g lyst rørsukker
90 g smør, smeltet
300 g hvedemel
1 knvsp salt

Solbærremonce

50 g lyst rørsukker
50 g ren rå marcipan
50 g blødt smør
2 spsk solbærstøv

SAMLING

3 friske blåbær til hver bolle
1 æg, til pensling

Glasur

100 g flormelis
1 past. æggehvider (prøv dig frem)
rosa pastafarver
lidt solbærstøv
rød skovsyrer

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Opløs gæren i mælken. Rør ægget og sukker i mælkeblandningen. Smelt smørret og hæld det i mælkeblandningen. Sigt mel og salt i, og ælt dejen godt sammen – gerne 10-15 min. for at opnå en silkeblød dej. Læg dejen op i en stor skål, og dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil dejen til hævning i 1 time.

2
Solbærremonce

Ælt alle ingredienser godt sammen.

3
Samling

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en 0,5 cm tykkelse.
Skær 9 eller 12 ens stykker. På hvert stykke lægges en tsk solbærremonce og læg 3 friske blåbær. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud. Vend bollerne, så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 30-60 min.).  Pensl dem med ægget (sammenpisket) og bag fastelavnsbollerne ved 200 grader varmluft i 13-16 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

4
Glasur

Pisk flormelis og æggehvider sammen til en sej glasur og indfarv glasuren med rosa farve. Afsæt en smule glasur på hver bolle og drys med lidt solbærstøv. Pynt af med skovsyrer.

Endnu en fastelavnsbolle er kommet til! Denne gang med en solbærremonce og friske blåbær, mums det er lækkert og en smule anerledes – men de skal helt klart laves igen! Fastelavn er en farlig tid 😉 MUMS jeg kan spise mange boller!!

Er du på udkig efter endnu flere af mine opskrifter? Du finder mine nyeste opskrifter uge for uge inde på Klub Ditte Julie.

fastelavnsboller_ditte_julie_jensen1

Find mange flere af mine opskrifter på fastelavnsboller i blogindlægget her.