Julelagkage med amarena kirsebær
24. december 2015

Julelagkage med amarena kirsebær

10-12 personer

Ingredienser

Marcipanbunde

150 g ren rå marcipan
150 g smør, blødt
150 g lyst rørsukker
3 æg, str. M/L
1 øko citron, skallen heraf
50 g mandler, hakket
2 spsk hvedemel

Kirsebærmousse

4 bl. husblas
2 dl god kirsebærsovs
½ øko citron, saften heraf
2 spsk amarena kirsebær sirup (fra et glas amarena kirsebær)
ca. 15 amarena kirsebær
2,5 dl piskefløde

Vaniljecreme

9 blade husblas
½ god polynesisk vaniljestang (10 g)
80 g lyst rørsukker
6 dl piskefløde
5 dl A38 0,5

Herudover

marengs pynt (se opskrift her)
fondant – snefnug
Sølvstøv
hvid chokolade
Sølv kugler, sukkerkugler

Fremgangsmåde Udskriv

1
Marcipanbunde

Marcipan, smør og sukker røres sammen. Tilsæt æggene. Citronskal, hakket mandler og hvedemel røres i dejen. Kom dejen op i en form (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter (kommer dog lidt an på din ovn). Lad den køle helt af.

2
Kirsebærmousse

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Varm kirsebærsovs og citronsaft op i en gryde og smelt husblassen heri. Kom amarena kirsebærsirup op, og rør det ud i sovsen. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt med den let afkølet kirsebærsovs. Når bunden er kold, placeres den i formen igen, som er rengjort og kom kageplast omkring. Læg amarena kirsebærene oven på bunden og hæld forsigtigt moussen ud over, og stil på køl i min. 3 timer.

3
Vaniljecreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornen ud. Mas kornene sammen sammen med en smule af rørsukkeret. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1 dl piskefløde godt op ved lav varme – den må dog ikke koge.

Pisk i mellemtiden de resterende 5 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas og rør det sammen. Rør et par dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt. Hvis massen nu er meget flydende sættes den på køl til den begynder af tykne let.

Tag kagen ud fra køl og befri fra form og kageplast. Tag en stor form (se billede længere nede), og beklæd med nyt kageplast. Kom vaniljecreme rundt i kanten først, og herefter oven på kagen. Stil den tilbage på køl i min. 3 timer.

4
Herudover

Befri kagen fra kageplast og form. Pynt kagen som du ønsker – Se billeder for inspiration.

Glædelig 24. december !!!

Jeg har lavet denne julelagkage med amarena kirsebær og marcipanbunde til jer – en ægte julelagkage.

Så blev det juleaften 🙂 Weehuuu – det betyder også, at min julekalender er slut for i år. Jeg håber I har nydt at følge med og så håber jeg I er blevet inspireret en smule 😉 Har hygget mig ved at lave den til jer!

julelagekage julelagekage_1 julelagekage_2 julelagekage_3    julelagekage_9

GemGem