26. november 2017
Julekage med marcipan, æble og tranebær // CHRISTMAS CAKE
14-16 personer
Ingredienser
BUND
TID TIL KAGE, side 96 – marcipanbunde.
Jeg undlod pistacienødderne, og erstattede dem med mandler, for at få en mere julet variation. Jeg bagte kun en bund (22 i diameter).
ÆBLEKOMPOT
TID TIL KAGE, side 131 – æblekompot
Jeg lavede dobbelt portion.
ÆBLEMOUSSE
TID TIL KAGE, side 132 – æblemousse
Jeg lavede dobbelt portion, som i æblekompotten.
TRANEBÆRMOUSSE
TID TIL KAGE, side 166 – tranebærmousse
Denne portion var helt fin for mig. Passede godt.
SMØRCREME
TID TIL KAGE, side 144 – smørcreme
pastafarve – grøn og brun
kakaopulver
GLAZE
TID TIL KAGE, side 74 – glaze
rød pastafarve
spiseligt guldstøv/gulddust
Bonus info – i opskriften står der “mirror gele” – faktisk har Bilka og Føtex fået “Kage gele”, som er det passe og kan anvendes. Ellers kan du bruge denne glaze opskrift med kondenseret mælk.
Pynt
chokoladekugler
spiseligt guldstøv/gulddust
Chokoladepynt
Fremgangsmåde Udskriv
BUND
TID TIL KAGE, side 96 – marcipanbunde.
Jeg undlod pistacienødderne, og erstattede dem med mandler, for at få en mere julet variation. Jeg bagte kun en bund (22 i diameter).
ÆBLEKOMPOT
TID TIL KAGE, side 131 – æblekompot
Jeg lavede dobbelt portion.
ÆBLEMOUSSE
TID TIL KAGE, side 132 – æblemousse
Jeg lavede dobbelt portion, som i æblekompotten.
Samling indtil nu
Den afkølede bund frigøres fra formen. Rengør formen og kom bunden tilbage i formen og læg kageplast ned langs siden. Smør æblekompot udover bunden og fordel herefter æblemoussen udover kagen. Stil kagen på køl i mindst 2 timer.
TRANEBÆRMOUSSE
TID TIL KAGE, side 166 – tranebærmousse
Denne portion var helt fin for mig. Passede godt.
Samling
Befri kagen fra formen og kageplast. Placer kagen i midten af en ny form (24 cm i diameter) og placer kageplast ned langs kanten. Fordel moussen langs kanten og herefter på overfladen. Glat moussen ud og stil kagen i fryseren i mindst 3 timer eller gerne natten over (eller til du skal bruge den – kan holde sig 2-3 måneder på frost)
Smørcreme
Indfarv halvdelen af smørcremen med brun pastafarve og den anden med grøn pastafarve. Lav en krans af smørcreme (jeg bruge en tylle med en masse små huler). Drys kransen med kakao og læg den i fryseren. Lav nogle grønne blade til kransen (jeg bruge en bladtylle fra wilton). Læg bladene i fryseren. (Smørkreationerne kan også opholde sig på frost i 2-3 måneder).
GLAZE
Befri kagen og hæld glazen udover. Dekorer kagen med kransen og bladene.
Pynt
Pynt med chokoladekugler, guldstøv/gulddust og chokoladepynt (brug billederne til inspiration)
Så blev årets første rigtige julekage lavet til min kære far. Julekage med marcipan, æble og tranebær – alt sammen med inspiration fra min bog, TID TIL KAGE.
For at kunne lave denne opskrift kræver det, at du har min bog TID TIL KAGE, og ellers kan den naturligvis købes på webshoppen i en signeret udgave.
TID TIL KAGE // JULEKAGE inspiration
Det jeg ELSKER ved min nye bog, eller noget af det jeg elsker ved min nye bog er, at man kan mixe opskrifterne ud fra ens egne ønsker og smagsønsker. Faktisk er det også det min første bog kan, KAGEMAGI som jeg lavede med Annemette i 2016.
Lad os sige du har forelsket dig i æblekompotten fra 6 små æblekager, men gerne vil have den ind i en lagkage med bær fx. så passer mængden fra de 6 små kager til en kompot i en lagkage. Derfor er det ligemeget, hvilken kage du kigger på, størrelse og form – alt kan mixes.