Julekage med marcipan, æble og tranebær // CHRISTMAS CAKE
26. november 2017

Julekage med marcipan, æble og tranebær // CHRISTMAS CAKE

14-16 personer

Ingredienser

BUND

TID TIL KAGE, side 96 – marcipanbunde.

Jeg undlod pistacienødderne, og erstattede dem med mandler, for at få en mere julet variation. Jeg bagte kun en bund (22 i diameter).

ÆBLEKOMPOT

TID TIL KAGE, side 131 – æblekompot

Jeg lavede dobbelt portion.

ÆBLEMOUSSE

TID TIL KAGE, side 132 – æblemousse

Jeg lavede dobbelt portion, som i æblekompotten.

TRANEBÆRMOUSSE

TID TIL KAGE, side 166 – tranebærmousse

Denne portion var helt fin for mig. Passede godt.

SMØRCREME

TID TIL KAGE, side 144 – smørcreme
pastafarve – grøn og brun
kakaopulver

GLAZE

TID TIL KAGE, side 74 – glaze
rød pastafarve
spiseligt guldstøv/gulddust

Bonus info – i opskriften står der “mirror gele” – faktisk har Bilka og Føtex fået “Kage gele”, som er det passe og kan anvendes. Ellers kan du bruge denne glaze opskrift med kondenseret mælk.

Pynt

chokoladekugler
spiseligt guldstøv/gulddust
Chokoladepynt

Fremgangsmåde Udskriv

1
BUND

TID TIL KAGE, side 96 – marcipanbunde.

Jeg undlod pistacienødderne, og erstattede dem med mandler, for at få en mere julet variation. Jeg bagte kun en bund (22 i diameter).

2
ÆBLEKOMPOT

TID TIL KAGE, side 131 – æblekompot

Jeg lavede dobbelt portion.

3
ÆBLEMOUSSE

TID TIL KAGE, side 132 – æblemousse

Jeg lavede dobbelt portion, som i æblekompotten.

4
Samling indtil nu

Den afkølede bund frigøres fra formen. Rengør formen og kom bunden tilbage i formen og læg kageplast ned langs siden. Smør æblekompot udover bunden og fordel herefter æblemoussen udover kagen. Stil kagen på køl i mindst 2 timer.

5
TRANEBÆRMOUSSE

TID TIL KAGE, side 166 – tranebærmousse

Denne portion var helt fin for mig. Passede godt.

6
Samling

Befri kagen fra formen og kageplast. Placer kagen i midten af en ny form (24 cm i diameter) og placer kageplast ned langs kanten. Fordel moussen langs kanten og herefter på overfladen. Glat moussen ud og stil kagen i fryseren i mindst 3 timer eller gerne natten over (eller til du skal bruge den – kan holde sig 2-3 måneder på frost)

7
Smørcreme

Indfarv halvdelen af smørcremen med brun pastafarve og den anden med grøn pastafarve. Lav en krans af smørcreme (jeg bruge en tylle med en masse små huler). Drys kransen med kakao og læg den i fryseren. Lav nogle grønne blade til kransen (jeg bruge en bladtylle fra wilton). Læg bladene i fryseren. (Smørkreationerne kan også opholde sig på frost i 2-3 måneder).

8
GLAZE

Befri kagen og hæld glazen udover. Dekorer kagen med kransen og bladene.

9
Pynt

Pynt med chokoladekugler, guldstøv/gulddust og chokoladepynt (brug billederne til inspiration)

 

Så blev årets første rigtige julekage lavet til min kære far. Julekage med marcipan, æble og tranebær – alt sammen med inspiration fra min bog, TID TIL KAGE.

For at kunne lave denne opskrift kræver det, at du har min bog TID TIL KAGE, og ellers kan den naturligvis købes på webshoppen i en signeret udgave.

TID TIL KAGE // JULEKAGE inspiration

Det jeg ELSKER ved min nye bog, eller noget af det jeg elsker ved min nye bog er, at man kan mixe opskrifterne ud fra ens egne ønsker og smagsønsker. Faktisk er det også det min første bog kan, KAGEMAGI som jeg lavede med Annemette i 2016.

Lad os sige du har forelsket dig i æblekompotten fra 6 små æblekager, men gerne vil have den ind i en lagkage med bær fx. så passer mængden fra de 6 små kager til en kompot i en lagkage. Derfor er det ligemeget, hvilken kage du kigger på, størrelse og form – alt kan mixes.

GemGem