18. december 2016
Konfektkage som små julepakker
Ingredienser
Konfektkage
150 g smør
75 g mørk sirup
115 g rørsukker
180 g mørk chokolade (70%)
60 g hvedemel
3/4 spsk stødt kanel
2 store æg
lidt salt
50 g groft hakket valnødder, mandler eller hasselnødder (kan også blandes)
Overtræksmarcipan
200 g rå marcipan
100 g flormelis
25 g glukose sirup
Rød pastafarve
i øvrigt
Fondant, hvid fra ODENSE marcipan
En udstikker – snefnug
Fremgangsmåde Udskriv
Konfektkage
Smelt smør, sirup, sukker og chokolade i en gryde, og tag det af varmen, når det hele er smeltet sammen. Lad det køle ned til stuetemperatur. Mel, nødder, kanel og salt blandes sammen i en skål. Når sirupmassen har kølet ned, kommes den i en skål, og æggene piskes i dejen, og melblandningen vendes i dejen. Kom konfektdejen op i en form (fx. 20 x 20 cm) beklædt med bagepapir og bag den ved 155 grader (varmluft) i ca. 25 min. Kagen skal være bagt i kanterne, men stadig lidt blød i midten. Lad kagen køle helt ned, og skær dem ud i små mundrette bider. (Jeg skær mine ud i 3 x 3 cm).
Overtræksmarcipan
Det hele æltes sammen til en ensartet masse. Kom marcipanovertrækket i en plastikpose og kom det på køl i ca. 1 time. Herefter udrul marcipanovertrækket og skør nogle passende stykker, så de passer til kagen. Jeg skær mine stykker i længden, så de passede rundt om kagen, og gav dem 3 cm ekstra i højden, så der er nok marcipan til at danne denne poseeffekt.