Konfektkage som små julepakker
18. december 2016

Konfektkage som små julepakker

Ingredienser

Konfektkage

150 g smør
75 g mørk sirup
115 g rørsukker
180 g god mørk chokolade 70%
60 g hvedemel
3/4 spsk stødt kanel
2 æg, str. M/L
1 nip salt
50 g groft hakket valnødder, mandler eller hasselnødder (kan også blandes)

Overtræksmarcipan

200 g ren rå marcipan
100 g flormelis
25 g glukose sirup
rød pastafarve

i øvrigt

fondant, hvid fra ODENSE marcipan
en udstikker – snefnug

Fremgangsmåde Udskriv

1
Konfektkage

Smelt smør, sirup, sukker og chokolade i en gryde. Tag det af varmen, når det hele er smeltet sammen. Lad det køle ned til stuetemperatur. Mel, nødder, kanel og salt blandes sammen i en skål. Når sirupmassen har kølet ned, kommes den i en skål. Æggene piskes i dejen, og melblandningen vendes i dejen. Kom konfektdejen op i en form (20-22 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag den ved 155 grader varmluft i 25 minutter. Kagen skal være bagt i kanterne, men stadig lidt blød i midten. Lad kagen køle helt ned, og skær dem ud i små mundrette bider. Jeg skær mine ud i 3 x 3 cm.

2
Overtræksmarcipan

Det hele æltes sammen til en ensartet masse. Kom marcipanovertrækket i en plastikpose og kom det på køl i ca. 1 time. Herefter udrul marcipanovertrækket og skør nogle passende stykker, så de passer til kagen. Jeg skær mine stykker i længden, så de passede rundt om kagen, og gav dem 3 cm ekstra i højden, så der er nok marcipan til at danne denne poseeffekt.

Glædelig 18. december – konfektkage

Så blev det d. 18 december og det betyder konfektkage. Konfektkage minder meget om en tøffelkage eller en god brownie, men denne konfektkage er lavet på sirup, som gør den intens, svampet og rig på julens gode smage 🙂 Det er jo jul, så naturligvis er de pakket ind som små julepakker. Synes de er blevet ret fine og rigtig julet.

Konfektkage_2 Konfektkage_3

GemGem