Juletærte med tranebær og nougat
17. november 2017

Juletærte med tranebær og nougat

6-8 personer 

Ingredienser

MØRDEJ

150 g FINAX Kage hvedemel
60 g flormelis
½ tsk CAKE FACTOR, mit kagekrydderi (eller alm. kanel)
75 g blødt smør
2 æggeblommer

MAZARINFYLD MED TRANEBÆR OG NOUGAT

100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
1 æg, str. M/L
1/2 citron, saft
50 g tørrede tranebær
70 g nougat, koldt i små tern
50 g god hvid chokolade
1 æg, til pensling

I ØVRIGT

1-2 spsk flormelis
rød skovsyre
lidt tørrede tranebær

Fremgangsmåde Udskriv

1
MØRDEJ

Smuldr hvedemel, flormelis, krydderi og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

2
MAZARINFYLD MED TRANEBÆR OG NOUGAT

Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper. Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i massen til den er homogen. Vend tranebær, nougat og hvid chokolade i massen.

Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse. Kom dejen op i tærteformen og fjern overskydende dej. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte. Pensl kanten med et sammenpisket æg. Ælt det overskydende mørdej sammen og udrul et låg, og udstik nogle små og store huller i låget. Læg det herefter ovenpå den ubagte tærte og pensl låget med et sammenpisket æg. Bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 20-25 min. Lad tærten køle helt af i formen.

3
I ØVRIGT

Drys flormelis over tærten. Dæk gerne hullerne med lidt bagepapir så de kan ses. Pynt af med en masse fine skovsyre og tranebær.

Juletærte med tranebær og nougat

Skærmbillede 2017-11-17 kl. 10.38.34

Juletærte med tranebær og nougat. Hvis du laver denne tærte og serverer den for dine gæster bliver du årets helt. Nørj den er vild i sin smag – meget intens og julet, ligesom en juletærte skal være.

Julen står for døren! Wehuu siger jeg bare. FINAX og jeg vil gerne sætte fokus på deres nye KAGE HVEDEMEL, som også er anvendt i tærten. Kage hvedemelet er helt fantastisk til kager, idet det indeholder mindre gluten end alm. hvedemel, og det er kagerne særligt glade for! Du kan læse meget mere om kage hvedemelet på FINAX’s hjemmeside samt deltage i vores konkurrence om at blive mesterbager med mig samt en ovn fra Miele.

Sådan deltager du i konkurrencen:

Du deltager i konkurrencen lige her! Jeg glæder mig helt vildt til at skulle afholde et kursus med 16 af jer i Glostrup og 16 af jer i Vejle. Begge kurser afholdes i Mieles showroom. I kan kun deltage på disse to kurser ved at deltage i konkurrencen.

Reklame for FINAX