18. december 2016
Konfektkage som små julepakker
Ingredienser
Konfektkage
150 g smør
75 g mørk sirup
115 g rørsukker
180 g god mørk chokolade 70%
60 g hvedemel
3/4 spsk stødt kanel
2 æg, str. M/L
1 nip salt
50 g groft hakket valnødder, mandler eller hasselnødder (kan også blandes)
Overtræksmarcipan
200 g ren rå marcipan
100 g flormelis
25 g glukose sirup
rød pastafarve
i øvrigt
fondant, hvid fra ODENSE marcipan
en udstikker – snefnug
Fremgangsmåde Udskriv
Konfektkage
Smelt smør, sirup, sukker og chokolade i en gryde. Tag det af varmen, når det hele er smeltet sammen. Lad det køle ned til stuetemperatur. Mel, nødder, kanel og salt blandes sammen i en skål. Når sirupmassen har kølet ned, kommes den i en skål. Æggene piskes i dejen, og melblandningen vendes i dejen. Kom konfektdejen op i en form (20-22 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag den ved 155 grader varmluft i 25 minutter. Kagen skal være bagt i kanterne, men stadig lidt blød i midten. Lad kagen køle helt ned, og skær dem ud i små mundrette bider. Jeg skær mine ud i 3 x 3 cm.
Overtræksmarcipan
Det hele æltes sammen til en ensartet masse. Kom marcipanovertrækket i en plastikpose og kom det på køl i ca. 1 time. Herefter udrul marcipanovertrækket og skør nogle passende stykker, så de passer til kagen. Jeg skær mine stykker i længden, så de passede rundt om kagen, og gav dem 3 cm ekstra i højden, så der er nok marcipan til at danne denne poseeffekt.
Glædelig 18. december – konfektkage
Så blev det d. 18 december og det betyder konfektkage. Konfektkage minder meget om en tøffelkage eller en god brownie, men denne konfektkage er lavet på sirup, som gør den intens, svampet og rig på julens gode smage 🙂 Det er jo jul, så naturligvis er de pakket ind som små julepakker. Synes de er blevet ret fine og rigtig julet.