Girly pink lagkage med hvid chokolade, skovbær og hindbær
24. marts 2017

Girly pink lagkage med hvid chokolade, skovbær og hindbær

12-14 personer

Ingredienser

Blondie – bund

140 g smør
140 g god hvid chokolade
3 æg, str. M/L
75 g lyst rørsukker
60 g hvedemel
1 nip salt

Skovbærcreme

2 blade husblas
200 g frossen skovbærblanding
70 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
1 tsk. majsstivelse (maizena)
1 spsk. vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M/L
20 g smør, koldt

Hindbærmousse

2,5 blade husblas
1 god vaniljestang
2,5 spsk lyst rørsukker
250 g hindbær
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
2,5 dl piskefløde

Marcipanomslag

200 g ren rå marcipan
100 g flormelis
30 g glukosesirup
1 dl piskefløde, til opsmøring
lidt rose/pink pastafarve

I øvrigt

bær, jordbær, hindbær m.fl., friske
roser eller andre spiselige blomster, friske
sukkerperler eller lakridskugler

Fremgangsmåde Udskriv

1
Blondie – bund

Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen. Hæld dejen op i en justerbar kagering (24 cm i diameter). Bag bunden ved 180 garder varmluft i 25-30 minutter. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra formen og rengør formen. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.

2
Skovbærcreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Kog skovbær, sukker og citronsaft op, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen, og mos det groft med en gaffel. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset. Hæld æggeblandingen i en tynd stråle ned i skovbærmosen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og svaler i 5 minutter. Rør små tern af koldt smør i cremen. Tilsæt til slut den udblødte og afdryppede husblas direkte til cremen. Lad cremen svale, til den er håndvarm, og fordel den hen over bunden. Glat overfladen. Sæt kagen på køl i 1 time, til skovbærcremen har sat sig.

3
Hindbærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, hindbær, fintrevet citronskal og citronsaft op i en lille gryde i 10 minutter. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med bærsaften (gerne over 3 omgange). Hæld forsigtigt hindbærmoussen ud over skovbærcremen. Giv kagen nogle lette bank, og stil kagen tilbage på køl i mindst 2 timer – gerne natten over.

4
Marcipanomslag

Ælt det hele godt sammen. Kom massen op i en pose og læg på i 30 minutter. Befri kagen fra formen og kageplasten. Pisk fløden til flødeskum og smør kagens kant op med flødeslum. Udrul marcipanen til et omslag/kant, som passer til kagen og rul den herefter omkring kagen.

5
I ØVRIGT

Dekorere kanten med friske bær, pynt og spiselige blomster.

GIRLY pink lagkage

Er der noget bedre end en fin GIRLY pink lagkage med en blondie bund (hvid chokolade brownie), en skovbærcreme med en syrlig hindbærmousse. Jeg lavede denne lagkage til min svigermors fødselsdag, og den blev spist op!

Kagen er fryseegnet. Du kan sagtens lave (støbe) hele kagen, og fryse den ned i formen. Lad den tø op i køleskabet natten over, dagen inden den skal nydes.

lagkage med hvid chokolade

girly lagkage med roser

GemGem