Juleflødeboller med chaiskum
5. december 2016

Juleflødeboller med chaiskum

Ca. 14 flødeboller

Ingredienser

Juleflødeboller med chaiskum

ODENSE, flødebolleskaller – kan købes på deres hjemmeside
150 g hvidt sukker
0,5 dl vand
80 g glukose sirup
100 g past. æggehvider
150 g rå marcipan
0,5 tsk. stødt kardemomme
1 kvsp. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
0,5 tsk. stødt nelliker
Evt. 100 g mørk chokolade til pynt/lukke bunden med

Fremgangsmåde Udskriv

1
Juleflødeboller med chaiskum

Sukker, vand og glukose sirup varmes op i en gryde til 117 grader. Imens piskes æggehviderne let. Når sukkermassen har en temperatur på 117 grader hældes den ned til æggehviderne i en tynd stråle imens der piskes. Pisk nu til sejt flødebolleskum. Tager tid.
Mål krydderierne af i en skål og bland sammen, og tilsæt flødebolleskummet. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose, og klip et tilpas hul, og fyld flødebolleskallerne op med skum.

Udrul den rå marcipan i lidt flormelis, og udstik nogle bunde, som passer til flødebolleskallerne. Placer en bund på alle flødebollerne og vend dem om.
Smelt evt. lidt mørk chokolade og lav nogle fine blade ud af den rå marcipan, og pynt af med dem (den smeltede chokolade skal fungere som lim til marcipanbladende).

Glædelig 5. december !!!

De er super lækre og smager virkelig af jul! 🙂 Da jeg lavede dem spiste vi ikke dem alle, og jeg havde dem liggende på køl i ca. 5 dage – og de var stadig GODE ! Nogle af de bedste juleflødeboller jeg selv har smagt.

juleflødebolle_chaiskum1
juleflødebolle_chaiskum3