5. december 2016
Juleflødeboller med chaiskum
12-14 flødeboller
Ingredienser
Juleflødeboller med chaiskum
Fremgangsmåde Udskriv
Juleflødeboller med chaiskum
Sukker, vand og glukose sirup varmes op i en gryde til 117 grader. Imens piskes æggehviderne let. Når sukkermassen har en temperatur på 117 grader, hældes den ned til æggehviderne i en tynd stråle imens der piskes. Pisk nu til sejt flødebolleskum – tager tid.
Mål krydderierne af i en skål og bland sammen. Tilsæt flødebolleskummet. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose, og klip et tilpasset hul. Fyld flødebolleskallerne op med skum.
Udrul den rå marcipan i lidt flormelis. Udstik nogle bunde, som passer til flødebolleskallerne. Placer en bund på alle flødebollerne og vend dem om. Smelt evt. lidt mørk chokolade og lav nogle fine blade ud af den rå marcipan, og pynt af med dem (den smeltede chokolade skal fungere som lim til marcipanbladende).