28. november 2016
Jule cookies med hvid chokolade, pistacienødder og appelsin
Ca. 25 cookies
Ingredienser
Jule cookies
125 g blødt smør
125 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg, str. M/L
1/4 tsk salt
180 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
100 g god hvid chokolade
80 g usaltet pistacienødder
80 g syltet appelsinskal
Fremgangsmåde Udskriv
Jule cookies
Kom smør, rørsukker og vaniljesukker op i en skål, og ælt det sammen med hænderne. Tilsæt ægget og salt, og sigt herefter hvedemel og bagepulver i dejen – ælt det godt sammen. Hak chokoladen og pistacienødder groft, og ælt det i dejen sammen med syltet appelsinskal. Placer klumper af cookiedejen med en spiseske på en eller flere bageplader beklædt med bagepapir. Jeg placere 9 klumper på hver bageplade ad gangen (de flyder nemlig ud). Bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 8-10 min. De skal være gyldnede i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.
De kan sagtens fryses ned – så lav gerne dobbelt portion, og hav altid lidt lækre jule cookies i fryseren, hvis gæsterne skulle komme lidt uanmeldt her i julen :).
Julen er skudt igang, og det kræfter en lidt for lækker jule cookie opskrift. Jeg er en rigtig julehygger, eller jeg vil i hvert fald gerne være det 🙂 Jeg lavede sidste år en julekalender fyldt med gode juleopskrifter i hele december her på bloggen. Jeg har desværre ikke haft tiden i år, til at finde på 24 nye opskrifter, men jeg gætter min julekalender fra sidste år på igen, så I ikke skal lede efter opskrifterne. Meeeeeeeen jeg har allerede planlagt en masse nye juleopskrifter til jer, så nogle dage vil der komme hele 2 opskrifter – det er vel JUL 😉
Disse sprøde jule cookies med en sej og blød midte fyldt med hvid chokolade, pistacienødder og appelsin, kan også laves med mandler og tranebær. “Grunopskriften” på mine cookies, er udarbejdet sådan, at du altid kan skifte nødder og chokolade ud til dine yndlings tørrede frugter, nødder og chokolade mv.