Lagkage med blåbærmousse og brombærmousse
27. oktober 2016

Lagkage med blåbærmousse og brombærmousse

Ca. 20 personer

Ingredienser

Citronbunde

6 æg
1 vaniljestang
240 g sukker
2 citron, saften og skal
180 g mel
1½ knivspids salt
1½ tsk bagepulver

Hvid chokolademousse med friske blåbær

3 blade husblas
250 g hvid chokolade
6 dl piskefløde
50 g friske blåbær

Brombærmousse

5 blade husblas
500 g brombær
5 spsk rørsukker
1 vaniljestang
1 øko citron, saft og skal
5 dl fløde

Blåbærmousse

4 blade husblas
400 g blåbær
4 spsk rørsukker
1 vaniljestang
1 øko citron, saft og skal
4 dl fløde

Overtræks marcipan

200 g rå marcipan
100 g flormelis
20 g glukose
lidt lilla pastafarve
1/5 dl piskefløde

Pynt

lidt friske blåbær og brombær
spiselige blomster
skovsyrer og blomsterne fra skovsyrer

Fremgangsmåde Udskriv

1
Citronbunde

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vanilljekornene sammen med lidt af sukkeret. Pisk æg, vaniljesukker og sukker lyst og luftigt. Sigt mel, bagepulver og salt i æggesnapsen, og vend det forsigtigt sammen. Riv citronskal fint, og vend citronskal og -saft i dejen. Beklæd en springform (24 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag ved 190 grader varmluft i ca. 30-40 min. Køl kagen af og del kagen til 3 lagkagebunde. Rengør formen og beklæd siderne med kageplast og læg en bund i formen.

(TIP – Lav den hvide chokolade, imens bundene er i ovnen)

2
Hvid chokolademousse med friske blåbær

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader). Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og vend friske blåbær i moussen. Hæld moussen ud over bunden og placer endnu en bund. Giv bunden et let pres. Stil kagen på køl imens du fortsætter.

3
Brombærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vanilljekornene sammen med lidt af sukkeret. Bring brombær, vaniljesukker, sukker, den tomme vaniljestang, citron saft og -skal i kog. Lad bærkompotten simre i ca. 10 min. Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage, og rør den knugede husblas i saften. Lad bærsaften svale, imens du pisker fløden til let flødeskum. Vend flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi vi gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller). Hæld moussen op i en sprøjtepose. Støb nogle halvkugler af moussen i silikoneforme (7, 5 og/eller 3 cm i diameter). Hæld resten af moussen udover kagen, og placer den sidste bund ovenpå moussen. Giv den et let pres mos moussen. Stil kagen på køl, imens du fortsætter. (moussebomberne stilles på frost i mindst 2 timer).

4
Blåbærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vanilljekornene sammen med lidt af sukkeret. Bring blåbær, vaniljesukker, sukker, den tomme vaniljestang, citron saft og -skal i kog. Lad bærkompotten simre i ca. 10 min. Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage, og rør den knugede husblas i saften. Lad bærsaften svale, imens du pisker fløden til let flødeskum. Vend flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi vi gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller). Hæld moussen op i en sprøjtepose. Støb nogle halvkugler af moussen i silikoneforme (7, 5 og/eller 3 cm i diameter). Hæld resten af moussen udover kagen, og stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over. (moussebomberne stilles på frost i mindst 2 timer).

5
Overtræks marcipan

Ælt marcipan, flormelis og glukose godt sammen til marcipanen er ensartet. Tilsæt pastafarve, og rul marcipanen ud til et bånd, som passer til kagens kant. Piske fløden til sprøjtefast piskefløde. Befrikagen fra formen og kageplast. Placer kagen på et kagefad. Smør kagens kant op med flødeskum og beklæd kanten med marcipan.

6
Pynt

Pynt kagen med friske bær og blomster.

Procesbilleder

Denne super elegante og smukke lagkage lavede jeg til min skønne venindes fødselsdag, som havde bestilt noget cremet og syrligt i en kage. Derfor blev det en lagkage med citronbunde, cremet hvid chokolademousse med friske blåbær, en blåbærmousse og brombærmousse. Den er slet ikke så svær, som den muligvis ser ud – men en kage du med fordel kan lave nogle dage i forvejen. Du vil virkelig blive elsket af dine gæster!

Jeg ved godt kagen virker en smule uoverskuelig, men giv dig selv en skøn kageudfordring – og du vil være elsket af dine gæster 🙂 Den både ser godt ud og smager helt fantastisk.

Jeg har lavet en video til jer, hvor I kan se, hvordan jeg laver moussebomber. Den finder du her.

Rigtig god fornøjelse 🙂