28. december 2017

Kransekage opskrift

kransekage nytårskage

Så er det blevet tid til at lave årets kransekage. En kransekage høre sig nytårsaften til.

Jeg har lavet denne kransekage sammen med Karla, så den er blevet helt tilpas tøset og dejlig barnlig. Du kan komme lige netop det pynt på din kransekage, som du øsnker. Jeg synes det er så fint den er personlig.

Kransekagen kan også blive en et overflødighedshorn, kransekagestænger eller små kransekager. Opskriften er den masse.

kransekage opskrift kransekagetop

kransekage marcipan chokoladekugler

Kransekage

(til ca. 10 personer)

KRANSEKAGE
375 g ren rå marcipan
115 g flormelis
30 g past. æggehvider

Ælt marcipan og flormelis godt sammen og tilsæt æggehviderne lidt efter lidt. Ælt på maskine eller i hænderne. Pak massen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet til dagen efter.

Del massen i tre lige store portioner, og tril tre lange pølser (ca. 40 cm). Skær pølserne ud i 9, 11, 13, 15, 18, 21, 24 osv. indtil du har 8 ringe. Samle pølserne til ringe og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tril en lille kugle som top, og placer den på bagepapiret. Press marcipanringene lidt spidse med fignerne. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 min. Lad dem køle af.

SPRØJTEGLASUR
50 g flormelis
20-25 g past. æggehvider.

Pisk flormelis og æggehvider luftigt og til det er helt kridhvidt. Kom glasuren på kornet.

I ØVRIGT
rosa dust
sølv dust
chokoladekugler fra Special Moment

Brug billedet til inspiration og slip fantasien løs.

Disse smukke chokoladekugler, som jeg har anvendt kan købes hos Speciel Moment. Brug evt. rabatkoden “ditte”, og få 3 poser for kun 150,- kr. – Du kan bruge linket (affiliatelink).

kransekage kransekagemasse marcipan nytårskage kransekage

GemGem

GemGem