Juleboller med mørkremonce og kirsebær
12. december 2016

Juleboller med mørkremonce og kirsebær

10-13 boller

Ingredienser

Juleboller

140 ml sødmælk
30 g gær
1 æg, str. M/L
20 g lyst rørsukker
90 g smør
300 g hvedemel
1 nip salt
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1 tsk kardemonne
1 æg, pensling

Mørkremonce

70 g brun farin
70 g ren rå marcipan
70 g smør, blødt

Kirsebærkompot

200 g amerana kirsebær uden saft
1 dl saft/lage fra amerana kirsebær
1 spsk. lyst rørsukker 1
tsk. majsstivelse (maizena)
1 spsk. vand

Glasur

4 spsk flormelis
1 spsk amerana kirsebærlage
1 spsk kirsebærstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Juleboller

Lun mælken og opløs gæren i mælken. Rør ægget og sukker i mælkeblandningen. Smelt smørret og rør det i. Sigt mel, salt og krydderier i og ælt dejen godt sammen. Dæk dejen med et viskestykke. Lad den hæve 1 time et lunt sted.

2
Mørkremonce

Ælt alle ingredienser godt sammen.

3
Kirsebærkompot

Kog kirsebær, kirsebærsaft/lag og sukker op. Lad det simre 10-15 minutter. Rør majsstivelsen ud i lidt vand, og jævn kirsebærfyldet med majsstivelsen. Lad kirsebærrene koge igennem et par minutter, når majsstivelsen er tilsat. Køl det helt af.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en 0,5 cm tykkelse. Skær 12 ens stykker. På hvert stykke lægges en spsk. kirsebærkompot og en spsk. remonce. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud. Vend bollerne, så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (30-60 minutter). Pensl dem med ægget (sammenpisket) og bag julebollerne ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

4
Glasur

(Målene er ca. – synes det er så svært at veje glasur af) Rør det godt sammen og fordel glasuren på bollerne. Drys af med kirsebærstøv.

Juleboller

Lækre juleboller med mørkremonce, kirsebærkompot og kirsebærglasur. En smuk julebolle, som den hurtige vil se minder om en fastelavnsbolle 😉 Jeg er kæmpe fan af den gamledags fastelavnsbolle og tænke sådan en må også kunne forklædes i julen, som en julebolle med forfriskende juletoner. I må prøve dem!

skaermbillede-2016-12-11-kl-21-56-33

GemGem