Magiske portionstærter med konditorcreme og bær
23. marts 2017

Magiske portionstærter med konditorcreme og bær

8 styk

Ingredienser

LUKSUS KONDITORCREME

1⁄2 polynesisk vaniljestang
50 g lyst rørsukker
25 g majsstivelse (maizena)
2 dl letmælk
0,5 dl piskefløde
4 æggeblommer
2 dl piskefløde

VANILJEBUNDE

1⁄2 polynesisk vaniljestang
60 g flormelis
75 g smør, blødt
150 g hvedemel
1 nip salt
2 æggeblommer

MAZARINFYLD

200 g ren rå marcipan
150 g lyst rørsukker
100 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
2 æggeblommer
1 økologisk citron, skallen heraf

I ØVRIGT

100 g god mørk chokolade
forskellige bær og frugter
4 spsk. æblegelé (kan købes på glas)
usaltede pistacienødder
evt. bladguld

Fremgangsmåde Udskriv

1
LUKSUS KONDITORCREME

Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med rørsukkeret. Rør først majsstivelsen ud i lidt mælk. Tilsæt derefter resten af mælken, den halve deciliter piskefløde, vaniljesukkeret og æggeblommerne. Rør det hele godt sammen i en lille gryde. Varm massen op ved medium varme under konstant piskning, til den begynder at tykne. Hold godt øje, da det tager tid. Når vaniljecremen er tyknet og slår tydelige bobler, koges den igennem i yderligere et minut og tages derefter af varmen. Hæld den over i en ren skål, dækket til med husholdningsfilm. Sæt den på køl i minimum en time.

2
VANILJEBUNDE

Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af flormelissen. Smuldr vaniljesukker, flormelis, blødt smør, hvedemel og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose og tryk den lidt ad. Læg den på køl i mindst 30 minutter.

3
MAZARINFYLD

Ælt marcipan og rørsukker sammen, til det er smidigt. Tilsæt smørret lidt efter lidt. Rør æggene og æggeblommerne i marcipanmassen ét ad gangen. Rør grundigt efter hvert æg. Rør til slut den revet citronskal i massen. Kom den i en sprøjtepose, så den er klar til brug. Skær vaniljedejen i 8 dele. Rul hver del ud i lidt mel til en tykkelse på ca. 2 mm. Kom dejen i 8 små tærteforme (8 cm i diameter). Fjern overskydende dej ved at rulle kagerullen hen over tærteformenes kant. Fyld tærterne op med mazarinmassen til 5 mm fra kanten. Bag de små tærter ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter, til de er gyldne på overfladen. Tag tærterne ud af ovnen, og vend dem straks på hovedet ud på et stykke bagepapir til afkøling. Fjern tærteformene efter et minuts tid. Lad tærterne køle helt af med bunden i vejret.

4
Samling

Smelt chokoladen over vandbad ved lav varme. Pensl de små tærter på overfladen med den smeltede chokolade. Kom den overskydende chokolade i et lille kræmmerhus, og dekorer tærterne med en sirlig bølgekant af chokolade. Sæt på køl, til chokoladen har sat sig.

Når vaniljecremen er helt kold, tages den ud af køleskabet og piskes lind med en elpisker. Pisk de to deciliter fløde til fast skum. Vend flødeskummet i vaniljecremen ad to omgange. Kom cremen i en sprøjtepose. Klip et lille hul for enden, og afsæt store runde toppe af konditorcreme oven på de små tærter. Husk at efterlade plads langs kanten til bær og frugt. Dekorer med friskskåret frugt og bær efter egen fantasi. Smelt æblegeléen ved lav varme i en lille gryde, og pensl den på tærterne. Dekorer med hakkede pistacienødder, bladguld el.lign.

Magiske portionstærter

Vi har begge to stor forkærlighed for de små “magiske portionstærter” – af en ganske særlig grund. Da vi begge to deltog i castingforløbet til Den store bagedyst 2013, blev vi udfordret i at lave små portionstærter. Det var de tærter, som skulle være med til at sikre os plads i konkurrencen. Vi husker begge, hvordan vi – da alle deltagere var færdige og havde anrettet deres tærter – skulede til hinandens flotte resultater og godt kunne se, at vi vist var helt enige om, hvordan sådan nogle så kager skulle se ud 😀 !!!

Det er helt klart disse tærter, som dannede grundlag for et langt venskab og ikke mindst vores magiske partnerskab idag!

Evt. tidsplan – forberedelse ugen op til fest, som vi leger er en lørdag:
Mandag: lav mørdej (vaniljebund)
Torsdag: lav mazarinfyld og vaniljecreme (uden flødeskum)
Torsdag: bag tærterne og pensle dem med chokolade og opbevar dem tørt. 
Fredag/Lørdag: Pisk vaniljecremen op og vend den med flødeskum. Kom vaniljecremen på tærterne og pynt dem af med bær mv. 

Du kan også med fordel lave dine tærter (mørdej, mazarinfyld og pensle med chokolade) og fryse dem ned. Tage dem op dagen før festen og lav her vaniljecremen. De skal spises dagen efter de er taget op!

Skærmbillede 2017-03-23 kl. 13.38.58

Skærmbillede 2017-03-23 kl. 13.39.04 Skærmbillede 2017-03-23 kl. 13.38.51