28. december 2017
Kransekage opskrift
10 personer
Ingredienser
KRANSEKAGE
375 g ren rå marcipan
115 g flormelis
30 g past. æggehvider
SPRØJTEGLASUR
50 g flormelis
20-25 g past. æggehvider.
I øvrigt
pinkstøv
sølvstøv
chokoladekugler fra Special Moment
Fremgangsmåde Udskriv
KRANSEKAGE
Ælt marcipan og flormelis godt sammen og tilsæt æggehviderne lidt efter lidt. Ælt på maskine eller i hænderne. Pak massen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet til dagen efter.
Del massen i tre lige store portioner, og tril tre lange pølser (ca. 40 cm). Skær pølserne ud i 9, 11, 13, 15, 18, 21, 24 osv. indtil du har 8 ringe. Samle pølserne til ringe og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tril en lille kugle som top, og placer den på bagepapiret. Press marcipanringene lidt spidse med fignerne. Bag dem ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad dem køle af.
SPRØJTEGLASUR
Pisk flormelis og æggehvider luftigt og til det er helt kridhvidt. Kom glasuren på kornet.
I øvrigt
Brug billedet til inspiration og slip fantasien løs.
Årets kransekage
Så er det blevet tid til at lave årets kransekage. En kransekager høre sig nytårsaften til.
Jeg har lavet denne kage sammen med Karla, så den er blevet helt tilpas tøset og dejlig barnlig. Du kan komme lige netop det pynt på din kransekage, som du øsnker. Jeg synes det er så fint den er personlig.
Kransekagen kan også blive en et overflødighedshorn, kransekagestænger eller små kransekager. Opskriften er den masse.
Disse smukke chokoladekugler, som jeg har anvendt kan købes hos Speciel Moment. Brug evt. rabatkoden “ditte”, og få 3 poser for kun 150,- kr. – Du kan bruge linket (affiliatelink).