Jordbærtærte med jordbærmousse og jordbærroser
12. juni 2017

Jordbærtærte med jordbærmousse og jordbærroser

8 personer

Ingredienser

MØRDEJ

150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

JORDBÆRMOUSSE

1 blad husblas
150 g jordbær
1/2 vaniljestang
1 spsk lyst rørsukker
1/2 citron, saften
5 hele peberkorn
1 dl piskefløde

VANILJECREME

1/2 polynesisk vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
20 g maizena majsstivelse
2 dl sødmælk
2 æggeblommer
1 dl piskefløde

MAZARINFYLD

100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
1 æg, str. M
1/2 citron, saft

I øvrigt

50 g god mørk chokolade
100 g friske jordbær
spiselige blomster
frysetørrede jordbær

Fremgangsmåde Udskriv

1
MØRDEJ

Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

2
JORDBÆRMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Hæld vaniljesukker, sukker, jordbær, citronsaft og peberkorn op i en lille gryde og varm det langsomt op under låg (det er vigtigt saften ikke fordamper). Bring det i kog -sukkeret skal været opløst. Tag den af varmen. Sigt kompotten, og rør den udblødte husblas direkte ud i den varme jordbærsaft og lad det svale, til det er lunt. kasér jordbærrene. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend flødeskummet i den varme jordbærlage ad tre omgange. Hæld jordbærmoussen op i en sprøjtepose og støb nogle moussebomber i 4 cm i diameter af silikone. Stil dem på frost i mindst 2 timer.

3
VANILJECREME

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rør maizenaen ud i æggeblommerne og tilsæt 2 spsk mælk, vaniljesukker og resten af sukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle imens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op. Sæt cremen i køleskab til den er helt kold.

4
MAZARINFYLD

Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper. Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i massen til den er homogen.

Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse. Kom dejen op i tærteformen (alle forme kan anvendes – jeg brugte en aflangtærteform fra patisse) og fjern overskydende dej. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. ca. 20 min. Lad tærten køle helt af i formen.

5
I øvrigt

Smelt chokoladen i microbølgeovnen eller over vandbad. Pensl eller smør den smeltede chokolade ud over tærten. Stil tærten på køl i 10 min.

Pisk den kolde vaniljecreme lind. Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum og vend det sammen med vaniljecremen. Smør vaniljecreme ud over tærten, gem resten i en skål til servering. Befri moussebomberne fra formene og dekorer tærten med moussebomber, jordbærroser, spiselige blomster og drys med frysetørrede jordbær.

En ÆGTE sommerklassiker

Sommeren skal vidst hjælpes lidt på vej! Jeg har derfor bagt en ÆGTE sommerklassiker – nemlig jordbærtærte. Jordbærtærte er for mig smagen af sommer og ikke mindst en af de bedste tærter der findes. Alt ved den er bare MUMS! Men nogle gange skal klassikere tvistes lidt, for evt. at blive endnu bedre.

Min jordbærtærte, den helt klassiske kan du finde her på bloggen – direkte link til jordbærtærten. Men du må ikke snyde dig selv for denne version – jordbærtærte med jordbærmousse og jordbærroser. (Se tekniken med jordbærroserne her)

jordbærtærte_jordbærmousse_Ditte_julieGreengate_Dittejulie_jordbærtærte